HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Mosolyhivatal :-), de tényleg (sajnos) OFF

2009.06.10. 23:59 Nolik

 

Igen, van ilyen.  És nem sci-fi, nem promó (ámbár ha utólag annak minősítik az illetékesek, a Nolik Antal Kiemelten Hasznos Közalapítvány természetesen célirányosan hasznosítja az átutalt összeget).

 

Pedig látszólag minden ellene szól. Csöpögős píár elnevezés. Mosolyhivatal? Hmm. A legtöbb magamfajta cinikus civilnek rögtön olyasmi jut eszébe, hogy valaki a fáin, hangulatjavító névadásért, mint arculatépítő – lakosságparasztvakító tanácsadó, tuti, hogy vastagon bélelt kovertát vágott zsebre, de még inkább utaltatta a dellát diszkrét offshore cégecskéje számlájára.

 

Ráadásul az Önkormányzat feje se a fényes dicsőségfürdőben lubickol momentán. Konkrétan vastagon a hűvösön ül. Szóval, polgikánkat pár önkormányzati képviselőtestületi spanjával együtt sittre vágták. Mondjuk az még a mi kis meredek közpénzlenyúlásokon edződött közvéleményű banánköztársaságunkban is kiverte a biztosítékot, hogy  patinás palotákat játszottak át zuzámen súlyos milliárdokat zsebre vágva suttyomban alapított hárommilliós törzstőkéjű káefték közreiktatásával. A káefték tulajdonosai meg ügyvezetői pedig többnyire a közszolgák élettársai voltak. Mr. Csúcspofátlan érintett önkormányzati képviselőkém pedig ezer négyzetméter körüli penthouse-ban lakott, Jaguárral a teremgarázsában. És ráadásul valami gyorstalpaló villanyszerelői képesítés a legmagasabb végzettsége, viszont ennek ellenére egy olyan párt színeiben „szolgálta” a közt, amely politikai formáció az egyre biztosabb végleges eltűnését talán úgy is megúszhatta volna, ha sikerül a magát űberelitnek képzelő, betegesen túlképzett tagságát legalább az egydiplomások táborára kibővítenie.        

 

 Szóval az ő svindlijeikhez képest lájtos kis bábmatinéba illő, tündérmeseszerű tejszínhabos leszbi show a közbeszerzési panama a hivatal előadásában.

 

Tehát látszólag minden a mellet szólna, hogy a Budapesti VII. Kerületi Önkormányzat Okmányirodájának odaítélt Mosolyhivatal jelző ugyanolyan tizenkettő- egy tucat, nesze-semmi parasztvakítás, mint az „Új Magyarország” „Húzzunk bele!” „Lop stop”  „Merjünk nagyot álmodni!” meg a többi hasonló lózung.

 

Van egy bizonyos ügytípus (muhaha, leszek olyan szemét, hogy nem árulom el konkrétan mi az, mint a speciális fogyasztóvédelmi portálokon az agyonhozsannázott szolgáltatók nevét a posztolók, de nem akarok saját magam ellensége lenni, hogy aztán ők is átálljanak  tömegtermelésre és romoljon a minőség) amit az összes többi helyen a hagyományos J.B.Q.A. „kedves” ügyfél hozzáállással, vagy még úgy se akarnak intézni. Íme néhány tipikus ügyféltájékoztatás a teljesség igénye nélkül:  

 - Általában 90 nap a reális határidő, de lehet, hogy több…

- Nem én vagyok az illetékes,…nem tudom mikor lesz…, közvetlen mellékét nem adhatom meg…, 2026 szeptembere után próbálkozzon…  

  - Természetesen hozzon jogerős bírósági végzést, kilencven napnál nem régebbi hiteles tulajdoni lap másolatot, a bérmakörösztanyja mosógép garanciáját, valamint harmadunokatestvére hüvelyátmérőjének frissen kalibrált, érvényes ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkező tolómércével mért mérési igazolását stb…

 

Valami nyakatekert illetékességi okra hivatkozva bepróbálkoztam az ominózus hétker Mosolyhivatal okmányirodánál és láss csodát, működik a dolog.

