HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Így blogoltok ti! pályázat győztese - A neandervölgyiek kihalása - összesküvés-elméletek a javából

2009.06.15. 23:59 Nolik

 

Az „Így blogoltok ti!” pályázat győztes pályaműve

 

A hivatal, a minisztérium, valamint az Európa Parlament Gustavus Spirythus Tsigahauss emlékbizottsága, illetve a Nolik Antal Kiemelten Hasznos Közalapítvány közösen blog imitátor pályázatot írt ki. A nyílt kiírású pályázaton bárki szabadon nevezhetett.

 

 A korábbi, esélyegyenlőségi pályázathoz képest jóval szerényebb, mintegy jelképes e pályázat díjazása a természetesen felbecsülhetetlen eszmei értéket képviselő, e-Karinthy Aranygyűrű  és a Cyber Mikes Kelemen Gyémántnapló  megszerzése mellett ugyanis eltörpül a kilencszáznegyven-millió forint készpénz, valamint a magyarorszag.hu domain negyven évig tartó kizárólagos üzemeltetési joga.

 

Óriási meglepetésre, azonban a zsűri egyhangú döntése alapján a pályázat győztese: Nolik Antal. A független, nemzetközi összetételű zsűrinek az alábbi személyek a tagjai: özvegy Nolik Dömötörné, Dr. Id. Nolik Antal, Nolikovszky Éva,  Regina Schusching van Nolik (Ausztria) valamint Nolik Antalné született Fásy Zsülike, illetve a korábbi zsűritagokkal megegyező testület kiegészült még két semleges ítésszel, Tsabi és Chazz személyével. A hivatal olvasói most abban a privilegizált helyzetben részesülnek, hogy a sportszerű megmérettetésben a legkiválóbbnak minősülő remekművet elsőként ismerhetik meg. Nolik a több blogot is üzemeltető Tiborunak, méltán Kossuth díj esélyes, érdemes bloggernek, egyébiránt az aktuális hét bloggerének a konteo.blog.hu alatt futó, öszeesküvés-elméleteket taglaló legnépszerűbb blogját  parodizálja, amivel seggnyalászati képességeit is ékesen bizonyítja.   

 

 

A neandervölgyiek kihalása

 

 

Előzmények:

 

[Azoknak, akik esetleg kőkemény kreacionista alapképzésben részesültek és mivel a genezisben köztudomásúlag egy kumma szó sem esik a neandervölgyi vs. Homo sapiens roncsderbiről, valamint azoknak, akik bölcs előrelátástól vezérelve töri és biosz óra helyett inkább elhagyatott vasúti töltések mellet szipuztak, mivel ők már a suliban tudták, hogy végül úgyis tőlünk tudják meg a tuti frankót]

 

Nos, kikről is szól mai posztunk:

 

Neandervölgyi ember (Homo neanderthalensis) az emberfélék (Hominina) egy kihalt faja. Mintegy 200-250 000 éve jelent meg és kb. 28 000 évvel ezelőtt halt ki. Európa és a Közel-Kelet egyes területein élt, az utolsó időkben a mai emberrel (Homo sapiens) egy időben és helyen. Köznapi nevén az ősemberek közé tartozik, bár napjainkban már nem tartják a mai ember ősének.

 

Na, tehát, miért is haltak ki:

 

 

I./ a hivatalos, jellemzően primitív-buta- wikipediában fellistázott, kollektív „bölcsességen” alapuló verziók [a betűméret is jelzi, hogy mekkora jelentőséget tulajdonítunk ezeknek a kóklereknek. További blogolvasási javaslat: ugorjanak a római kettes (II.) pontra ]:

 

I/1 Békés(ebb), fokozatos kiszorítás

Ha a neandervölgyi emberek képességeit felülbecsüljük, vagyis feltételezzük azt, hogy ismerték a hajítódárdát és rendelkeztek a beszéd képességével, akkor nehéz elképzelni, hogy a hozzájuk képest valamilyen kismértékű előnnyel rendelkező modern ember hogyan volt képes őket viszonylag rövid idő – néhány ezer év – alatt a kihalásba taszítani. Főleg úgy, hogy előtte (egyes feltételezések szerint) több tízezer éven keresztül együtt éltek (a Közel-Keleten), ill. ha tekintjük a châtelperron-i ipart.

