HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Dunának, Gangesznek egy a hangja

2009.05.28. 23:59 Nolik

Update, versenyen kívül olvastunk egy dolgozatot a témában, szeretnénk megosztani veletek : Zoli vagyok - Cigánybűnözés

 

 

 

A hivatal esélyegyenlőségi pályázatának győztes pályaműve

 

A hivatal, a minisztérium, valamint az Európa Parlament Esélyegyenlőségi Bizottsága illetve a Nolik Antal Kiemelten Hasznos Közalapítvány közösen esélyegyenlőségi pályázatot írt ki. A nyílt kiírású pályázaton bárki részt vehetett. A pályázati feltételek: szóköz nélkül 5745 karakterből-, míg szóközzel 6671 karakterből álló írásmű a véleményszabadság, az olykor túllihegett politikai korrektség, valamint az etnikai kisebbségek és a többségi társadalom egymás közötti viszonyának a tárgyában. A pályaművekben illusztrációként két, képenként legfeljebb 53.3 KB méretű,  szerzői jogi szempontból akár tisztázatlan eredetű  fénykép is megjeleníthető. A fődíj: Egyszeri kétszázezer euró késpénz, hetven éven keresztül havi háromezer euró életjáradék, aminek az összege évente az Európai Központi Bank szerint megállapított, ún. „marginal lending facility” kamatszint mértékével növekszik, korlátlan ideig érvényes bérlet Európa összes hangversenytermébe és masszázsszalonjába, valamint egy, az Európai Unióval szomszédos Horvát Köztársasághoz tartozó 2,6 Km2 területű sziget 99 évig szóló kizárólagos használati joga. Óriási meglepetésre, azonban a zsűri egyhangú döntése alapján a pályázat győztese: Nolik Antal. A független, nemzetközi összetételű zsűrinek az alábbi személyek a tagjai: özvegy Nolik Dömötörné, Dr. Id. Nolik Antal, Nolikovszky Éva,  Regina Schuschnigg van Nolik (Ausztria) valamint Nolik Antalné született Fásy Zsülike. A hivatal olvasói most abban a privilegizált helyzetben részesülnek, hogy a sportszerű megmérettetésben a legkiválóbbnak minősülő remekművet elsőként ismerhetik meg, hogy annak minden egyes szavával mélységesen egyetérthessenek.   

  

Dunának, Gangesznek egy a hangja

 

Vannak olyan cigányok, akiktől legszívesebben elhánynám magam. Csalnak, lopnak, hazudnak, gyilkolnak, kurválkodásra kényszerítenek családanyákat Bécsben. És vannak olyan magyarok, akiktől szintén elhányom magam. Csalnak, lopnak, hazudnak, gyilkolnak stb. A cigányok számarányukhoz képest több bűncselekményt követnek el és a lakosságon belüli lélekszámukhoz képest börtönben is több cigány ül. Ez persze így nem teljesen igaz. Egyrészt jogilag az a cigány, aki annak vallja magát és mivel cigánynak lenni kimondva- kimondatlanul stigmatizál, sok cigány érthetően nem vallja magát cigánynak. Másrészt a bűncselekmények jelentős része feltáratlan marad. Emelje fel a kezét, aki soha sem csalt adót. Csak pár kéz lendült a magasba, és azok is többnyire barnák. Segélyből tengődve nehéz adót csalni. És mi többiek, akinek lenn maradt a keze, hányat ítéltek el jogerősen közülünk? Józsi bácsi, magáról persze mindannyian tudunk. Mi azért nem  voltunk annyira pofátlanok, hogy Az utolsó vacsora ÁFA-ját igényeljük vissza, na szóval minket békén hagytak, mert magas a látencia.

 

Itt van ez a sok primitív-állat fél-, vagy tán egészen analfabéta cigány, aki nem dolgozik, csak lop, meg segélyért szül. Tőlük félek. Ha mellettük utazom a buszon, óhatatlanul jobban vigyázok az értékeimre. És itt van a magyar white trash is. A sok primitív-állat fél-, vagy tán egészen analfabéta fehér. Akik a minimálbér körül tengődnek, jó esetben, ha dolgoznak. Ők azért hajlamosabbak dolgozni, mint a cigányok. Közülük többen szocializálódtak abban, hogy dolgozni kell. És többnyire ők gyűlölik a leghangosabban a cigányokat. Mert a társadalom nem cigány részének túlnyomórésze cigányellenes. A zsigeri, 100% faji rasszistától, aki ha holnaptól szabad lenne, önként és dalolva menne Kalasnyikovval cigányokat halomra lőni, de addig is Magyar Gárdával vonulnak, horogkeresztet gyújtanak cigánytelepeken, a „bátrabbak” törvényen kívüli al-kaidás Doom-ot játszanak, mesterlövész módjára randomszerűen cigányokat puffangatva, a „nekem amúgy semmi bajom nincs a cigányokkal, de…” lájtos kulturális rasszistáig terjed a skála.