Gyorsan, egyszerűen, rugalmasan intézik az ügyet és csak azt kérik az ügyféltől, ami  a tényleges ügyintézéshez valóban kell. Leadom az igényeket, helyben megvárom az eredményt, ami eddig max. ha fél óra volt, fizetni utólag lehet banki utalással, mi több, annyira ügyfélbarátok, hogy egyszer mondtam az ügyintéző csajnak, kimegyek megeszek egy kebabot a húsz perc alatt, amíg végeznek. Bakker, tíz perc múlva kijött, hogy megkeressen, mert kellett egy plusz doksi a részemről. Odaadtam, ő bevitte kiírni belőle az adatokat és mire beflamóztam a gyrost, már készen is voltak a cuccossal.

 

 

 Ráadásul a patinás pesti gangos bérház hangulatosan átlátszó üveg födémmel befedett földszintjén kialakított hivatal tényleg ízléses. Közvetlenül a bejáratnál van egy ingyenes(!) cipőpucoló gép. Először félénken dugtam oda a csukámat, attól tartva, hogy a valószinűleg szétgínyolt szerkezet netán boka alatt le találja tépni a lábfejem, mint Tyson a szülinapi ajándék guppi fejét. De nem, a szofisztikált műveletsor végén Tisza cipőm fénylett, mint Marika udvarlójának lakkcipője az 1973-as szovjet-magyar barátság bál nyitótánca előtt. Sőt, még egy tágas és rendszeresen tisztított akvárium is van az előtérben, abszolút pirája barát munkahely, csodálom, hogy Samu még nem kérte át magát ide.

 

A többi miért nem ilyen?

 

 

  

 

 

 

 

 

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr661176984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

champ76 2009.06.11. 07:25:22

Tisztelt Antal Uram!Elnézzük neked a késői órára való tekintettel ezt a posztot,de hidd el,elaludtál a gép mellett és az egészet csak álmodtad...Nem vagy véletlenül alvaíró(ha van alvajáró,akkor ilyen is lehet,nem?)... és aztán 23:59-kor a kezed véletlenül rátetted az enter-re!D

golyo1974 2009.06.11. 08:11:35

@champ76: Igen érdekes írás.... olyan emberszerű. Itt ez nem szokás, de mivel emberi, elfogadom. Különben meg írtam e-mailt neked!!!

ssolymarka 2009.06.11. 08:15:58

A képen magát Marikát látjuk? (biztos a tűzpiros bazsarózsás sárga dzsörzé kosztümje a Patyolatban van és a vidám nyári otthonkában jött be a hivatali fotózásra) D

Surrano 2009.06.11. 08:41:07

@ssolymarka:
jajvörösek azok a bazsarózsák, idézni csak pontosan, szépen, de a többi nagyon stimmel, részemről is ott a pont D

champ76 2009.06.11. 08:46:02

@golyo1974: Teljesen felizgattál :-D-köszönet érte!

champ76 2009.06.11. 08:50:23

@ssolymarka: Igazad lehet!De az úriember mellette meg talán a Kedves Ügyfél?Milyen ügyes,patyolat tiszta az inge!Én az enyém mindig legyrosozom...

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.11. 08:50:54

@golyo1974: @champ76:
annyira vidám ez a Mosolyhivatasl, hogy az ifjú állampolgárok, hmm hogy is mondják ezt? Szóval egymással örömködni is idejárnak.
A Mosolyhivatalokat a Komorhivataloktól nem ilyen piros lámpákkal különböztetik meg a KET alapján? D

champ76 2009.06.11. 11:48:22

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Hát ezt te Drágám honnan tudod?!(basszus,már megint kezdem a féltékenységi jeleneteket...)

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.11. 11:55:51

@champ76: @golyo1974:
a Mosolyhivatal a felmerülő ügyfélignények kielégytése érdekében nem kezd külön fülkék bérbeadásába per óra díjazással? D

Chazz Reinhold 2009.06.11. 12:59:32

Antal, azé me' ez se az volt! :D
vmi varázsgombát ehettél es te a MOL székházban voltál, azért volt minden csilli-villi, ahol részvényeket sóztak rád azért voltak ilyen kedvesek! ;)
mindig mondom gombát csak szakértőtől!

az posztról egy vicc jutott eszembe:
öreg parasztbácsi áll az állatkertben a zsiráf ketrece előtt... hátratolja a kalapját, ráncolja erősen a homlokát, pödri a bajuszát sokáig, majd hümmögve megszólal:
- No, ilye' állat akkor sincs!