A modern ember legfőbb előnye talán a korszerűbb vadászfegyverekkel és hatékonyabb együttműködésben folytatott eredményesebb vadászat lehetett. Mindezek a crô-magnoni embernél alacsonyabb halálozási és magasabb születési rátát, továbbá több mint 10 évvel hosszabb életet eredményezhetett. A hosszabb élet pedig azt is jelenti, hogy az idősebb korúak tapasztalataikkal több generációt képesek segíteni.

Ezra Zubrow amerikai antropológus megpróbálta a helyzetet számítógép segítségével matematikai úton modellezni, és azt tapasztalta, hogy már 2% különbség a születési és szaporodási rátában elég ahhoz, hogy a kevésbé fejlett populáció ezer év alatt kipusztuljon [13], és Zubrow szerint a paraméterek viszonylag széles tartományban való változtatása is a neandervölgyiek kihalásához vezetett.

Néhány kutató (például Chris Stringer és Clive Gamble) szerint a neandervölgyiek kihalásában inkább a fenti okok játszottak főszerepet, mint az erőszak, habár nem zárják ki, hogy esetenként az is előfordulhatott.

I./II Látszólagos együttélés

A legidősebb, modern embertől származó maradványok a Közel-Keleten 80-120 000 évesek, míg ugyanott a neandervölgyi emberek legfiatalabb maradványai kb. 50 000 évesek. Vannak, akik szerint a két faj több tízezer éves közel-keleti együttélése csak látszólagos: elképzelhető, hogy különböző időszakokban, egymást felváltva népesítették be a Közel-Keletet. Vagyis a modern emberek a Riss-Würm interglaciális alatt eljutottak a Közel-Keletre, ám amikor hidegebbre fordult az idő (a Würm-jégkorszak beköszöntével, mintegy 70 000 évvel ezelőtt), akkor délebbre húzódtak és életterüket elfoglalták északról a hűvösebb éghajlathoz (biológiailag) jobban alkalmazkodott neandervölgyi emberek. Amikor viszont engedett a jégkorszak, vagy pedig a modern ember már megtanult (kulturálisan) alkalmazkodni a hűvösebb éghajlathoz (a nagy kiugrás után), akkor ennek a fordítottja játszódhatott le.

I.III. Járványok

Egyesek szerint a neandervölgyiek kihalásához hozzájárulhattak a modern ember által terjesztett fertőző betegségek, hasonlóan ahhoz, ami Amerika felfedezését követően történt. Ennek a hipotézisnek viszont ellentmond, hogy a legtöbb fertőző betegség (például himlő, tuberkulózis, kanyaró) a letelepedett életmód során alakult ki, és mindegyikük valamely háziállattól ered.

I.IV. Éghajlatváltozás

Leslie Aiello angol antropológus szerint a neandervölgyiek kihalásához hozzájárult, hogy mintegy 30 000 évvel ezelőtt kezdődött az utolsó jégkorszak leghidegebb szakasza. A nagy hidegben való túléléshez a neandervölgyi embereknek a modern emberrel ellentétben nem volt meg a megfelelő technikájuk, akik talán hatékonyabban használták a tüzet a melegedéshez, például felforrósított kövekkel. Így a neandervölgyi emberek Európa viszonylag enyhébb klímájú területeire szorultak, ezzel viszont populációik elszigetelődtek egymástól. A hipotézis logikusnak tűnik, ám nem magyarázza meg az összes neandervölgyi eltűnését, többek között azt, hogy a Közel-Kelet viszonylag enyhe klímája mellett miért tűntek el onnét is.

