HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Első szerda, Gusztáv vagyok és alkoholista

2009.03.17. 23:59 Nolik

 

 Gusztiról mindenki tudja, hogy kőkeményen vedel. Vagyis mindez a múlt, mert már százhetvenhat napja száraz. Persze már rég négy számjegyű lehetne, ha nem lenne az a nyomorult Katalin nap a naptárban. Mert akkor a hivatalban nem marad torok szárazon. Ez a kis Vitár Róbert hasonmás is törvényszerűen ilyenkor esik vissza.

 *

 

 

 

(*a képek csak illusztrációk) 

Szerencsére csak pár napig tart a reggeli dekással induló ereszd el a hajamat, aztán az AA-nál mindezt könnyes szemmel meggyónja, és a mentora visszaterelgeti a száraz kerékvágásba. Guszti állítólag a pia miatt nem lett kisfőnök, de ez nem nagyon valószínű karrier-történeti hipotézis, mert a kettővel korábbi nagyfőnököt és az utolsó előtti kisfőnököt is a masszív pityizálás miatt lapátolták tepsibe. Ahová állítólag a májuk már nem is nagyon fért melléjük a kincstári hófehér damaszt burkolatba. Szóval a hivatalban a mértéktelen piálástól való tartózkodás nem igazán karrier szempont. Most viszont valamiféle csoportvezető rendszert akarnak bevezetni. Na, erre a posztra gyúr Guszti barátunk Arankával együtt. Befutó csak egyikük lehet, úgyhogy Aranka már hetekkel ezelőtt beindította a fúrógépet. - Még, hogy ez a nyámnyila szeszkazán legyen a kapocs a Kisfőnökhöz? – háborog fűnek fának. Persze szigorúan Guszti háta mögött, de ugyebár gyorsan kiderül az ilyesmi. Azért Gusztit se ejtették a feje tetejére. Mióta lekattant a piáról, ezerrel rákattant az internetre. Röhej, hogy pont ő, aki amúgy olyan síkhülye a komputerekhez, hogy még tíz évvel ezelőtt is így csodálkozott: - jé, az írógépet rákötötték a tévére!? – De úgy fest, ha egyik függőséget kell felcserélni egy másikra, akkor az IT analfabetizmus is könnyedén áthidalható. Na, szóval a Guszti talált egy csomó képet a neten Aranka lányáról, amint nyaralásokon meg raftingon mindenféle ifjú titánokkal, meg vén csókákkal hempereg. Még olyat is előbányászott ,ahol valami vén fasznak a seggéből szívja ki a kokót. Aranka különben mindenkinek arról áradozva amortizálta az idegeit, hogy az ő szent életű Saroltája ilyen-olyan Erasmusos sokdiplomás csodagyerek. De a Guszti féle zsarolda akció fordítva sült el. Az egész képküldözgetős cécóval annyit ért el a szerencsétlen expiás lúzer, hogy felvették Aranka lányát gyakornoknak a hivatalba, pár nap meló után meg maga a Nagyfőnök vitte el egy hosszú hétvégére snowboardozni.          

 

Következik: "Anyátok"  Aranka

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr621000812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2009.03.18. 09:11:02

Megint elso? :) joovoot, tetszett, csak kicsit rovid voot, a vegen hamar lecsaptad a temat a gyakornok/nagyfonok snowboard szalon :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.18. 09:22:23

@Tsabi:
Hi "hajnali" olvasóm:-). Örülök, hogy tecc. Rövid-rövid, less is more (Örkényig még van mit fejlődnöm) holnapi picit hosszabb. Azért gondolom megnéznéd a sznóbord-vikkendes videót:-)

Hepciás 2009.03.18. 10:05:06

Vitár Róbert! Istenem, de rég nem hallottam róla és mennyire hiányzik! Amikor a Sport1-en v Eurosporton Barca-Real Madrid meccsen a barcás világsztárokról a nevük helyett csak így beszélt, pl: kilences csikos mezes játékos! ha Piás Guszti Vitár hasonmás, akkor abba hiba nincs!

Tsabi 2009.03.18. 10:07:50

@Nolik: hi, nanaaaaa, hogy megneznem!! :) de hallod, olyan vagy te mint ha Lostot irnal, sok elvarratlan szallal dolgozol-e, hogy itt tartsd a valaszokert esdeklo olvasoid? :) gondolom Guszti es Aranka furkalodasai ill. a kinevezes majd meg kulon ki lesznek fejtve?

