HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Exceptio probat regulam - A kivétel (gecimód) próbára teszi a szabályt – Chazz Reinhold remekműve

2009.06.02. 23:59 Nolik

- Nem érdekel! Akkor műtessen le magáról 10 kg izmot az a barom! - ordított a Nagyfőnök a telefonba. Rühellte ha a reggeli elektronikus sajtószemle közben baszogatják sürgős munkával. Ő maga a fenti terminus technicussal illeti eme becses netes tevékenységét, de Hesos egyszer hosszas noszogatás után annyit elárult a többieknek hogy inkább képnézegetésnek ill. videózásnak kellene hívni, de többet nem tudott mesélni róla. Nem mintha nem tudná hogy mi megy át a rendszeren, hanem szó szerint fizikailag képtelen volt róla beszélni. Csak valami olyasmit motyogott maga elé eltorzult arccal, hogy a lovak is Isten gyermekei.

 

Szóval a Gazságügyi és Rendészeti Misztériumból átszóltak, hogy mediális gebasz van. Történt ugyanis, hogy egy fiatalember -megmagyarázhatatlan késztetést érezve 10 éves kora óta- rendőr szeretett volna lenni. Egész életét erre építette fel. Kétméteres hústoronnyá gyúrta ki magát, ötfajta harcművészetben érte el a legmagasabb minősítést, beiratkozott a jogi egyetemre és szimultán kriminalisztika magánórákat vett egy öreg proftól, aki mellesleg  mai napig a yard valaha alkalmazott egyik legjobb szimatának számít a magukra valamit is adó hekusok között,  szobája tele van Linda és Bencze József poszterekkel, utóbbitól ihletve erotikus verseket is ír vörösre festett sikamlós gumibotokról, arról már nem is beszélve, hogy a Fásy Mulató alappillérei egyikének, Komáromi Pistinek (hivatalos honlapja alapján: Dr. Komáromi István zeneszerző, szövegíró, előadóművész, köztisztviselő) egykori Pest Megyei Rendőrkapitánynak a Köztisztviselők dala című örökzöldjét áthangszerelte hárfára, szóval komoly eset.

 

Erre a Hivatal által az IRM [pronounce:GRM] számára összeállított interaktív felvételi követelményrendszer, amivel ráadásul anno villogtak az egész ország előtt és még professzionális .gov domaint is kapott, szóval ez az internetes teszt kidobta, hogy a jelentkező 31-es BMI-vel (body mass index) súlyosan- túlsúlyosnak minősül úgymond, és ezáltal a rendőri munkára teljességgel alkalmatlan. Csórikám hiába kapálózott, hogy tiszta izom és zsír legfeljebb csak akkor van rajta ha szumósokkal birkózik edzésen. A rendelet az rendelet! Punktum! Elvégre a pápai tévedhetetlenség dogmáját se babrálja senki. 

 

 

Ez immár 4 éve történt, azóta keresi hősünk a jogorvoslat lehetőségét. Ügye most már az európai bíróság előtt van Strasbourgban. Közben viszont belerokkant a sok hercehurcába, 2 méteres magasságával mára alig nyom 70 kilót, arca beesett, beszéde akadozik. Már csak a mániákussá vált dac, a rendíthetetlen igazságérzete hajtja előre, mint valami Péderke mutánssá vált torz gólemet. Erre valami buzgómócsing semmirekellő jogvédő újságíró-strici a múlt héten überempatikus riportot készített vele a pszichiátrián ahova beszállították a 8. elutasító bírósági határozat után. A cikk nyomán persze meg az egész civil (hivatalokon kívüli) ország elkezdett hőbörögni. Mert azt persze tudnak, hőbörögni! Aaaz menyen!

 

És most a Nagyfőnöknek kell valamit „e-sajtószemle“ helyett ad hoc kitalálni, hogy elsimítsák az ügyet és ez az agresszív, államapparátust bomlasztó provokátor végre lekusshadjon.

Az ilyen esetekben már bejáratott hivatali riadólánc most is olajozottan - mint egyfajta inverz lófaszlottó – működött. A Nagyfőnök beleordított a telefonba, hogy:

- Kisfaszom a káoszelméletbe’ meg a pillangókat is lekúrom, mert minden szar nálam bugyog fel és akkor toljátok fel azt a kóchengeres BMI határt, tőlem aztán egy Jabbává hízott Bud Spencer is lehet férfiideál!

 Erre a Kisfőnök szederjes arccal kirohant a folyosóra és az első arra járó hivatalnokot elkapta. Pontosabban a másodikat, mert az első delikvens közölte, hogy ő csak egy szerencsétlen rokkantnyugdíjas és a teakonyha késállományát jár be grátisz köszörülni, abban reménykedve, hogy így könnyebben elintézheti a 18 éve húzódó telekhatárvitáját. Így Aranka lett az „önkéntes” jelentkező, akinek át kellett kozmetikázni a BMI-t. Indoklásként meg beírta, hogy a tudomány mai állása szerint bla-bla és Günthert nevezte meg, mint egy nemlétező külföldi publikáció forrását. Végül is pikk-pakk megvolt, nem is értették a kollegák miért kellett ezen túráztassa magát 4 évig az a fanatikus barom?! Meg jól elmondták mindenféle etikátlan szenzációhajhász bulvárkukabúvárnak az újságírót, hogy így megvezette a közvéleményt ezzel a felfújt sztorival.