I.V.Asszimiláció

1999-ben Portugáliában egy hibrid vonásokat mutató 3-4 éves neandervölgyi gyermek maradványait találták meg, amelynek korát 24 500 évesre datálták. Egyes kutatók ezen maradványok alapján feltételezik, hogy a neandervölgyi és a mai embereknek közös utódai lehettek, sőt, esetleg idővel a modern ember asszimilálta őket. DNS-vizsgálatok azonban ezt az utóbbi feltevést nem erősítették meg: az (európai) ember DNS-ében nem találtak neandervölgyiektől származó szekvenciákat, habár feltételezhető, hogy egyes esetekben történhetett hibridizáció.

Mivel a két fajt időben „csak” mintegy 660 000 év választotta el egymástól, a genomjaik közötti különbség pedig csupán 0,5%, ezért nem kizárható, hogy a két fajnak életképes utódai születhettek, az már más kérdés, hogy ezek mennyire voltak élet-, illetve szaporodóképesek. Valószínűbb azonban, hogy a két faj keveredését inkább a kulturális különbségek gátolták.

Egy 38 000 éves csontot felhasználva a lipcsei Max Planck Evolúciós Antropológiai Intézet kutatóinak (projektvezetők: Richard Green és Svente Paabo) 2008 nyarán sikerült elkészíteniük a neandervölgyi ember genomját. A Cell szaklapban közölt cikk szerint a neandervölgyiek és az emberek 660 000 évvel ezelőtt váltak külön egy közös őstől. A kutatók ezt arra a kezdeti kutatásra alapozzák, ami megállapította, hogy az ember és a csimpánz vonal 6-8 millió évvel ezelőtt vált szét egymástól.

 

II./ Az Igazság, ami nyilván ideát van, de még ő is ezerarcú.

 

II.1/ Marosán György magánakciója

 

A Bucigyuri gúnynéven elhíresült egykori péksegédet világéletében nem a higgadt-, megfontolt elemzés, hanem inkább az „ahogy esik úgy puffan” típusú-, forrófejű, hiperaktív cselekvés jellemezte. A szocdemeket  a korabeli komancs törzsbe beolvasztó, szenvedélyes szónokként elhíresült, afféle magyar munkásparaszt Fidelünk már az ötvenhatos forradalom elfojtásában is egy műszaki főiskolai Doom bajnok vérszomjas kegyetlenségével jellemezhető vehemenciával vett részt. „Mától kezdve lövünk.” Hagyta el száját 1956. december 8-án egy rá cseppet sem jellemző tőmondat, amit viszont a parasztbarokk, gyakran nyelvtangyilkosan cikornyás szónoklataiban elsütöttekkel ellentétben véresen komolyan is gondolt.

A kádári konszolidáció előrehaladtával, a diktatúra fokozatos puhulásával egyre kínosabbá vált még Kádár János számára is a keményvonalas, és sajnos nem csak szájkaratés handabandás proli. Félreállítását megkönnyítette saját hebrencssége is, ugyanis a korra jellemző pártbéli felsővezetői kicsinálásokat megfűszerezte azzal, hogy Kádárnak címzett személyes hangvételű levélben szórta az észt az Öregnek. Kétbites péksegéd agyával nyilván arra számított, a magányos farkas Kádár majd ráébred, hogy ezentúl majd ő, Bucigyuri lesz a private pszicho support Csernus Imréje, akivel majd minden fajsúlyosabb döntése előtt konzultál. Kádárról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy a minimum másodosztályú versenyjátékos szintű sakktudásával, alkatilag puritán, visszahúzódó habitusával, pont egy ilyen bucigyuriszerű, indulatos, kiszámíthatatlanul szeszélyes, nárcisztikusan önimádó, hőzöngő faszt akarna bizalmasául tenni, ezért a közeledést hárította. Marosán ekkor rá jellemzően, hirtelen ötlettől vezérelve egy nagy fekete autóba vágta magát és felkereste az Edizon bá’-ként becézett öreg szocdem ezermestert, akiről már a harmincas években is azt rebesgették, hogy a fészerében időgépet buherál és már szinte teljesen kész a kütyü. Miután megnyugtatta Edizon bá’t, hogy most 1952 kora tavaszától eltérően nem azért ugrott be hozzá, hogy a másik veséjét is leveresse, de természetesen csak abban az esetben taekintenek el aszisztenseivel egyetemben eme sebészeti beavatkozás műkedvelő, népies kivitelezésétől, ha az időgépet használhatják. Mert ha nem, és ha már itt van a nagy fekete kocsival, meg a bőrkabátos fiúkkal, akkor mégis csak legyen valami-, a munkás-paraszthatalom végső győzelmét elősegítő hozadéka a vizitnek és akkor legalább elszórakoznának a maradék vese lebézbólütősítésével. Edizon bá’ az utolsó veséjét még az időgépénél is többre tartotta, ezért a fészerbe invitálta váratlan vendégeit. Marosán eredetileg a jövőbe utazott volna, mert azzal akart Kádárnál bevágódni, hogy előre megy 1980-ba, mivel Nikita Elvtárs megaszondta, hogy a kommunizmus akkor jön el, és majd elmeséli  a részleteket az Öregnek, viszont a veséjéért remegő Edizon bá’ elhaló hangon felhomályosította, hogy:

- Bármennyire is meglepő az elvtársaknak, de a harmincas évek végéhez képest sem javult annyira az alkatrészellátás, hogy a gépet befejezhessem, szóval egyelőre csak a múltba lehet vele utazni. – a berágott Marosán akkor legalább az Aurorára szeretett volna feljutni, avagy Roza Luxemburgot megmenteni a kivégző osztagtól, viszont a már-már csak makogva hebegő Edizon bá’ bevallotta, hogy sajnos csak sokkal régebbi időpontokba lehet utazni a géppel. A síkideg Marosán ekkor már belenyugodott, hogy egy cool időutazás helyett négyszázkilencvenharmadszor nézhet végig VIP páholyból egy veseleverést, de egy hirtelen jött ötlettől vezérelve [ami rá egyébként is jellemző, lásd 21 sorral fentebb] elhatározta, hogy akkor visszautazik vagy huszonnyolcezer évet, mert az esti Munkásegyetemről rémlett neki, hogy akkor éltek valami bunkó reakciós neandervölgyiek és, hogy mekkora nagy májernek tartja majd János, ha eldicsekedhet, hogy személyesen ő csinálta ki a reakciós, polgári csökevény hordákat. A forradalmi munkás-paraszt kormány nevében lefoglaltak hármat az Edizon bá’ fészerében található Volga féltengelyekből és a célirányos időutazás alatt a homo sapiens fejlettebb eszközhasználatának köszönhetően ezekkel agyon is verték az összes geci neandervölgyit.

 Marosán akciója nem érte el hatását. Kádár szűkszavúan annyit mondott neki, hogy a Szocialista Táboron belüli földrajzi megosztás jegyében mindez az NDK-s elvtársak hatáskörébe tartozó ügy és nem volt szerencsés a belügyeikbe avatkozni. És kimondta a kádári szájból elhangozható legkeményebb fatvát, amit ha Khomeini Salman Rushdie-nak címez, az író abban a minutumban a British Museum könyvtárában Koránokból összebarkácsolt guillotine segítségével végez magával:  - Nem pártszerű, amit az elvtárs cselekedett.

Az 1992 decemberében elhunyt egykori politikus állítólag a halálos ágyán elmondta, hogy a salgótarjáni, meg a többi sortüzet nem bánta meg, de a neandervölgyiek agyonverését hibának tartja. 

 

II./2. Microsoft

 

A szabad forráskódú szoftvereket preferáló neandervölgyiek civilizációját ferde szemmel nézték Redmondból. Fondorlatos módon, korrupt IT szakemberek bevonásával fokozatosan lefagyasztották számítógépes rendszerüket, sőt mivel az éghajlatot is online befolyásolták a gyakori operációs rendszer lefagyások egy valóságos jégkorszakot is kiváltottak. Amint a  neandervölgyiek rádöbbentek, hogy Billék kicsinálták őket,  mert ugye közhely, de működőképes számítógépek nélkül minden civilizáció halálra van ítélve, a robosztus testalkatuk ellenére már csak harmatgyenge ellenállás tanúsítására voltak képesek. Amikor Steve Balmer átkelt az óceánon, hogy szemrevételezze a neandervölgyiektől elhódított területet, egy utolsó mohikán neandervölgyi tojást dobott rá, de még azzal is célt tévesztett.     