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.11. 13:08:47

@Chazz Reinhold:
Vaze, furcsa is volt az a "Kebab Amsterdami módra", amit fogyaszottam, meg a sok dél-amerikai indián geommetrikus motívum, amit mindenütt láttam. Azt hittem, hogy a világvége előtti állapotról hallucinálok és a Bolív hivatalos út 5. c szappanopera forgatására tévedtem. Amikor Armando megkéri Esmeralda, a vak iktatólány kezét a Documento Izabella királyné kori, pazar spanyol stílusú épületében:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.11. 13:11:06

Egyébként a "documento" (pr: dokunentó) szó kopirájtja az egyik lányomé. 3-4 évesen így hívta a közelünkben lévő okmányirodát.

champ76 2009.06.11. 13:29:15

@Nolik: Hm...Szóval olyan helyen laksz,ahol van okmányiroda a közelben.Már csak 2222 olyan település/+környéke van M.o.-on,ahol lakhatsz.Ilyeneket ne írkálj,mert egyszer megtalálunk,aztán véletlenül jól besöröznénk..(elbeszélgetnénk a világ nagy dolgairól:nem létező Hivatalokról;külföldi bolív hivatalos utaknak álcázott,adófizetők pénzén szponzorált nyaralásokról..)De nem egyedül mennék ám!Vinném az én drága,egyetlen Suzimat is!

golyo1974 2009.06.11. 13:35:38

@champ76: Akkor vigyed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

champ76 2009.06.11. 13:56:13

@golyo1974: Te most buliztad ki magad!Állandóan csak a móka,meg a pia,mi?!Az menne!:-D Nézd már meg a mailjeid légyszi,mert valamit rohadtul nem értek!

golyo1974 2009.06.11. 14:02:35

@champ76: írtam már egy csomószor.... :(

Tsabi 2009.06.11. 14:57:19

Mivel tegnap ejjel becrt a bloghu, ugy latom irhatom be megegyszer a komenkent szant mondokamat. Nem kel felni, nem lesz hosszu :)

Szoval eloszor is, en majd leestem a szekrol meglepetesemben, hogy a mai magyarorszagon ilyen kezdemenyezes egyaltalan eljut a kiviteli stadiumig. En megmondom oszinten nagyon orulok neki, hogy van egy etalon, egy kovetheto es kovetendo pelda. Ertelemszeru, ha minden hivatal ilyen lenne, nekunk is sokkal kevesebb dologrol lenne temank irni, de optimizmus meg idealizmus ide vagy oda, azert beletelik meg egy kis idobe, hogy masok is atvegyek ezt a peldat.

A poszttal kapcsolatban sokmindent nem is lehetne hozzatenni, max annyi megjegyzesem lenne, hogy Anti, ne legy ennyire turelmetlen "miert nem ilyen a tobbi is", ez annyira tipikusan magyar szokas... Orulj neki, hogy Erzsebetvaros polgarai egy kicsit mar europaban erezhetik magukat, mondhatnam ugy is, kisse megkesve, de elkezdodot az unios csatlakozas - csak igy tovabb!

Tsabi 2009.06.11. 14:58:59

@Tsabi: Ehm. aki helyesirasi hibat talal az elozo kommentemben, az nyugodtan megtarthatja :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.11. 16:30:19

@Tsabi:
Türelmetlen vagyok, mert Keynes is megmondta, hogy hosszú távon mindannyian halottak vagyunk, és pedig nem szándékozok rokkantnyugger koromban is hivatalos posztokat írni, vagy addig fullodra átveszed a stafétát?:-)
@champ76:
huhh, aprófát hugyozok a félelemtől, sörözésre kényszerítenétek kegyetlen kommentelők?! Ha hozzátok Suziet, akkor én meg kölcsönkérem Samutól Tysont, remélem már megbocsátotta, hogy nemrég a fél Naprendszerrel együtt fölrobbantottam:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.11. 16:31:37

@Tsabi:
Türelmetlen vagyok, mert Keynes is megmondta, hogy hosszú távon mindannyian halottak vagyunk, és pedig nem szándékozok rokkantnyugger koromban is hivatalos posztokat írni, vagy addig fullodra átveszed a stafétát?:-)
@champ76:
huhh, aprófát hugyozok a félelemtől, sörözésre kényszerítenétek kegyetlen kommentelők?! Ha hozzátok Suziet, akkor én meg kölcsönkérem Samutól Tysont, remélem már megbocsátotta, hogy nemrég a fél Naprendszerrel együtt fölrobbantottam:-)