 

Minden jó ha a vége jó – írhatnám, de 10 perccel az updatelt teszt netes megjelenése előtt hősünk tragikus jellemmé avanzsált, ami egy túszszedő őrült formájában vált plasztikusan tapinthatóvá a zártosztályon, ahol egy tolómérővel és egy konyhamérleggel tartotta sakkban halkan vihogó fürdőköpenyes, mezítlábas túszait.


Pár nappal később e hírt hallva a Nagyfőnök elégedetten dőlt hátra, hogy :

- Bazdmeg tudtam a rendszer nem tévedhet! Nem elég hogy dagadt volt, még pszicho- és szociopata is a csávó, csak kiderült a halmozott alkalmatlansága a végére!

 

Szolgálati közlemény: Tsabi már régesrég partner, most Chazz is bontogatja szárnyait, mint Susan Sontag is megmondta: "Az író elsősorban olvasó". Úgyhogy hajrá kedves olvasók, küldjétek bátran a poszt-tervezeteket. És higgyétek el, nem csak az a nyomorult 800,000,-Ft+ÁFA amire gyúrok. Csajok, rátok is számítunk. Solymárka, Golyó, Suzie. Ha írni nincs kedvetek, vizespólós képeket is szívesen veszünk. De Suzie, ezt különösen neked mondom, az írásoknak is nagyon-nagyon örülünk:-). 

Ha valaki küld anyagot és nem teszem ki (eddig nem sok ilyen volt és hál' istennek a beküldők olvasóknak megmaradtak), ne mérgelődjön, attól még alkothatott remekművet, csak az én ízésem hibádzik. A prémium kategóriára természetesesn ez nem vonatkozik. 800E Huf+ÁFA-ért mindenki soronkívül tehetséges:-)

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr961156068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

golyo1974 2009.06.03. 07:32:10

:-DD Imáim meghallgatásra találtak :-))) Megyek olvasni!

golyo1974 2009.06.03. 07:57:39

Maradok tisztelettel :-) Kösz Nolik a megemlékezést a hölgyek nevében is, de mindjárt jönnek biztosan.

golyo1974 2009.06.03. 07:58:17

Ja és a lovak is Isten gyermekei :-DD kész vagyok...

Tsabi 2009.06.03. 08:11:11

a vorosre festett sikamlos gumibot meg a lovak is Isten gyermekei visznek nalam mindent, Chazz, le a kalappal.. :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.03. 09:16:52

@golyo1974:

nos, akkor H2O póló vagy poszt, netán mindkettő, avagy 2 in 1, vizespólóra nyomtatott poszt:-)

@Tsabi:
Ja, szerintem is nagyon ott van, gr Chazz, de ha beküldöd egy komolyabb hancúrod home videóját sikamlós gumibotostól, istállós nagyjelenetestől, hát megfontolom, hogy ki-e merjem rakni, me' még aztán bojkottálja a blogot Mekka is meg vatikán is, a lótenyésztők egyesületéről nem is beszélve:-)

golyo1974 2009.06.03. 09:34:11

@Nolik: ha jössz pénteken meglátod ;-P

Chazz Reinhold 2009.06.03. 09:45:17

köszi mindenkinek az építő jellegű, pozitív hangú, őszinte...
méltatást :D

(az estlegesen előferdülő, számomra teljesen érthetetlen irígy, romboló jellegű kritikákról, melyek csak az adott egyének személyes frusztrációját vetítik ki eme egyetemes jelentőségű remekműre, inkább nem beszélnék itt, mivel nem szeretném ezt a pátosszal körüllengett emelkedett hangulatot sárba rántani...)
kvázi:D

Tsabi 2009.06.03. 09:49:52

@Nolik: viszont atszokik hozzank a komplett puruttya :)

golyo1974 2009.06.03. 10:01:53

@Chazz Reinhold: Itt nincsenek ilyen rossz emberek!! És tényleg gratula!! Folyt.köv?

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.03. 10:02:07

Jjuj, vizespólóban elénekelni a Nemcsak dalban mondem elt ér?

Chazz Reinhold 2009.06.03. 10:45:12

@golyo1974: jó kérdés, a választ még én sem ismerem:D
mivel elég erős a mezőny - azért néha-néha talán..., valszeg a szürreális realitás témakörben, mint ez az egyébként alapjaiban igaz történet is

Suzan: ez egész pályás, globális támadás az érzékszervek ellen;) de nekem nyugodtan elénekelheted, majd becsukom a szemem és apám szerint nekem (is) olyan bot fülem van, hogy rá lehet támaszkodni:)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.03. 11:02:31

@Chazz Reinhold:
mint falat kenyér kell az alapítványnak minden egyes 800E HUF + ÁFA, úgyhogyhajrá Chazz, minél gyakrabban küldjél remekműveket:-)
süti beállítások módosítása