HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Bolív hivatalos út

2009.05.04. 23:59 Nolik

 

 

- Hatalmas felelősség nyugszik a vállatokon. Ki kell hoznotok Tóásót, mielőtt énekel. Ha  a Szíenenesek, az Al-Dzsaszirások vagy a Bíbíszísek kiszimatolják, hogy az UB40-es nyomtatvány-stencírozót fillérekből le lehetett volna gyártatni szinte bárhol a világon, a bolíviai Santa Cruz kivételével, akkor nem csak nekem, hanem a miniszternek is befellegzett, azt pedig ugye tudjátok, hogy ha beüt ez a fekete forgatókönyv, akkor azt ti se hordjátok ki szabadlábon? – tette fel a szónoki kérdést a Nagyfőnök a hipertitkos akcióra kiválasztott mini hivatalnok kommandós sejt tagjainak. A Kiválasztottak: Guszti, Samu és Günther. Guszti ugye evidens, Latin-Amerikában ki ne vegyülne egyszerűbben, mint  egy hatvanhoz közeli, egykori(?) alkoholista Vitár Róbert hasonmás. Kiköpött náci háborús bűnös unokaöccs figura. Minden második valamirevaló ültetvényes hasonló típus. Samura, mint pirája szakértőre egy dél-amerikai portyán mindenképp szüksége lehet a csapatnak, Günther pedig anyanyelvi szinten beszél külföldiül. Ja, hogy németül? Nem számít, a ferihegyi reptéren is a Mexikóból érkező utasok részére az egészségügyi  tájékoztatót a sertésinfluenza apropóján három nyelven írták ki. Angolul, németül és magyarul. Spanyolul nincs is? Ugyan már, minek az! A nemzetközi helyzet fokozódásáról Günthernek   Samu tartott egy rövidke breefinget:

- Szóval, itt van ez a néhai Eduardo Rózsa-Flores. A főkolompos. Bolíviai-magyar-horvát állampolgár. Az utolsó magyar KISZ titkár.

-  Aha, olyan balos figura, Che-Guevara póló, meg ilyesmi?-kérdezte Günther

- Nem egészen, full jobbos nagy magyar, Gyurcsány-, egy másik KISZ titkárszerűség képére lövöldözött Kalasnyikovval az udvarán.- homályosította fel Samu. - Csintalan egy nép ez a magyar - gondolta Stirlitz Günther - Olyan könnyedén váltogatják a politikai meggyőződésüket, mint nálunk az animátor a Modern Talking CD-ket a Hi-fi-ben  egy Opel Manta találkozó utáni partin. Na mindegy, azért lenne még pár kérdésem.

-  Mik a szülei?

- Az apja zsidó származású magyar festőművész, az anyja bolíviai.

- És akkor hogy-hogy horvát is?

- Ott csak háborúzott és jutalmul kapott állampolgárságot, meg ezredesi rangot.

- Ha az apuka zsidó, akkor lehet, hogy ő is ilyen Moszad-Rambo?

- Nem hinném, áttért az iszlámra.

Hát Günther nem igazán érezte úgy, hogy világosan vágná a szitut, ezért elkezdett a neten szörfözni az ügyben. Egy konspirációs teóriákkal foglalkozó blogon az  asmodean név alatt kommentelő végre valami életszerű, Günther számára is racionálisnak tűnő elméletet állított fel, éspedig:

„[Eduardo Rózsa-Flores és csapata] Magyarország kormányokon átívelő titkos nagyhatalmi törekvése részeként megpróbálta likvidálni Moralest (illetve az aktuális bolíviai elnököt), hogy saját bábkormányát ültesse a helyére. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy mintegy cirka 250 millió év múlva a kontinensek újra egy szuper kontinensé egyesülnek, ahol majd Bolívia is egy jól megközelíthető országrészünk lehet. Ilyen közeli dátum esetén nem lehet eléggé időben elkezdeni Nagy Magyarország kiépítését. Torgyán doktor a Cseresznye fedőnevű akcióban feltehetőleg már ezt a műveletet készítette elő Chilében, kihasználva Chile és Bolívia, tengerpart miatti nézeteltérését. Ne feledjük Móricz János tevékenységét sem, aki Ecuadort lényegében már vissza is csatolta hozzánk. Ennek fényében bármelyik ellenünk áskálódó, a Nagy Magyarországot kifejezetten ellenző titokzatos szolgálat megpróbálhatta megakadályozni Eduardo Rózsa-Flores országegyesítő törekvéseit.”

