HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Harmadik szerda, villámfelmérés

2009.03.31. 23:59 Nolik

 

 Jól megfingatták a hivatalnokokat. Samu speciel megúszta, mert tőle aztán senki se várja el, hogy a szamárlétrán netán előre-, avagy na adj’ isten hátra léphetne, így leküldték a borítékolóba a címzéseket átjavítani, merthogy mától  a hivatal hivatalos nevébe az „-és” tagot is be kell iktatni, de a többiek meglepi felmérést írtak. Felügyelők a minisztériumból is jöttek, az Új Módszer Ház külsőseivel egyetemben és egy brüsszeli vegyesbizottság tagjai is azt sasolták, hogy nehogy összedolgozzanak.

- Mégis, hogy képzelik ezt. Micsoda náci módszerek!- háborgott Aranka félhangosan. Mahagónira rúzsozott ajkai is remegtek a feszültségtől, na meg az extra adag gyomorsavat termelő idegességtől.

- Ezt a szivatást, mindjárt itt száradok ki az idegtől, mint egy sivatagi kaktusz!- motyogott magában Guszti és közben nejloningjének hónaljhajlatából csecsemőökölnyi izzadtságcseppek pottyantak asztalára. Majdnem vandásan bűzlött.

- Szinte biztos, hogy megyeszékhely is. De ez az egész a)-s megye egy komplett beugratós. Mert, hogy amúgy az lenne logikus, hogy Csongrád, de az meg mégse. Talán ezer éve az volt és aztán a nevet meg nem változtatták meg, színtiszta kibaszásból, hogy a vizsgázók be tudják bukni. A b) az biztos nem, egyezne a kezdőbetűvel is, az meg tuti, hogy beugratás. Haha, egy olyan öreg rókát, mint én úgy sem vertek át. A c)-nél gyanús a kontinens, de elég meggyőző a név hangzása. Elég sokszor hallani, nagyon nagy és bazi veszélyes. Szóval sanszos. De a d) is benne van a pakliban, pont ez a trükk az egészben. Az e) viszont szinte biztos, hogy kizárt, és még azt se hinném, hogy őszinteségi fél pont járna érte. Na mindegy, tippelek valamit, de rohadtul bonyolult szemétség az egész! Töltené az ki, aki kitalálta! 

- Ezt a szemétládaságot!- duzzogott egymást megerősítve Aranka és Vanda a hivatal belső udvarában, miközben bőszen szívták zsinórban a harmadik mentolos cigijüket.

- Nem azért adta Jézus a pénzeteket, hogy elégessétek!- szólt be nekik a torzonborz, szakállas Hit gyülis IT-s srác, akit mindenki csak Hesosnak hívott a háta mögött.

- Ja, hanem azért, hogy a negyedét a Hit gyülis fejeseknek a zsebébe told, hülyegyerek!- szólt neki vissza ingerülten Vanda. De Hesos már rá se hederített. Baljában Bibliáját tartotta, jobbját az ég felé emelte, és a következő dalocskát dúdolgatta:

     Ha ezen a Földön bármi ér,

     Ne csüggedj el,

     Krisztus aki téged megsegít a küzdelemben,

     Mert Jézus ereje,

     Jézus vére,

     Ő, a te győzelmed!  

Majd Capoeira mozdulatokkal fűszerezett ruganyos léptekkel továbbvonult, mert a keresztény hit melletti másik hobbija a brazil harcművészeti tánc.  

A görények, hát felkészülési lehetőség nélkül ilyesmit tolnak a pofánk alá!- háborgott Aranka, aki a tömény felháborodástól tudomásul se vette a Hesos beszólásával kezdődő mini konfliktust. És valóban, íme ízelítőül az a tesztkérdés, ami Gusztit is, mint valami alultáplált Moszkva téren verbuvált kubikost, emberesen megizzasztotta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi a Magyar Köztársaság székesfővárosa?

