HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Pirája rehabon

2009.04.13. 23:59 Nolik

 

Tyson túl van a nehezén, de a hal-állatorvosi konzílium zárójelentésében további fokozott óvatosságra hívták fel Samu figyelmét. (I.)Stresszmentes, mégsem ingerszegény környezet – (II.)diéta – (III.)séta! Nyilatkozták ki a hal-állatorvos tudományok nemzetközileg is elismert tudós koponyái a pirája rehabilitáció szentháromságát. Samunak nem kevés áldozathozatallal jár mindezt biztosítani. Már azt fontolgatta, hogy elkéri Guszti valamelyik kiszuperált terráriumát és saját fehéregér tenyészetbe kezd, mert lassacskán a gatyája megy rá a nagy tételű bébiegér beszerzésre. Ráadásul a kisállat kereskedők hallani se akarnak arról, hogy a bébiegerekért sodexhos hidegétel utalvánnyal fizessen. –Ennyit az agyonhozsonnázott cafetériáról! – dünnyögött magában. Persze Gusztitól  néhai Nuanda terráriumát el se fogadná. De biztos akad nála másik használaton kívüli üvegkalicka is. Guszti egyébként is mauzóleumszerű kegyhelynek rendezte be bálványozott afrikai óriáscsigájának utolsó földi lakhelyét. Egy AA-s spanjával, egy lezüllött, valaha kimagasló tehetségnek számító szobrászművésszel még kisplasztikát is faragtatott mosószappanból a tragikus hirtelenséggel elhunyt házi kedvenc csigája emlékére. Az ingerszegény környezetnek az sem kedvez, hogy a Duna Tv-ben megszűnt az éjjeli adásszünet alatti akvárium közvetítés. Guszti persze megint igaz, szolidáris kisállat tartó havernek bizonyult, mert kölcsönadta Samunak az egyik vizicsigáját, hogy ne unatkozzon Tysonka annyira, amíg közszolga gazdija a hivatalban tesz-vesz. A séta azért elég meredek dolog. Nem kevesen nézik hülyének, amint egy babakocsiba pakolt gömbakváriumban tologatja lábadozó pirájáját a Nagykörúton és vonzáskörzetében. Ráadásul a stresszmentes feltöltődés sem éppen olyan jaj-de nagyon zökkenőmentes. Épp a Dohány utcai Közlönybolt kirakata előtt merengett, amikor egy szemfüles kóbor macska Tyson uszonyára fenve karmait, két mellső mancsával is belecsapott az akváriumba. Szerencsére Samu időben eszmélt, és a mellette heverő, díszburkolat lerakás után ottmaradt féltéglát a kóbor macsek felé dobta, aki villámgyorsan el is slisszant.

- A jó kurva, neveletlen kóbormacska anyádat! – förmedt rá magából kivetkőzve, a díszhaláért mindenre képes hivatalnok – Micsoda dolog ez? Szegény gyengélkedő, magányos pirájára támadni?  Ne itt, a hetedik kerületbe’ gizdáskodj, hanem az Amazonas valamelyik mellékfolyójánál mutasd meg, hogy mennyire vagy tökös! Lefogadom, hogy egy makkegészséges Tyson és párezer fajtársa két perc alatt csontvázig bontana! Két posztoló rendőr is kiszúrta a kóbor macskára féltéglát dobó, babakocsiban akváriumot tologató, elmebeteg hajléktalanhoz képest meglehetősen rendezett ruházatú csodabogarat. Miután Samu tisztázta magát, megúszta egy ejnye-bejnyével, valamint az egyik fakabát mobiljával lefotózkodott Tysonnal, és rögtön tovább is küldte a képet elvált feleségénél lakó, guppikat tartó fiának. Tysonka leginkább a Blahán zenélő dél-amerikai utcai vándormuzsikusok előadását élvezte. Lágyan ringatózott a csöpp kis akváriumban, ahogy származási helye muzsikájának vibrálása hatotta át a kis vérengző habtestét. Különösen a pánsíp szóló távoli Andokot idéző melódiája hatotta meg. Pár perc múlva azonban kijutott a halacskának és gazdijának is egy nagy adag adrenalin fröccsből. Samu épp az egyik körúti papírkereskedés kirakat kínálatának mustrálásában merült el. Elbűvölte a multifunkciós, LCD kijelzős 32 gigás, bővíthető tárhellyel felszerelt tűzőgép fejedelmi látványa. A képernyőre skarlátvörös, pulzálva villogó betűkkel a „Rögtön jövök” felirat is kiírható.

– Na, most itt a megszorítások kellős közepén előbb kínálnak meg hollywoodi címszereppel, mint hogy ilyesmibe invesztálna a hivatal. – sóhajtott lemondóan, de melankolikus hangulatának egy Hirosima fölött terjengő óriási gombafelhő váratlanságával vetett véget egy pillekéssel hadonászó kis import utcakölyök. – Aggyá pézt, vadzs megeszem a haladat! – erős akcentussal rivallt a méter harmincöt centis mérete ellenére egy dél-texasi revolverhős törvényenkívüli magabiztosságát felülmúlóan agresszív, Maugli gúnynéven hírhedté vált, a Blaha Lujza téri járókelőket hetek óta rettegésben tartó román állampolgár utcagyerek.