De mivel nem az elhunyt Eduardo Rózsa-Flores, insallah nyugodjék békében, hanem a nagyon is élő Tóásó Előd az íróasztal Bruce Willisei számára kijelölt célszemély, a Nagyfőnök a szakszolgálati kapcsolatán keresztül összehozta  a hivatal Stallonejait a magyar FBI CIA adatfelelős összekötőjével, egy Clint Eastwood fejű, baseball sapkás, látványosan rágózó öreggel. Az öregre pillantva először mindhármuknak óhatalanul a baseball sapka címermotívumára szegeződött a tekintete. Egy stilizált Kossuth címer alatt "Cleveland Cavaliers- Kossuth village - B. Közép" felirat, illetve a címerben egy több mint ütős ábra. A grafikus ötvözte Dührer reneszánsz rézmetszeteinek cizelláltságát, valamint a németalföldi mesterek apolaklipszis vízióit a kortárs graffitisek talán legnagyobbikának, Bansky meghökkentő világával. Az ábrán lévő motívum két Cavaliers  szurkolót ábrázol, amint éppen egy Red Sox rajongót egy-egy Hello Kitty  matricás  baseball ütővel vernek agyon. Ráadásul a nézeteltérésbe keveredett Red Sox drukker kiloccsanó agyveleje szürke oldschool graffity betűkkel "Cavaliers never dies" feliratot ír ki. A fiúknak nem volt idejük megfejteni a szinte Hyeronimus Boschra jellemzően apokaliptikus üzenetet. Miért pont az amúgy jelelmzően szurkolói huliganizmus mentes USA sportok közül két kosárlabda drukker ver agyon baseball ütővel éppen egy baseball szurkolót?- ugyanis az öreg jenki is természetesen kiszűrte, hogy a satyakját stírölik, és így szólt:

- Masterpiece, mi? A feleségem gobelinben is megcsinálta. Otthol a bungalow tiszta szobája falán van, makraméval keretezve a Zámbó Jimmy poszter meg  a Szűz Mária kép között. Well, én lenni clevelandi magyar, beszélni szép nyelvünket.- majd miután a  small talkal végzett,elkezdte laptopján a fájlokat nyitogatni – Let me have a look, Előd Tóásó, ezt akkor úgy tároltuk, hogy Previous Lakedigger, cool! Hadd nézzem, Most dídzséj Shane 54? előtte meg Digital Scream? Play backről haknit énekel,  meg Tiltott szerelem?! – What a funckin’ hell?! Oh, shit, ez lenni másik Előd, anadör Príviusz, csakhogy Cop Killer, meg Kaiser alatt mentett, yeahh, Császár Előd fájl!

Aztán pendriven megkapták a valódi Tóásó fájlt az FBI- CIA, klivlendi magyar bácsitól, de áttanulmányozni már nem volt idejük.   Egy lefüggönyözött Hummer vitte le őket a taszári reptérre, ahol egy  NATO különgép átdobta őket Guantanamoba, majd onnét más géppel levitték őket a paraguayi - bolíviai határra, ahol, miután deszant ernyőkkel kiugrottak a gépből,  a helyi embercsempész vezetőjük a megadott állomásra vezette őket. Egy őserdei indián faluba, ahol a fúvócsöves, egyszál ágyékkötőt viselő harcosoknak az arca vörös-fehér sávosra volt pingálva, és ujjaikból V betűt formálva, így köszöntötték a hivatal kommandósait:

- Free Székelyföld!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vége az első résznek

Következik: Bolív hivatalos út II. - Az akció; de  majd később. Holnap: Guszti, a  hiányzó zsűri  tag

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr681096274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2009.05.05. 01:27:03

Hieronymus Bosch lesz az, kedves paraszt.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.05. 08:45:07

@JoeHorseDick:
Ksz, javítva kedves angolul svábosan becézett Lovas József, a volontőr olvasószerkesztők mindig jól jönnek.

Chazz Reinhold 2009.05.05. 09:35:32

Volt itt kérem megint egy-pár gyöngyszem:))
apropó volontőr olvasószerkesztők...;) Hazafelé lehetne egy szipogós jelenet, amikor is Tyson Montevideo repülőterén (ami ugye B.Olívia fővárosa) kvázi tipródik hogy ugye otthon persze mint hal a vízben, de az Amazonas, izé, mégiscsak karnyújtásnyira..., szóval fundamentális kérdés, mert az élete útelág... útelá... szóval sorsfordulóhoz érkezett... és távolodó kép, meg nagy totál..., jó kis elvarratlan szállal (mondjuk pénteken) hogy a hétvégén lehessen kicsit pro és kontrák (figyelem, finom utalás egy nicaraguai átszállásra) szimpóziumot nyitni

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.05. 09:56:09

@Chazz Reinhold:
Ezt olyan jól felvezetted, hogy, mint ahogy Kanalas Gellért főmentalista barátunk mondaná: Chazz, tiéd a szinpad!
Írd meg posztnak és kirakom, kivéve, ha nekem nem tetszik, de cseppet se búsulj, a prémium kategóriában akkor is kitol6od 800K HUF+ÁFA ellenében:-).

gyutyka 2009.05.05. 11:15:58

Jól megsutyultad, de izgatottan várom a folytatást.

Chazz Reinhold 2009.05.05. 16:25:41

@Nolik: egyrészt említettem már, hogy mint leendő ex-sajtszóvivő nem vagyok a savak embere :))
másrészt (eltekintve a szolgálati terepjárótól, a hivataltól kapott irodámtól brüsszelben, stb.) még egy vmirevaló múzsám sincs..., ha esetleg a Kingát kiutalnád nekem közbe szerzésileg, talán vezetné a pennámat;)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.05. 17:02:11

@Chazz Reinhold:
Rosszfiú, végül még átcsábítod tőlünk Miss Részmunkaidőt abba a csúnya versenyszférába:-)
süti beállítások módosítása