 

És a hangos cigányvédő, antirasszisták többségétől is ments meg uram minket. Iskolai szegregáció van, ezt nem is igen vitatja senki. Hangosan tiltakoznak ellene, többnyire frekventált budapesti kerületekből és az „aktivisták” gyermekei is jellemzően ilyen AAA+++ minősítésű iskolákba járnak. Látványosan demonstrálnak, ha cigányok elleni atrocitások történnek, mert pedig történnek. Fasisztáznak, rasszistáznak, „ez így nem európáznak”, de ha cigányok az elkövetők valami egetverő balhéban, vagy cigány lumpen életmódot folytatók lehetetlenítik el, teszem azt egymás-, vagy egy egész falu életét, akkor hiába hívja őket a helyi polgármester, nem mennek le terepre. Ők Brüsszelből szeretnek jogot védeni és nem a putrisorról.

 

Itt élünk egymás mellett, de nem nagyon kérünk egymásból, lerabolni is inkább a saját fajtánkat szeretjük. Nekem speciel nem attól a lúzer cigánytól fordul fel a gyomrom, aki egy rúd párizsit lop a Tecsoban, mert éppen bezöldült az összes állattetem a dögkútban. Nem dolgozik, mert nem azon szocializálódott, nincs képesítése és munka sincs, ami rábízható. Hanem a kigyúrt-állat divattetkós, negyed kilós jézuskás feszületes aranyláncos kancigányoktól, akik a peres gumis BMW-jük melletti fényképekkel villognak az iwiw-en. Hogy miből telik nekik? A bodzaszedésen kívül leginkább a fajtárs lányaik futtatásából, orgazdaságból, védelmi pénzből, uzsorából, de ott is szinte 100%-ban saját fajtársaikat teszik kiszolgáltatottá és pumpolják őket Providentet megszégyenítő THM-en. Többnyire a cigány felső tízezer tagjaiból kerülnek ki ezek a gengszterek. Egy részük még kisebbségi önkormányzati képviselő is, meg ilyesmi. Ilyen az elitjük, nem csoda, hogy ilyen az egész banda. És milyen a miénk? A fehér-magyar elit? Csalnak, lopnak, hazudnak, saját fajtájukat húzzák le. Költségátalánnyal harácsolnak, zsebre közbeszereznek. Demokráciában egy népnek olyan a vezetése, amilyet megérdemel, úgyhogy ne pampogjunk, ha már nem zavarjuk el őket.  Ráadásul a cigány és a magyar elit több ponton is békés szimbiózisban él. A pénznek nincs szaga és van olyan összeg, ami fölött már tényleg nem számít a bőrszín. A szinesfémlopáskereskedelem alsó szegmense, vagyis a nyersanyag ellopásabegyűjtése jellemzően cigány biznisz. A piramis csúcsa már nem. Egyik volt pénzügyminiszterünk korábban ilyen cégben volt tulajdonostárs és egyben vezető beosztású. Gyakorlatilag pár fős kisvállalkozásról van szó. A cég mellesleg melléktevékenységként számlacsalással is foglalkozott. Az ex pénzügyminiszter (jól sejtik, természetesen nem ebbe bukott bele) előadta, hogy ő erről semmit sem tudott, mert a feladatai a cégnél erre nem terjedtek ki. Hmm, egy pénzügyesnek mindez nem tűnt fel a néhány spanjából álló cégben, különös tekintettel arra, hogy ő speciel azon kevés politikusok egyike, aki összeszedetten, világosan tud beszélni. Magyarán szemmel láthatóan nem hülye.

 

Vagyis mindketten meg vagyunk áldva a saját fasza elitünkkel, mi meg többek között azért is vagyunk az istenadta nép, mert kevés a tehetségünk, ambíciónk, befolyásunk ahhoz, hogy az elitbe bekerüljünk. Akár a magyarba, akár a cigányba. Ráadásul egy olyan országban, ahol jellemzően nem könnyű bármit is alulról kezdeményezve keresztülnyomni. A meglévő, betokosodott pártstruktúrák és érdekkörök meg hülyék lesznek önként és dalolva leadni a privilégiumaikat.

 

Szóval mindketten maradunk a gátlástalan, gusztustalan elitünkkel, egymás mellett élünk és egymást nem nagyon komáljuk, egy viszonylag élhető banánköztársaságban, viszont a sirámaink magja meglepően hasonló.