 

II./3. Moszad

 

 

Nincs valamirevaló összeesküvés-elmélet Moszad nélkül. Természetesen rengeteg konteo hívő szerint a neandervölgyieket is a bibsik csinálták ki, és a területvédelmi elvet figyelembe véve, Himmlerék csupán késői revansot vettek. Na, szóval a Moszad által megkaparintott brit tudósok titkos kutatásai alapján a robosztusabb testalkatú neandervölgyiek által végrehajtott öngyilkos merényletek jóval veszélyesebbek mint amikor Homo sapiensek robbantják fel magukat. Huszonnyolcezer év alatt meg tuti, hogy egy csomót közülük átcsábítanak a szélsőséges iszlamistákhoz és akkor nesze neked Izrael állam. Már csak egy időgépet kellett szerezni, a Moszad ennek érdekében felvette a kapcsolatot a CIA-val, akik keresztülverték az USA kormányán, hogy negyven milliárd dollárral támogassa a projektet. Egyes rosszindulatú informátorok szerint végülis az Edizon bá’-val eltartási szerződést kötött, bizonyos Szklenács Gusztávnétól szerezték meg az Edizon bá’ féle időgépet egy Rottenbiller utcai szobakonyha fejében, de ezt a minden bizonnyal alaptalan mendemondát teljesen komolytalanná teszi, hogy azon személyek, akik rendelkeztek a negyven milliárd dollár felett sehol sem tettek említést a felhasználatlan összeg visszajuttatásáról. Az meg nyilvánvalóan elképzelhetetlen, hogy egy hivatalnok ne számoljon el a rábízott közpénzzel. A Moszad teóriát erősíti az a régészeti lelet, ahol az eddigi elméletek szerint szakrális koponyalékelésekhez használt pattintott kőeszközök mellett a kilyuggatott neandervölgyi koponya maradványok közelében UZI töltényhüvelyeket is találtak, viszont a bizonyíthatóságát gyöngíti, hogy a büfés néniig bezárólag rejtélyesen eltűnt a teljes régész stáb.             

 

II./4. Deviáns szexuális szokások 18+

 

Bízunk benne, hogy a 3M jegyében fentebb előadott összeesküvés-elmélet csokor után is szolgálhatunk kedves konteo rajongóinknak más betűkkel kezdődő némi-nemi csemegével. E teória hívei szerint ugyanis a neandervölgyiek olyan perverz disznók voltak, hogy a „hagyományos” ivarérett férfi-nő közötti, a hüvelybe pénisszel történő behatolás a dekadenciájuk csúcsán már egyáltalán nem tudta őket feldobni. Előszeretettel létesítettek szexuális aktust állatokkal is. Azt ugye nem kell részletesen ecsetelni, hogy nem csak a fajfenntartást, hanem a résztvevők puszta létfenntartását is közvetlenül veszélyeztette, ha csoportosan történetesen egy mamuttal szerettek volna közösülni, viszont az e célból kipécézett mamut cseppet sem óhajtott egy neandervölgyi spriccpartiban szerepelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

II./5. Pirája támadások 

 

