HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Hatodik péntek, power of love

2009.04.23. 23:59 Nolik

 

Ma valami olyasmi történt a hivatalban, mintha az iráni meg az izraeli külügyminiszter a hivatalok hivatalában, az ENSZ New York-i Székházában szűnni nem akaró mea culpázások között ölelgették volna egymást.

- Brühü, brühü, akkora egy béna qkifejek vagyunk, de ti vagytok a belevaló, tökös fasza gyerekek!

- Hüm, hüm, tesókám hova gondolsz, mind kispályás kis köcsögök vagyunk hozzátok képest, a spanjaim közül senkinek se lenne elég vér a pucájában, hogy felrobbantsa magát!

- Ne viccelj má’ mindig is irigyeltem azt a zsírkígyó kis Uzi géppisztolyaitokat, a moszadosok meg aztán a rambók legrambókabbikaija, a katona csajaitokról nem is beszélve! Bevallom neked öregem, úgy jó tizenöt éve nem csak Kurnyikovára recskáztam, amikor leadta a Teherán 2 a Wimbledon összefoglalóját és egy picit villantott a teniszszoknya alól a bugyikájával, hanem a Gáza övezet határán masírozó uniformisos, szuperszexi bibsi katonacsajaitokra is!

De hagyjuk szegény közel-keletieket a New York-i ENSZ palotában éhbérért rohadni, nézzük meg, hogyan is szorgoskodnak a mi hivatalnokaink. Aranka és Vanda futólépésben húztak vissza a helyükre a cigizésből (illetve csak Aranka cigizett, na jó Vanduci is kunyerált tőle egy slukkot, az szerinte még  tuti nem árt a magzatnak, meg különben is mentolos, inkább tisztítja a kis fétusz légútjait) és papírzsebkendőkkel bélelték ki Aranka egyik fiókját. A többiek kíváncsian állták őket körül, majd mindannyian a könnyeikkel küszködtek, amikor Vanda óvatosan kinyitotta a két tenyerét és egy magatehetetlen, pici fecskefiókát gyengéden az újsütetű, ideiglenes lakhelyébe fektetett. A kis fecskecsibe az irodaház eresze alatti családi fészkéből esett ki és Arankáék az utolsó pillanatban mentették meg a karbantartó sunyi macskájának a karmai közül. Aranka anyai ösztönei legyőzték tisztaságmániáját és az állatoktól való ösztönös viszolygását és egy üres orrcseppes fiolába töltött vízzel itatgatta  cseppentővel a megszeppent kis fecske palántát. Kinga és Samu lementek a látványkertbe gilisztát vadászni, a zsákmányt Vanda szabdalta bőrvágó ollójával egy fecskefióka számára is befogadhatónak tűnő méretűre. Valamelyiküknek rémlett, hogy Péderke egyik exe tűzoltótiszt és a büszke meleg pénzügyes aktivista szíve annyira ellágyult a kis fecske sanyarú sorsán, hogy a volt lánglovagja okozta keserűségen abban a minutumban túltette magát és két perc alatt letelefonálta a felmentő sereget. Egy létrás tűzoltókocsi egy órán belül itt lesz és visszateszik a pici fecskét a családi fészekbe. A hivatalnokok már kistudírozták, hogy ha valóban gyors, szakszerű és önzetlen, de legalábbis ésszerű áron nyújtott segítségre van szükségük, akkor többnyire csak Péderke meleg-, vagy Guszti anonim alkoholista haverjai közül számíthatnak valakire, de mint néha kiderült, egy-egy megmentő mindkét csapatban játszik, mint múltkor az az aranyos képviselő, akivel az utolsó pillanatban sikerült kilobbiztatni, hogy a cafeteria szabályozása azért mégis normálisan, kishivatalnok barát módon legyen törvénybe foglalva.

 

 

De majdnem borult a bili. A Nagyfőnök őrjöngve rohant Aranka asztalához, hogy meddig kell még várnia a havi riporttal, a minisztériumból már basztatják és így nemhogy csoportvezető nem lesz a büdös életben Ariból, de lehet, hogy már a jövő hónapot is a Munkaügyi Központ előtti kígyózással kezdi. És akkor kitört a világbéke. Na nem egy 18 éves, 90-60-90 centis paraméterekkel megáldott sudár leányzó egy perc alatt előadott monológjába sürítve, hanem csupán egy hatvanhoz vészesen közeledő, alacsony, erősen kopaszodó, éveken át súlyos alkoholproblémákkal küzdő vitári figurácska száját hagyta el az alábbi mondat:

- Khmm, izé, kérem, én vagyok a hunyó, Aranka azért nem tudta elkészíteni a havi riportját, mert még nem kapta meg tőlem az összesített UB40-es jelentést, mivel, hogy egész nap rakoncátlankodott a pocakom.