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.18. 10:36:35

@Tsabi:
Hát persze. Feszültségkeltés + késleltetés. Nálunk így taníccsák esztet a Szappanopera- és Blogíró Médiaegyetemen. Nálatok Norvégba nem?

Tsabi 2009.03.18. 10:49:02

@Nolik: amugy nemetbe, de itt is igy taniccsak.. :) csak itt nemelyik sorozatnal annyira hosszu a kesleltetes, meg a feszultseg, hogy siman unalmas :) nalad errol szo sincs, es ha tartod a szintet, akkor jo ideig nem is lesz :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.18. 10:57:05

@Tsabi:
Jaj, kössz zavarba hozol a sok-sok dícsérettel. Majd jövő iylentájt, amikor átveszem a forgatókönyvíró oszkárt a szüleim stb. mellett majd rólad, mint művészetem korai méltatójáól is ejtek pár szót:-)
ha németbe vagy akkor a holnapi rész neked külön tartalmaz egy kis plusszt (v éppen minuszt) majd várom a (holnapi) illusztráció megfejtését. No para, don't fos, könnyű lesz, a szövegkörnyezet kiadja és nem emeltdíjas e-mailben is beküldheted.

Tsabi 2009.03.18. 12:48:49

@Nolik: na azert ne ess zavarba nem szerelmet vallottam :)) na igy meg kivancsibb vagyok a holnapi reszre.. :))

Tsabi 2009.03.18. 13:29:03

@Nolik: majd el is felejtettem, ha majd atveszed az oscart, adj legyszives egy dedikalt peldanyt a regenyedbol :) szigoruan csak az elso kiadasbol :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.18. 13:37:18

@Tsabi:
akkor már most rendeld meg a honlapomon, hisz az első kiadás erősen limited edition) Lásd a Harry Potter első kiadásból a napokban egy példány csillagászati áron kelt el.
Eddig nem is tudom, hogyan tudtál élni Szalacsi inside don-kanyar regény nélkül:-)

Surrano 2009.03.18. 14:12:52

@Hepciás:
Ja, Vitár nagy király volt.
És a piálás is stimmel. Emlékszem a nyolcvanas évek elején matarészegen közvetített telente női teremfocit. Focifarsang vagy mi a fűzfánfütyülője volt a rendezvény neve.

Tsabi 2009.03.18. 14:47:07

@Nolik: eddig en se tudtam :)) amugy maga a megrendelolap se semmi az oldaladon.. :) a megrendelest szandeknyilatkozat szintjen mar veheted megtortentnek, a tenylegeset meg majd otthonrol nyugisabb korulmenyek kozott :)

Hepciás 2009.03.18. 15:26:42

@Tsabi:
Muszáj itt bizniszelnetek?

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.18. 15:33:55

@Hepciás:
Bocs, az én JBQanyámat, hogy saját blogomon bizniszelek, vajh miért is ez a nicked?:-)

Tsabi:
Oxi, kössz a szándéknyilatkozatot, akkor majd leegyeztetjük a részleteket "nyugisba":-)

Tsabi 2009.03.18. 16:52:05

@Hepciás: elgurult a gyogyszer? Utolag is elnezeeset kerek, hogy az on becses idejebol par karakterhalmaznyival kevesebb maradt fontos dolgok elintezesere, de komolyan. Ful felhuz, fej felrefordit, farokcsoval. Leszunk baratok?

@Nolik: megoldjuk :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.18. 17:05:51

@Tsabi:
Hagyjuk, szegény Hepciást, főleg ha tényleg elgurult a gyógyszere:-) lehet, hogy sietett és csak elfelejtette kirakni a szmájlit. Oxi, megoldjuk.
További jó munkát, ha még aktív vagy.

Tsabi 2009.03.18. 18:52:49

@Nolik: :) Na joo, de csak mert a te blogod :) Amikor irtad, mar epp nem voltam aktiv..hala az egnek :) De majd holnap hajnalban megint elsozok, jo? :) Ja igen, kaptal tolem emailt, meg megrendelest.. ;)
süti beállítások módosítása