 

 

A gusztustalansági verseny döntősei

 

A hasonló problémáink felismeréséig viszont nem igazán jutunk el, mert egy csomó cigányok és magyarok közötti különbségről meg nagyon nem PC beszélni („Nincs olyan, hogy cigányok vagy magyarok, csak emberek vannak!” Igen? Csakhogy az emberektől így elvesszük a véleménynyilvánítás szabadságát.) és nem is beszélünk, ha meg gátlástalan kurucok a maguk torz módján azt megteszik, akkor inkább hangosan fasisztázunk és cenzúrát követelünk. És nem látunk az orrunknál tovább. Azzal, hogy tabuvá tesszük és tiltjuk, csak kedvet csinálunk a témához és annak torz tálalásához. A Mein Kampf is azért veszélyes iromány, mert valahol valamikor kötelező volt, és éppen ezért nem olvasta senki, most meg szinte mindenütt tilos, ezért megvan a misztikus bája és persze a lehetőség arra, hogy torzelméjűek értelmezzék és hirdessék belőle torz igéjüket. Lenne inkább ajánlott olvasmány, és akkor színvonalas kommentárok segítségével mindenki meggyőződhetne róla, hogy egy autodidakta félművelt torzelme micsoda következtetésekre képes.      

 

 

Nolik Antal (Budapest, 2009. május 22.)

Következő poszt: kedden, a következő munkanapon.  Minden kedves olvasónak kellemes hosszú hétvégét kívánok

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr161149852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chazz Reinhold 2009.05.29. 09:20:29

ide a virtuális világba bedobni egy valóságbombát nem hálás tett.
mikor otthon félhomályában mozizás után elhúzzák a függönyt, de a beáramló fény csak bántja a szemünk [tessék nyugodtan asszociálni;)]...

érdekes a cím egy Ady versrészletre való utalása is, kis hangsúlyáthelyezéssel

Antal, jól tévedek ha azt gondolom, hogy a vers is az üzenet része ?! (Magyar jakobinus dala)

Hepciás 2009.05.29. 09:23:54

Micsoda extrém párhuzam. A magyarságot összehasonlítani egy olyan távoli, egzotikus nációval mint a cigányság? Ki látott már cigányt, netán élt mellette? Akkor miért nem inkább az izlandiak vagy a pirézek?

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.29. 09:36:42

Aszta, még jó, hogy nálunk a skót felföldön ilyen nincs, csak a pakik.

mgrc 2009.05.29. 09:55:24

ejha ez szépen kiszakadt belöled. nem foglalnék állást, de konklúziótól függetlenül érdemes olvasásra.

de azért a hivatal dolgozóit ne hanyagold majd el :)

ssolymarka 2009.05.29. 10:07:50

Rég láttam 2 képen 4 ilyen jó pasit DDD

Jó a poszt Nolik, egyetértek (na jó nem mindennel, de majdnem)

Surrano 2009.05.29. 10:54:31

@mgrc:
egyetértünk. Komoly munka, gr, megérdemli a díjat, de azért a hivatalt se hanyagolja Anti, mi van a Bolíviába szakadt fiúkkal?

golyo1974 2009.05.29. 11:05:19

@Surrano: És a Tysonommal? Péderkémmel? Ezen tényleg gondolkodni kell, le kell, hogy üllepedjen bennem. Így pénteken egy kicsit felkavart...