Huszonnyolcezer évvel ezelőtt a mai fajtársaiktól jóval veszélyesebb piráják élőhelyéül szolgált gyakorlatilag az egész bolygónk. A tudósok ugyan még nem találták meg a miértre a választ, de tény, hogy az őspiráják sokkal ízletesebbnek tartották a neandervölgyiek húsát a homo sapiensekétől. Ezért, ha egy vízitúrán a Kőrösökön reménytelenül eltévedünk és végül az Amazonas valamelyik mellékfolyójában találjuk magunkat, ahol épp egy pirája raj tart felénk, akkor ahelyett, hogy mobilunk diktafonjára a folyami turistajelzéseket hanyag módon kihelyező vízügyi hatóságra mondanánk fel terhelő bizonyítékokat, majd ha még maradna rá időnk, villámgyorsan végrendelkeznénk, inkább alaposan nézzünk körül, hátha felbukkan valahol egy arra fürdőző élő foszília neandervölgyi, ami sajnos az utóbbi huszonnyolcezer évben nem fordult elő, de ha most mégis, akkor mákunk van, megúsztuk.     

 

II./6 ISO Tanúsítvány frissítésének elmulasztása

 

A fegyelmezetlen neandervölgyiek nem újították meg az i.e. ISO 90001 tanúsítványukat, így a hatvankétezer-egy év türelmi idő leteltét követően adminisztratív intézkedéssel törölték őket az élőlény állományból.  Egyesek szerint e teóriát dezinformációs célzattal csupán George No-Grady ügynök terjesztette Nagy Imre újratemetésén. Abból, az utóbb nyilvánvalóan tévesnek bizonyuló feltételezésből kiindulva, hogy egy rendezvényen összegyűltek sokkal szívesebben hallgatnak  felettébb izgalmas ISO tanúsítványok részleteiről szóló tájékoztatást, mint  szenvedélyes szónokok interpretációjában "ázsiai zsákutcával" fűszerezett politikai beszédeket. 

 

II./7. Intenzív marihuána használat

 

A neandervölgyiek annyit gézáztak, hogy állandóan be voltak állva, így a mamutvadászatok hatékonysága is drasztikusan csökkent. Mivel meglehetősen nehéz azzal a módszerrel elejteni egy több tonnás ormányos állatot, hogy tucatnyi torzonborz hippi röhögve körbetáncolja. E teóriát erősíti az a tény is, hogy a homo sapiens cro magnoni barlangrajzaihoz hasonlatos neandervölgyi képzőművészeti alkotások nem maradtak fenn. Ezek a felelőtlen kőkorszaki partiarcok még a festékre félrekuporgatott csiga-  és kagylóház fizetőeszközöket is inkább elgandzsázták. Guszti szerint, ha mindez így történt, meg is érdemlik, hogy kinyiffantak. Rendes magyar neandervölgyi ne füvezzen, hanem kisüstizzen, csigaházzal meg végképp ne fizessen!    

 

II./8 Az Európai Unió keleti bővítése

 

A neandervölgyiek elsődleges élettere az európai kontinens nyugati felére esett, viszont a szelíd, dolgos, kiskapuzásoktól és visszaélésektől viszolygó életformájukkal összeegyeztethetetlennek tartották a barbár keleti hordák inváziójának elfogadását. Mivel a varázslóik jóslatai alapján bizonyossá vált, hogy a bővítés elkerülhetetlen lesz, szépen, civilizáltan, egy hatékony öngyilkos szektába tömörülve még időben végeztek magukkal.   Előrelátóan nem akarták maguknak megengedni azt a blamázst, hogy ezek a gyüttment gyökerek miatt égjen a pofájuk az Észak-Amerikai és a Délkeket-Ázsiai fejlett régiók lakói előtt. Egyes politológusok szerint a Castro féle "Szocializmus vagy halál" szlogen valójában a neandervölgyi. "Mutyizó gyüttmentek nélkül vagy halál!" jelmondat kubásított átirata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II./9 Az UFO-k

Sajnos ennek a konteonak a kifejtéséért Erich Van Danniken szélhámos UFO szaktekintély aránytalanul magas jogdíjat követel, a "Syrius, a magyarság első tízezer éve, társulás az Árpádházi UFO-k jogaiért summér-magyar polgári gabonakör" rövid nevű szervezet által biztosított anyagot pedig csak akkor helyezhettük volna ki, ha előtte kétszáz fabatka/karakter díjazás ellenében megvásároljuk a "Szittya" rovásírás betűkészletet. Úgyhogy képzeljétek el magatok az E.T. vs Neandervölgyi csatát.