 

a)              Makó

b)              Budapest

c)              Johannesburg

d)              egyik sem

e)              nem tudom 

 

 

 

Következik: Közbeszerzési panama 1. Bilincsbe vert főnökség

De  előtte: Was für ein Scheiss - kedves törzsolvasónk Tsabi vendégszövege, avagy Günther, az unióból kiküldött házi fó szakértő kalandjai az egzotikus Bukarestben, pardon Budapesten. 

______________________________________________________________________________

Szolgálati közlemény:

Vendégszöveg két féleképp kerülhet fel:

1./ Általános mód:

A megküldött  szöveget, ha jónak tartom valamikor felrakom. Esetleg némileg átírom, a szerzőt vagy feltüntetem, vagy nem. Ha egy szöveget nem helyezek ki, az akár remekmű is lehet, pusztán nekem nem tetszett.

2./ Prémium mód:

Te is lehetsz tehetséges! - Esélyegyenlőségi projekt

A megküldött szöveget a szerző feltüntetésével teljes terjedelmében másnap megjelenítem. Pusztán az e-mailben e célból megküldött, Nolik Antal Alapítvány bankszámlaszámára utalj át legalább 800,000,-Ft-t.

A szövegeket mindkét esetben a nolikantal@gmail.com e-mail címekre várom.

 

 

 

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr501036523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2009.04.01. 00:36:36

OFF ON : Konkretan fel orat kesik a blog.hu oraja :)
OFF OFF : Most az erdei reszrol, a laprol lemaradt az f) mindharom valasz igaz.
Kivancsi vagyok, hogy hanyan mentek at a teszten..

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.01. 00:39:08

@Tsabi:
De akkor a d) az paradoxon.

Tsabi Úr, holnap Pokol vagy Nobel!?:-)

Tsabi 2009.04.01. 00:43:57

@Nolik: de csak akkor, ha bekarikazza a d-t is meg az f-et is :D Tudd mint ruettben, rak 50-et a feketere meg 50-et a pirosra. :)

Hogy Pokol vagy Nobel ne tolem kerdezd majd az olvasoid eldontik, en meg max nicket valtok, ha szarul sul el :)))

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.01. 00:50:46

@Tsabi:
vagy regisztálj 1000 fake nicket és magasztald tsabit, valamint követeld, hogy le Nolikkal:-)

ssolymarka 2009.04.01. 07:42:23

Micsoda szemét teszt! Szegény Gusztiék, nehéz a dolga a hivatalnokoknak:-)

Tsabi 2009.04.01. 11:01:28

@Nolik: aaa, ahhoz egyreszt tul lusta vagyok, masreszt, ha ugy velnem, hogy brillians elmem sziporkait kotelessegem a dolgozo nep szolgalataba allitanom, akkor mar reg nyitottam volna egy sajat blogot, amit a kutya se olvas - na lehet, hogy oda beregelnek par nicket, hogy eltessem magamat, mint mr. Bean a karacsonyi lapokkal :)

Hepciás 2009.04.01. 11:28:52

a) jelöljük meg, de előtte megkérdezném a közönséget

Icsafej 2009.04.01. 18:05:06

Jó karakter ez a Hesos. Ilyesmi itt nálunk is futkározik bibliával akezében.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.01. 18:23:51

@Icsafej:
Ja, van egypár ilyen figura a legtöbb hivatalban.

Tsabi 2009.04.01. 18:28:06

@Nolik: ugy tunik en pont mindig a legjobb dolgokbol maradok ki.. Nekem eddig egy melohelyem volt, ahol egy Kinga is kijutott, de mindenhol mashol volt helyette Aranka meg Guszti boven... :)

Tsabi 2009.04.01. 18:35:25

@Tsabi: meg mielott valaki felreertene, imadom a megtert szelid tekintetu hitteritoket, multkor ket jehovasnak elmagyaraztam, hogy en annelkul is tok jol elboldogultam az eletben, hogy le kellett adjam a fizum tizedet, a vegen kiegyeztunk abban, hogy majd en hivom oket, ha esetleg megis erdekelne a dolog :)))
süti beállítások módosítása