- Ja, a pocakod, ismerlek ám vén piás, már megint nem férsz a bőrödbe, mi? Na, seperc alatt csináld meg a jelentésed, mert különben te kerülsz lapátra!- hadarta el a Nagyfőnök, de a hanghordozásán érezni lehetett, hogy egyik hivatalnok se fog repülni, viszont a kis fecske remélhetőleg mielőbb részt vehet első repleckéjén.

____________________________________________________________________________

Következik: péniszpiercing hatvan fölött, vagy valami más, de csak a következő munkanapon

                              

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr891081181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.04.24. 08:31:42

Guszti a legnagyobb Rambo!

ssolymarka 2009.04.24. 08:37:04

Éljen a világbéke! De akkor ki lesz a csoportvezető?

RavAntal 2009.04.24. 08:42:11

Olyan fos mint a reggeli klotyózásom.

Surrano 2009.04.24. 08:50:12

Én már a hencegő külügyminiszteres felvezetéstől mejdnem lekávéztam a monitort, gr Nolik!

Ravantal, ha nem tetszik, miért kóstolgatod naponta?

Rav Antal 2009.04.24. 09:35:48

@RavAntal: Igaz, de én másképp fejezném ki magam.

@Surrano: Tényleg vicces volt, majdnem annyira, mint egy Defekt Duó jelenet. Recskázott hahahahaha, rég kacagtam ilyen jót. Meg qkifejek, hát ez annyira vicces volt, hogy sírva csapkodtam a térdemet a nevetéstől.

Tsabi 2009.04.24. 09:45:32

@Rav Antal: orulok, hogy jol szorakoztal *g* hidd el, lesz ez meg ennel is jobb, de elegge mazochista egy tipus vagy te hallod-e, ha ennyire nem tetszik, es megis idejarsz. Vagy ez olyan nalad, mint a homokosoknal a titkon rajongas, de felszinen macsoskodas, hogy ne deruljon ki a faluban? :)

Rav Antal 2009.04.24. 10:06:56

@Tsabi: Szeretek fikázni, ennyi az egész.

És ez itt egy nagyon jó hely, mert tényleg rettenetesen gyenge az anyag, ti meg adván alám a lovat védelmezitek ezt a szánalmat.

Jól szórakozom.

Tsabi 2009.04.24. 10:49:26

@Rav Antal: mashoz nem is nagyon ertesz, de hat ez nem uj. Szanalomra itt csak a te hozzaallasod melto egyedul.

Rav Antal 2009.04.24. 11:25:23

@Tsabi: Meg azok, akik ilyen "vicceken" nevetnek. Persze visszaszívom ezt, ha még nem múltatok el 8 évesek.

Tsabi 2009.04.24. 11:33:04

@Rav Antal: fejenkent, vagy osszesen?

Surrano 2009.04.24. 16:24:23

érdekelne, hogy melyik az a kedves képviselő aki meleg is meg alkesz is

Surrano 2009.04.24. 16:37:06

@RavAntal:
nem kössz, csak a név érdekelne, de nem abban a csapatban játszom. Látom te a ruszki bakán is nyomulsz, talán az ottani pajtásaid között bevágódhatsz a kiváló kapcsolatrendszereddel.

Rav Antal 2009.04.24. 18:51:59

@Surrano: Egyben RavAntal nem én vagyok.

Surrano 2009.04.25. 08:26:42

@Rav Antal:
Hát, nem könnyű megkülönböztetni Illemtanár 1-et Illemtanár 2-től.
Mindenesetre, ha te vagy a melegkörben érintett, akkor udvarias vagy, deköszönöm nem kell, hogy összehozz vele.

Mitya Ivanov 2009.04.25. 19:52:20

azt hittem, hogy ez a blog a jelenben játszódik. Ezekszerint nem, de gyorsan tisztázzuk, hogy ez nem kritika, mielőtt Rav Antal a saját csicskájának tekintene.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.25. 20:32:36

@Mitya Ivanov:
Elvileg real time és időn túli egyszerre. Nyugodtan kritizálj, nem kopok, csak edződöm, látod nem vagyok az a kimoderálós tipus:-) csak nem értem, hogy miért gondold, hogy ez a poszt kilóg időrendileg a többiből?

Mitya Ivanov 2009.04.25. 21:47:33

én úgy gondoltam, hogy az aprilis 16-án megjelent poszt az április 16-i történésekkel foglalozik. Ez a mai azért cáfol erre rá, mert kizárt hogy április 25-én a fecskefiókák kikeltek volna, hiszen még vissza sem értek Afrikából

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.25. 21:53:53

ennyire nem real time, nyegyjából az év és az évtized stimmel, kivéve amikor nosztalgiáznak, vagy a jövőbe mennek:-)

Mitya Ivanov 2009.04.25. 22:23:26

én úgy gondoltam, hogy az aprilis 16-án megjelent poszt az április 16-i történésekkel foglalozik. Ez a mai azért cáfol erre rá, mert kizárt hogy április 25-én a fecskefiókák kikeltek volna, hiszen még vissza sem értek Afrikából
süti beállítások módosítása