 

 

 

 

 

 

 E.T. phone Brussels: - Öö, a gyereknek a Hajdú Bét konteo ellenére mesélhetek Ludas Matyit?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II./10 Aranka megelőző csapása

 

Mint ismeretes, a neandervölgyiek a németországi Düsseldorf melletti Düssel folyócska egyik völgyéről kapták nevüket, Aranka pedig holtbiztos információval rendelkezik arról, hogy a hivatalt záros határidőn belül felvásárolja a Düsseldorfi Önkormányzat, miután Szklenács Gusztávnétól egy fennmaradási engedély kiadásának előrehozott ügyintézése fejében kölcsönkapta egy körre Edizon bá' időgépét, egy ipari iratkapcsolóval preventív kicsinálta a neandervölgiyeket.

Akciója pusztán részleges sikerrel járt, mivel  később a Homo sapiensek is önálló önkormányzatisággal rendelkező, tőkeerős települést létesítettek  a korabeli neandervölgyi ingatlanfejlesztési beruházáshoz közeli helyszínen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 _________________________________________________________________________

Hát ennyi lenne a mai poszt, a kommentelők nem kevésbé tudományos szinvonalú hozzászólásaikkal (az előzetes moderálás alól sajnos a csupán megoszott Nobel-díjas szakembereket sem mentesítheti a Nolik Antal Közalapítvány dr. Csányi Vilmos és népizenekara neandervölgyioógus  albizottsága ) színesíthetik e konteót.   

  

                          

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr261185459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.15. 21:45:34

Kádár sakktudását szándékosan eltúloztam, ténylegesen erős harmadosztály színvonalon játszott (v.ö.: Portish L. - Fajkasházy T. Közfeladatot ellátó személyek sakkereje Kempelen Farkastól Ekrem Kemál Györgyig (+, azóta sajnos RIP, friss breaking news) Mimi Könyvek 1999, 673 old. A/5 díszkötés )

Szóval úgy éreztem, hogy ennyi bulváros túlzás szükségelteik a poszt népszerűsítéséhez.

Az vesse rám az első követ, aki nem guvadt néhány éve a képsorra, amikor Nóci MAJDNEM elejtette a mobilját.:-)

golyo1974 2009.06.16. 07:17:14

Jó reggelt, majd szépen fokozatosan elolvasom, most még reggel van, de jó lesz ez, (ha egyszer felfogom :-))))

Chazz Reinhold 2009.06.16. 08:54:20

frenetikus kezdés!
csak sajnos meg kell szakítanom az élvezeteket (lásd még: coitus interruptus) mert vidékre kell mennem

de ahogy a Svarci (és nem EKGY) mondta: I'll be back!

Surrano 2009.06.16. 08:59:39

Hhuh. Ezt még két-három szemeszterig emésztgetem, de a pirája támadás és az Aranka megelőző csapása szerintem nemsoká hivatalos verzió lesz D

golyo1974 2009.06.16. 09:04:38

@Nolik: Látod milyenek vagyunk?

RavAntal 2009.06.16. 09:05:51

Volga féltengely, az. Bárhogy is nézem inkább Peugeté lesz. Nem kicsit slendrián. Minek erőlteti a blogolást, akinek nem megy?

Hepciás 2009.06.16. 09:14:03

@RavAntal:
érdekelen, hogy hány percig tartott a leghoszabb párkapcsolatod?

Ha ingyé a pofád elé rittyentenek egy tízfogásos lakomát akkor az első dolog az lesz, hogy elkezdesz rinyálni, mert a gyertyatartó nem is óezüst, csak antikolt ikeás cucc?