Chazz Reinhold 2009.06.11. 17:29:43

@Nolik: megnyugtathatlak Antal, sokkal hamarabb levesszük e terhet a vállaldról;)
a d'df-i konzílium egy olyan-amolyan Jaltai kongresszus lesz
(lásd a Te elektronikus Kasszandra álmod, ahol vmi Brutus nevű ss (kétes) jellemű fickó is felbukkan) :D

Keynes meg már rövid távon is elég halott (lásd: kissé terhes) :D
úgyhogy én inkább a Dalai lámára hallgatok, aki azt mondta hogy mindenkinek hinni kell vmiben...

én azt hiszem iszom még egy pohárral:))

Tsabi 2009.06.11. 17:34:52

@Nolik: Ha az ember fiatalkoraban elultet egy fat, oregkoraban megpihenhet annak arnyekaban. En nem hiszek abban, hogy egy csapasra meg lehet valtoztatni, valtani a vilagot, de ha a most elkezdodik valami, ami nekunk meg furcsa, szokatlan, a gyerekeink szamara viszont ez lesz a megszokott. En annak drukkolok, hogy olyan dolgok legyenek nekik megszokottak, amik nalunk meg evtizedes szokasokkal ellenkezik, pl. hogy egy orvos nem hogy nem elvar de el sem fogad penzt szolgaltatasert, hogy egy birsagolo rendor teged jelentsen fel megvesztegetesi kiserletert (ha egyaltalan eszedbe jutna ilyen), hogy egy hivatali ugyintezes nem egyenlo a szopatassal.
Ha ugy fogadod el a pozitiv valtozasokat, hogy biztos vagy benne, hogy nem minden a te eletedben fog bekovetkezni, akkor csak kellemes csalodaokban lehet reszed :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.11. 17:40:00

@Chazz Reinhold:
Ok, hajrá Brutus fiam, majd legalább möglássátok, amit apátok mindig is ugatott, hogy a hivatal kerítése sincs kolbászból ám.

Nem úgy van az, hogy csak úgy besöpörjük a 800K+ÁFA-kat me gerincre vágjuk a kommentező bombanőket, Suziet és társait, hanem a pékekke' kelünk, oszt még é'fél élőtt kitoljuk a posztot gyorsba:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.11. 17:43:22

@Tsabi:
Pofám leszakad, most mi van?!: a Düsseldorfi Önkormi csúcskapitalista mördzsölő cápáját kereszteztelték szentéletű prédikátor Hesossal?:-)

Nehogymá bakker a 40 eurós órabéreddel megmond nekünk, hogy meddig várjunk türelemmel afrikai zsoldon?:-)

Demetriosz 2009.06.11. 18:00:30

@Nolik:
Készültek már az új Ket.-re?
Illetve tudsz róla? Azt hallottad, hogy az Áe. hatályon kívül került? És hogy Kálmán király dekrotémait hatályon kívül helyezte valami köcsög államtitkár a MeH-ben?:)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.11. 18:19:16

@Demetriosz:
Vatafaka futurista fasság, mondaná a Nagyfőnök. NBem kell ide semmi hiperújdonság, örülünk, hogy az állomány nagy nehezen átállt a Hamurabbiról a XII. táblásra (Marika még hősiesen ellenáll, mint az egyszeri német tengeralattjárós, aki miután a felszínre jön és megérdeklődi, hogy mégis vége-e már a háborúnak, majd miután felvilágosítják, hogy rég vége és Németo biza betlizett, akkor a következő kérdése, hogy:
- és mi lett Vilmos Császárral?)

Tsabi 2009.06.11. 18:20:09

@Nolik: Ertem fonok, pofa sulyba :) De komolyra forditva a szot, tenyleg konnyu nekem innen megmondani a tutit, de kivulallokent a pozitiv dolgokat is maskent latom, es persze a negativbol sokkal-sokkal kevesebbet mint ti. Megvaltani a vilagot meg szerintem nem/sem en fogom, multkor is elsullyedtem a medenceben amikor probaltam leroviditeni az utat a barpult fele. :)
süti beállítások módosítása