 – Nincs pénzem, csak egy zacskó bébiegerem. – mondta a megszeppent Samu. A kis Maugli persze egy analfabéta, ám rendkívül magas-, veleszületett intelligenciával rendelkező tizenkét éveshez méltóan úgy gondolta, hogy ez a furcsa cókmókot toló, aprókockás zakós pasas nyilván csak blöfföl a bébiegerekkel, ilyet senki se hord magánál. A legféltettebb kincse pedig az akváriumi hala lehet. Ezt a vak is láthatta, mert az attak alatt vigyázó szemeit végig Tysonra vetette. Ezért a kis haramia, mintha csak be akarná váltani fenyegetését, vicsorítva az akvárium fölé hajolt. Viszont elszámította magát. Mert pechjére csak Cartoon Networkot és pornót nézett a tévén, a Discoveryről meg a Nemzeti Földrajzról mindig átkapcsoltak a nevelő-, majd később a koldusüzemeltető központban, így mivel élőben korábban csak Szamosbeli napkárászokat és ebihalakat látott, lövése se volt a pirájákról. Tysonban viszont kezdett feléledni a gyilkos vadászösztön. Annyira felbőszítette a fölé hajolva gizdáskodó,  maszatos kis mozdonyszőke minigengszter, hogy legalább tíz centit kiugrott a vízből és pengeéles fogaival kiharapott egy darabkát támadója orrából. Az agresszív kis szaros erre egy cseppet se számított és zokogva rohant el önként egy KASZT (Kiskorú Anonim Szipuzók Transzilvániából) központba és azóta már majdnem két hete tiszta. Napjait jámbor imádkozással és írni-olvasni tanulással tölti és arra vár, hogy visszavigyék szülőföldjére, ahol majd Csaba Atya védőszárnyai alatt kiváló szkilljeit hasznos célokra fejlesztve cseperedhet hazája és közös hazánk, az EU törvénytisztelő, megbecsült polgárává.                         

                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________

 

Szolgálati közlemény: Bízom benne, hogy a tisztelt olvasóknak tetszett a poszt és, hogy  megnyugodtak, miszerint adóforintjaik méltó helyre kerültek. A kormányzati átmenet ellenére ugyanis már átutalásra is került folyószámlámra egymillió-ötszázezer forint + ÁFA az "Európai Unió Keleti Államainak Belső Összetartásáért" nevű, kiemelten közcélú kormányzati alapítványtól e poszt megírásáért, az alvállalkozók kifizetéséért, és a háttéranyag összegyűjtéséért.  

 

12 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr261058046

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: redação para o inimigo 2018.12.17. 10:47:33

Fake bank account number generator - beuhifh

Trackback: adm 2018.12.06. 00:27:00

Job status inquiry letter after interview - Extended-release hydrocodone-only

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.04.14. 08:07:58

Jessszzz! Tyson sétálás közben megoldja a gyermekbűnözést!

gyutyka 2009.04.14. 08:26:19

Grat. Alakulnak a dolgok.

ssolymarka 2009.04.14. 10:00:59

Lágyan ringatózott a csöpp kis akváriumban, ahogy származási helye muzsikájának vibrálása hatotta át a kis vérengző habtestét.

DDD
utcai harcos líraD

Surrano 2009.04.14. 15:13:51

a másfél milla pl ÁFaból remélem Tysonnak is jut:-)

Jaguar 2009.04.14. 20:59:02

Nagyon örültem ennek a blognak - a fikaszobor csúcs volt - , de sajna az utolsó kettőt már el sem olvastam végig. Kár, ha csak ennyi volt. Remélem lesz még jobb.
Egyelőre marad könyvjelzőnek.
Hajrá4

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.14. 23:31:53

@Jaguar:
A rohamos látogatottság növekedés és a pénz (1,5M+ÁFa azért nem is olyan rossz) úgy tűnik a minőség rovására megy, legalábbis a te ízlésvilágod szerint. Bízom benne, hogy a következők már neked is ismét tetszenek, de szvatolni sajnos nem tudom. Egy valami még Péderkének se menne, minden olvasót leszopni:-)

Hepciás 2009.04.15. 00:15:02

@Jaguar:
kár, hogy nem olvastad végig, mert az a kettő is nagyon ott van. Nekem meg pont az az első fikás volt picit furi, de aztán ráharaptam az ízére (na nem a fikáéra, broá).

Mitya Ivanov 2009.04.15. 12:49:59

@Jaguar: abban igazad van, hogy a mostani posztok már nem olyanok mint az elején. Ezek már inkább szürreálisak. Az elején azt hittem, hogy ez egy hivatali reality lesz, mindenféle fúrásokkal, meg anyázásokkal, kefélésekkel, de nem. Ez egy szürreál-office-post-blog. Ha ezt megértjük, akkor értjük az egészet.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.15. 13:28:23

@Mitya Ivanov:
Igen, örülök, hogy átérzed a lényegét és megosztod másokkal is, kössz.

Viszont én balga módon azt hittem, hogy a négy év alatt összegyúrt fikatömb is megadja a szürreál tripp alaphangulatot, de úgy tűnik nem, és akkor pedig a hiba az én készülékemben van, mert olvasó rulez.

Mitya Ivanov 2009.04.15. 19:20:41

@Nolik: a négy év alatt összegyúrt fikatömb, mint szürreál? szerintem hiperreál. Én is hivatalban dolgozom, és kb 5 éve megőrzök minden post-it cetlit, amir felírok ezt-azt. Már két doboz tele van velük. Ettől a fikatömb már csak egy tyúklépésre van

Jaguar 2009.04.15. 22:04:03

Épp a fikatömbtől tűnt valóságosnak.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.16. 08:39:09

@Mitya Ivanov: @Jaguar:
Meggyőztetek, ez a blogerkedés nagy előnye, az író-olvasó interaktivitás.
Mitya, majd megemlékezek a post-it raktárodról, de te is megírhatod.
A mai elég realisztikus, de azért lesz még szürreál is.
süti beállítások módosítása