HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Negyedik hétfő, közbeszerzési panama 2. a forgatókönyv

2009.04.05. 23:59 Nolik

 

 

Az előző rész tartalmából: rendőrök árasztották el a hivatalt. A Nagyfőnököt és a Kisfőnököt bilincsbe verve vitték el. Lakossági bejelentés alapján ugyanis olyan, több részre szabdalt iratok kerültek elő, ami alapján a két gyanúsított és bűntársaik többszázezer svájci frank, nagy értékű ingatlanok, és négymillió forint (a kis pöcs Kisfőnök szemét szúrták volna ki ezzel az apróval, mert az együttes aláíráshoz szükség lett volna rá)fejében elintézték volna, hogy Z. cég nyerjen egy hatvan milliárd forintos, nyilvános közbeszerzési eljárásban meghirdetett megbízást.

   

Minden tisztázódott. Az ominózus iratok félig ledarálva benn akadtak az iratmegsemmisítőben. A takarító néni azt hitte, hogy tévedésből került oda a sok-sok fontosnak tűnő papír. Be akarta tenni a kupact a Data roomba, de azt a Kisfőnök a március 8-i buli óta mindig kulcsra zárja és a kulcsokat magánál tatja. Aztán le akarta adni a portán, de a nagy benga biztonsági megint belefeledkezett a TV shopa, így az utolsó buszra siető takec lerakta a papírokat a recis pultra és elviharzott. Mire a gyümölcs centrifugák meg szobabiciklik varázslatos világába bealvó biztonsági reggel fél nyolckor felébredt, az iratok a pultról szőrén szálán eltűntek.

Kiderült, hogy a Köztisztviselői Napra készült bohózat forgatókönyvének a vázlata volt mindez. A Nagyfőnök az előzetesből egyenesen egy sajtó tájékozatóra vitette magát, ahol előadta, hogy a becsületén ország-világ előtt esett óriási csorba kiküszöbölése érdekében indított perben száz millió forintos nagyságrendű nem vagyoni kár igényt fog érvényesíteni. A személyes adatokat törvénysértően kezelő takarító néni ügyében gyorsított eljárásban határoztak. Már meg is kezdte a kalocsai női büntetés végrehajtó intézetben letölteni megérdemelt büntetését. Ha jó magatartást tanúsít, két és fél év múlva feltételesen szabadulhat, de az irodatakarító foglalkozás gyakorlásától további öt évre eltiltották. Az ügyben eljáró rendőr nyomozót lefokozták és Szabolcs megyébe helyezték át, ifjúságvédelmisnek. Többnyire Ukrajnából fosztogatni átszökdöső állami gondozottak begyűjtése vár rá. Mivel a gyakran éhező kárpátaljai lelencgyerekek apraja-nagyja prostitúcióval is kiegészíti a napi betevőre valót, és védekezésről csak a verekedéssel kapcsolatban hallottak, közel felük HIV pozitív. Az őket begyűjtő rendőröket gyakran megharapják.

A Kisfőnök egy piros borítékos kör e-maiban tájékoztatta a beosztott hivatalnokokat, hogy bármilyen utalás az ő vizelet-, és széklet visszatartási képességére azonnali jubileumi juttatás megvonással jár. Visszaesőkre súlyosabb szankciók várnak.

A Nagyfőnök az őt és a Kisfőnököt ártatlanul ért lelki sérelem miatt arra „kérte” a beosztottait, hogy rukkoljanak ki egy teljesen más tematikájú bohózat jelenet forgatókönyvvel a Köztisztviselők Napi Játékokra.

Az extra feladatot a villámfelmérés során is kiváló képességekről tanúbizonyságot tevő kreatív hivatalnokok természetesen sikeresen meg is oldották.

 

 

Azt adták elő, hogy egy lakás konyhájában Aranka hajnali háromkor a mosogató szekrény alatt fekszik és a szivárgó szifont igyekszik megszerelni, amikor a klottgatyás, ujjatlan kőműves trikós, erősen ittas benyomást keltő Guszti támolyog be, majd Arankát észre sem véve megengedi a csapot, amit a szájába kap, és iszik egy nagy adag vizet, a pia miatti dehidrálódást megelőzendő. A vizet még egy kicsit folyatta, majd vissza slisszant a konyhából a hálóba, de a földön hanyatt fekve szerelő Arankát továbbra se vette észre. Aranka feje persze csupa víz lett a félig szétszerelt lefolyó miatt, majd Guszti hordozható tesla grammofonjáról felcsendült Cserháti Zsuzsa előadásában az alábbi örökzöld:

Látod szerelem mit tettél,

Jöttél, ugyanúgy elmentél.

Guszti különösen élethűen alakította az erősen piás figurát. Ezt követően elszavalta Laár András versét A csővezetékekről, majd play-backről néhány operett slágert is elénekelt. Háttérképként a többiek békebeli életképeket adtak elő. Például Samu zsoké nadrágban tollaslabdázott a krinolinos Kingával, de mindez csak óvszeres előjáték volt Kinga kánkánozásához, mert a kanosan nyálcsorgató, őrjöngő hivatalnokok majdnem szétverték a dísztermet, amint Kinguci oldalán Vandussal és Arankával  az orrhegyéig  emelte a  sok szoknya alól rugósbicskaként kipattanó cobfixes lábacskáját.

