HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Nyolcadik csütörtök: Helyettesek

2009.05.06. 23:59 Nolik

A három bürokrata kommandós ideiglenes pótlására a Kisfőnök Arankáékhoz vezényelte Péderkét a pénzügyről, Hesost az IT-ról és Marikát ezerkilencszázhetvenháromból. Mindannyian hozták a formájukat. Péderke egyszerre szimultán tolta fixről és mobilról (no para, a Másik Hivatal Kiemelten Támogatott Közalapítvány előfizetésében áll a mobil teló - Péderke ugyan meleg mint a Héra Szenteste, de nem hülye) az aktivista szöveget mindenféle meleg és hideg témában. Transzvesztiták diszkriminációja a postai kerékpár tenderen, hódmentés az Ipoly alsó szakaszán, kiskorú meleg roma elítéltek hátrányos megkülönböztetése, harc a csótánymentes Tescokért és még sorolhatnám. És teszi mindezt 200 decibelen és 77-es fordulatszámon, mint bontott csirkés nőci a békebeli reklámban. Néha már ő maga is keveri a topikokat és őrült tempóban, jackasosan szlalomozik alá a levehető ajtós NDK turmixgép kaotikus, nulladik típusú konferencia beszélgetések poklának legmélyebb bugyrába.
- Igen, a farkuk is sorvad!
- Hogy? Ja, nem, nem a travi postai keró beszállítóknak, hanem a hódoknak!
Már a Kisfőnök se bírta cérnával és Péderkét túlrikácsolva próbálta rendre utasítani. Péderke ekkor rátolt még pár decibelt és kikérte magának a diszkriminációt, na meg sejtelmesen a Kisfőnökre nézett és gúnyosan csak ennyit mondott:
- És ezt pont tőled hallom, Solti? – na, erre a Kisfőnök behúzta fülét-farkát és futólépésben húzott vissza a kuckójába.
- Hesost az IT-ról eleinte úgy várták a többiek, mint a megváltót, mert abban bíztak, hogy végre-valahára gatyába rázza valaki a komputereiket. De miután megtapasztalták, hogy a legbanálisabb IT hiba elhárítása előtt is minimum öt passzust kell végighallgatniuk a Hegyi beszédből, vagy az Apostolok cselekedeteiből, és ha pechesek, akkor még egy zsoltár éneklés is következik, inkább hagyták a vírusoktól akár vinyóig dögleni a gépeiket és a torpedózást pedig hittérítésmentesen, kockás papíron folytatták. De még így is kijutott nekik a „Hallelujja” kurjongatás közben megejtett capoeira bemutatóból, na meg kétóránként fennhangon elhangzott az intelem:
- Térjetek meg, amíg nem késő! Közeleg a világvége! Megkaptam a jelet: Tömjénen! Mirhán! Aranyon! Gordon!

 

 

 

 

 

 

 


Marika nem sok vizet zavart volna, ha bárkinek lett volna türelme Gilgames eposznyi mondókáit végighallgatni. A sirámokat, hogy a magas vérnyomása miatt alig bír dolgozni (azt az „aligot” is bámulatosan el tudja rejteni, konkrétan senki se észlelte, hogy bármit is dolgozna). Talán nem kéne félóránként kávézni, de hát neki is kell lazítani a magas vérnyomás miatt. Na, Leonardo, nesze neked perpetuum mobile! A két szülését naponta négyszer mesélte el, de a magzatvíz elfolyásától a méhlepény leellenőrzéséig olyan alapossággal, hogy negyedéves medikusok nyelves puszit adnának a sorsnak, ha szigorlatra negyed ilyen pengén le tudnák darálni a szöveget. Volt egy iker terhessége is, csak a harmadik hónapban spontán elvetélt, így a maratoni sztori "sajna" elmaradt. Na, erre, és nem Hesos térítésére nyögte be magában Vanda, Kinga és Ari, hogy: „Van Isten!” Amúgy tényleg a légynek sem árt a lelkem, elvan mint a befőtt. Páros napokon Vörös Október ruhagyáros nejlonpongyolákban virít, míg páratlan napokon a néhai özvegy Sósnénál varratott dzsörzé ruháiban szolgálja a közt.
Na, szóval nem csak Vanda hümmögött sóvárogva Günthi után, de még Ari is visszavárta a srácokat, még Gusztit is, akinek ha egy szem Sarolta lányát nem is (nagyobb halakban utazik Saci) de fele csoportvezetői kinevezését is odaadná.

__________________________________________________________________________

Következik: Hogy mik vannak...



 

             

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr141105088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

champ76 2009.05.07. 07:12:49

Tömjénen!Aranyon!Mirhán!-oké!Dehogy Gordon???Hát már a Hivatalban is...?:)Ja és első;)

champ76 2009.05.07. 07:24:04

amúgy télleg igazad volt Antal,jó a poszt!egybevan,meg átjött..és külön öröm,h Péderke itt is "helytállt",a cúnya kiszfőnök próbálkozása ellenére is!de ki az a Marika??

Mitya Ivanov 2009.05.07. 08:54:24

végre, ilyen posztokat várok ettől a blogtól:))

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.07. 10:38:32

@champ76:
ksz, egyre rutinosabb vok, megérzem ha jó lesz:-)
Marika a minden valamirevaló hivatalban ottfelejtett bútordarab a "békebeli" 1973-as munkamoráljával, amikor már újra nyugi volt, mert túltettük magunkat az olyan versenyszagú elhajláson, mint az Új gazdasági mechanizmus:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.07. 10:40:43

@Mitya Ivanov:
ksz. látom, hogy a retro szocreált jobb szeretitek mint a szürreált, csak sajna még nem vagyok elég profi bértollnok, hogy mindig kiszolgáljam az olvasói igényt. El kellene végeznem a Nemere MBA-t?:-)

ssolymarka 2009.05.07. 12:14:06

Hesos for president! Marika nálunk is van, hajaj, nem is egy.

golyo1974 2009.05.07. 13:16:47

Péderkém itt volt :-))) Köszönöm

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.07. 13:51:59

@golyo1974:
Szívesen, rég láttunk (ill a portréd még nem is, pedig nagyon helyes:-)) üdv újra a hivatalban.

Tsabi 2009.05.07. 15:19:05

@golyo1974: szia Golyo, reg lattalak :)

golyo1974 2009.05.07. 15:44:12

@Nolik: pedig dehogynem :-D@Tsabi: egy kicsit el voltam menve.... :-(( De most erősítelek titeket, köszönöm a fogadtatást örülök :-))
süti beállítások módosítása