champ76 2009.05.29. 11:37:17

Gratulálok!TÉNYLEG Te nyerted a pályázatot!A kommentelők véleménye meg csak talán azért ilyen visszafogott,mert nincs részük hasonlóban..Én sajnos naponta szembesülök dolgokkal.De szerencsémre kezdettől fogva nem hagytam magamra kapni a környékünkön élő,elég szép számú díszes társaságot!Meg rajtam kívül még két fickó.Mi meg tudjuk védeni a családunk,az értékeink.És a többiek?!Naponta rettegni az éjszakai "látogatóktól"(kétszintes családi ház garázsába bementek este 8-kor,ahol 2 család lakott,mindkét emeleten égett a villany,tehát ébren voltak!).Ráadásul sok az egyedül élő nyugdíjas.Aztán amikor szerencsétlenek szóvá teszik,hogy ezt mégse kéne,akkor meg életveszélyesen meg vannak fenyegetve!Próbálunk mi a szomszéddal vigyázni akire tudunk,de egy(nem is egy!) egész utcá(k)ra?!A rendőrök meg szarnak az egészre.Azzal a dumával,hogy 20000 Ft alatt,meg nem folyt vér,meg lopjon helyette másikat(megtörtént!-milyen jópofi,nem?),meg hogy meg van kötve a keze..Akkor miért nincs csendőrség?Mert már lassan több a cigány szavazó,mint a magyar!Az mind elmegy szavazni,mert félti a segélyét,a gyerek után járó támogatását,stb.(hol van még egy ilyen nyomorék ország,ahol beadom a gyerekeim intézetbe,a nénikém kiveszi őket,a kölkök hazaköltöznek,mi meg osztozunk a zsén,ők odafent meg szemet hunynak felette..)Elmarasztalta a legnagyobb emberi jogi szervezet hazánkat.Elsősorban a cigánykérdés miatt.Mer'hogy nekik is vannak jogaik.Télleg?És annak a sokezer magyarnak,akit évente kirabolnak,rettegésbe tartanak?Ha ők meghalnak,akkor jön az ombudsmanus,a jogvédők,meg nekik politikusok a temetésen..És amikor a sok "névtelen" megkéselt,(akár 3000 Ft-ért!)agyonvert magyar nyugdíjast,fiatalt temetik,hol vannak ők?Ha meg már a mi vezetésünknél tartunk,akkor például miért nem kerülhet hatalomra egy olyan kormány,aki felelősségre vonná a gátlástalanul korrupt (vezető) politikusokat?Talán mert már a millió szennyel(kampányok,média(Híradó!)) sikerült az emberek fejébe beültetni,hogy egy "szélsőséges"(kinek?) párt hatalomra kerülését nem jó szemmel nézné az unió?!És?Vagy mert az első pontjuk nagyjából az,hogy börtönbe a kizsákmányoló,zsarnokoskodó politikusokkal...Bocsánat!Ez kijött belőlem,mint 1 hete a "babazsúron" a birkapöri.Még egyszer grat,és nagy kösz a posztér'!!

golyo1974 2009.05.29. 11:53:13

@champ76: Jól kijött azt látom :-) De a beadom az intézetbe és kiveszem nem igaz ám!!! Ott dolgozom tudom!! Pénteken majd jól megbeszéljük!! :-PP

golyo1974 2009.05.29. 11:53:53

@champ76: Ja és különben TELJESEN egyet értek!! Csak felsőbb körök ugye, a nálunk okosabb emberek pfff

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.29. 11:59:54

@champ76:
Huhh, Champ kolléga élt a panasznap nyújtotta lehetőséggel és kiadta ami a szívén a száján. De jól tetted, inkább mint, hogy magadba fojtanád és lábon hordanád ki az infarktust. A te életedben te tudod a legjobban, hogy azt ki keseríti meg. Többek közt a feszültség leadására és a vélemény elmondására is szolgál a net. Szerintem is jó a poszt, annak ellenére, hogy most egy kicsit más és nem úgy mint Péderke Másik Hivatala:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.29. 12:22:47

@Chazz Reinhold:
stimmel, ott a pont az igényes, értő olvasómnál:-)

@Hepciás:
most szólj hozzá, megint micsoda sci-hit írtam:-)

@mgrc:
ksz, lesznek ők is

@ssolymarka:
neked melyik jön be a leginkább? próbáljak vmit összehozni? amúgy ksz.


@golyo1974:
No para, megy még Péderke Tysonnal karöltve Capellába bulizni meg hasonlók:-)

@champ76:
Öreg, ez jól kiszakadt belőled, de örülök, hogy segített írásom leadni a gőzt és ksz a gratulációt.

Mindenkinek ksz a méltatást, majd a nyeremény horvát szigeten tartunk egy hivatalos bulit az elkövetkező 99 évben,
de akinek nem tecc, nyugodtan írhat kontrát is, még a ravantalos korszakból tudjátok ,hogy nem egy moderálós a bácsi:-)

golyo1974 2009.05.29. 12:32:56

@Nolik: Neked is kellemes hétvégét, pihend ki magad, hogy jövő héten tudjál megint nagyot alkotni :-)

champ76 2009.05.29. 12:52:09

@golyo1974: hidd el,van ahol létezik az intézetis berakom-kiveszem,például tőlem 3 háznyira!Egy pár éve ott szidta őket a postás(bár emiatt a rendszert kellett volna),hogy mennyi támogatást felszednek ezért..Na majd jól benyugtatózunk:-)@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: hát,inkább kapjak az ágyban innfarktust,nemde?;-)@Nolik: hogy ne érezd magad egyedül a nyeremény szigeteden,ne fogdossak össze Neked vagy 6-8 pulyát a hétvégén?Marad még,nyugi.. Jó hétvégét mindenkinek!

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.29. 14:24:10

@golyo1974:
ksz, neked meg sok Pünkösdölőt, vagy izé, olyan nincs, csak locsoló?!:-)
@champ76:
ksz, gáláns a felajánlásod, de megelégszek a harmad-negyedannyi sajáttal, sőt néha még belőlük is megárt a sok:-)
süti beállítások módosítása