A produkciójukkal ezüst érmesek lettek.  A go-go táncosnak öltözött ügyfélszolgálatosok azért beelőzték őket, az Esélyegyenlőségért díjat több mint megérdemelten a pénzügy kapta elsősorban  Péderke  Queen adaptációjának köszönhetően, amint ciklámen pöttyös cicanadrágban szobabiciklin rájdolta a  bájsziklt.

 

Szolgálati közlemény: A történet kizárólag a fantázia szüleménye. Bármilyen hasonlóság a valósággal teljes mértékben a véletlen műve, vagy ha nem, akkor a dolgok csak is úgy történhettek, mint ahgogy a mai 2. részben szerepel. Az teljes mértékben elképzelhetetlen, hogy a Magyar Köztársaságban felelős vezető beosztásban lévő hivatalnok megvesztegethető lenne. Amennyiben valami fekete mágia okán ilyesmi mégis előfordulna, akkor egy esetleges tettenérés esetén ő maga kérné a legszigorúbb megbüntetését, és az, hogy a munkájukat becsülettel végző ártatlanokat hurcoltassanak meg a bűnös helyett, fogalmilag kizárt.         

__________________________________________________________

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr201039710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.04.06. 00:27:08

Nehét eldönteni, hogy a sztori vége az ütősebb, a mosogató, vagy a logó!:-)

ssolymarka 2009.04.06. 09:17:37

Szegény taki néni, remélem majd látogatják. Azért a közlemény megnyugtatott, még jó , hogy ilyesmi igazából nincs. A logó szuper, lehet ilyen posztrert vagy egérpadot rendelni? Na megyek megnyitom az én kisfőnököm piros borítékát.
Amúgy a sztori szuper, mint legtöbbször, gratula. (azért kár, hogy nem úgy végződött, mint az első rész, hiába no, szőke vagyok és még mindig hiszek a mesékben:-))

Tsabi 2009.04.06. 09:42:03

A tortenet szerzoje Nolik Antal, es nem Happy Endre, szegeny takker ezt bizony megszivta, mint szodas a lovat ;) "- Gyözött az igazsag! -Nem baj, fellebbezünk!"

golyo1974 2009.04.06. 10:58:56

Megérdemelte Péderke az Esélyegyenlőségi díjat!! Hajrá-hajrá. Jó volt ez is na!

hotten totta 2009.04.06. 11:17:14

@golyo1974:
köszi, Péderkének mindig kell egy-egy újabb esély. Hol debreceni biszex külsős Jávor Pál 2.0, hol Psota Irén imitátor alakjában:-)

golyo1974 2009.04.06. 12:30:34

Hiányozna ha nem lenne Péderke!! Mindig csak meg megmutatja magát két sorban, de akkor nagyon ott van

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.06. 12:33:59

@golyo1974:
akkor a csütörtök lesz a te napod, de nagyon

golyo1974 2009.04.06. 12:59:23

@Nolik: Atyaúristen :-))) Már alig várom! Nehogy csalódnom kelljen, kapd össze magad :-)))

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.06. 14:42:56

@golyo1974:
Bennem még lehet, de Péderkében soha!:-)

Tsabi 2009.04.06. 15:11:50

Meg a vegen Pederke kinovi magat rendes föszereplöve :))

golyo1974 2009.04.06. 15:27:25

@Tsabi: Látod, nyomom mint az őrült :-)))

Tsabi 2009.04.06. 15:32:24

@golyo1974: hogyne latnam, fohaszaid ugy tunik erto fulekre talaltak :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.06. 15:39:04

@golyo1974: @Tsabi:
Azért Péderke "nyomása" hmm, hogy is mondjam, kissé félreérthető. Vannak ilyen szakblogok, mint pl a Ruszkibaka, de nem állunk vele "olyan" kapcsolatban:-)

Tsabi 2009.04.06. 15:49:50

@Nolik: hogy neked mindenrol az jut az eszedbe :))) no para, itt nem kovez meg senki senkit, meg akkor sem, ha azt talalana mondani, hogy Jehova! - mint azt a nagy kolto mondotta volt :)

Közszolga 2009.04.08. 11:20:22

őszintén szólva, ez az eddigi legszarabb hsz...

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.08. 11:52:14

@Közszolga:
Az őszinteség pedig dícséretes.
Ezen a blogon belül tartod annak, v en bloc az egész blogot a net aljának?

Közszolga 2009.04.08. 14:59:45

nem. helyenként hülyére röhögöm magam a többi poszton, ugyanakkor ez a poszt borzalmas, gyenge, benga fordulat, életszagtalan. Mert a többinek még azér' van szaga:)

hotten totta 2009.04.08. 17:04:21

@Közszolga:
Hhuhh, ez megnyugtató. Kössz, Annak ellenére, hogy nem a közönségnek való megfelelés minden áron ami motivál, hasznos ha néha beleverik az embernek az orrát a saját mocskába. Picit olyan ez mint a saját gyerek, nehéz észrevenni a hibáit és kevés az aki ezt őszintén el is mondja.
süti beállítások módosítása