Tsabi 2009.06.16. 09:17:39

Nekem a legvaloszinubbnek az iso tanusitvany megujitasanak elmulasztasa tunik. GOndolom a neandevolgyiek meg nem vallaltak az ujra akkreditalassal jato hercehurcat, szigoru leltar- es iktatasi rendszer stb. stb.

ssolymarka 2009.06.16. 09:21:00

hhuh, gr Nolik.
Eddig nem olvastam tiborut, de most feltétlenül megnézem, mert ha csak fele olyan jó mint ez, már akkor megériD

Ravantalnak: Neked is "gratulálok" megtaláltad a poszt kerdinális, gyenge pontját, hogy nem is volga, hanem pözsó féltengely van a képen?

Mielőtt engem is megkóstolnál, hog yén meg a kardán tengelyt is bekeverem a féltengelhez, meg súgom, hogy én ugyan nem értek hozzá, de itt áll mögöttem a pasim, aki ralys is, meg gyorsulásis is (tudod, szőke plázacica vok, nitrotuningos pasival) és üzeni, hogy ha erről a képről kiszurtad, hogy az pözsi féltengely, akkor te lehetsz az autóbontók guberakirálya.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.16. 09:23:35

Golyó, Hepciás, Solymárka, kössz a védelmet, de hagyjuk "szegény" druszát, biztos szünnap van a ruszkibakán és benézett, hátha Péderkére fut:-)

golyo1974 2009.06.16. 09:27:54

@Nolik: igazad van, szoktam volt mondani nem etetni mert ideszokik :-DDD

hotten totta 2009.06.16. 09:52:59

@Tsabi:
Helyes! ISO nélküli emberszabásúaknak nincs helye bolygónkon! De a megtévesztően hasonló avatárjaink mennyire ISO-szerűek?:-)

Tsabi 2009.06.16. 10:22:38

@hivatal.blog.hu: most komolyan csereljem le az avataromat egy onarckepre? :) Peldaul erre?

metamedia.stanford.edu/imagebin/dumb-Neanderthal.jpg

hotten totta 2009.06.16. 10:32:47

@Tsabi:
hhu, ez nagyon dögös, inkább csinálj nekem is ilyet. Szivatlak & kihasznállak, ez elég ISO-szerű:-)

golyo1974 2009.06.16. 10:33:43

@Tsabi: jájájájájáj az enyém igazi, te is maradj a copfodnál :-)) meg az Ásító inasnál!! Ez jobban áll :-DDD

Tsabi 2009.06.16. 10:40:10

@hivatal.blog.hu: no igen, az isonak egyik alapveto eleme a beosztottakkal valo kibaszkuralas :)

Tsabi 2009.06.16. 10:44:12

erdekes, a regi kepeket nem csereli le az inda, vagy egyaltalan nem ert meg at a valtozas? Elvileg lecsereltem a profilkepem..

Tsabi 2009.06.16. 10:46:59

@Tsabi: ha ugyse csereli le akkor visszacserelem. Na jol elvagyok magammal, bocs mindenkitol a sp@mert :)

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.16. 11:00:12

Üdvözlök mnindenkit, kiváló a pályamű. Nehéz eldönteni, hogy melyik elmélet a leghitelesebb. Nem is tudom, ugyan nem vagyok tudós, de néha amikor a tükörbe nézek, elgondolkodom egy újabb elméleten. Lehet, hogy nem is haltak ki?

Tsabi 2009.06.16. 11:02:16

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Erdekes elmelet, egeszen mas megvilagitasba helyezi a skotokat :)

Hepciás 2009.06.16. 12:38:11

Ez a George No-Grady ügynök csak most esett le, hogy ebéd után is újraolvastam. Nagyon ott van, monitorköpőveszélyes:-) Máskor ne írj ilyen hosszút, vagy szólj előre, hogy kivehessek szabit:-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.16. 12:44:03

Tiszteletem az egybegyűlteknek!

Csak egy rövid, inkább alaki, semmint tartalmi tanács:

Ha egy kicsit jobban tördelnétek a szöveget (több emelés, rövidebb bekezdések, a bekezdések között blank sor), a szem könnyebben befogadja a szöveget, az olvasó bátrabbá válik :-)

Ilyen szempontból az I. főverzió a követendő, szemben a II. fő szövegtestével.

És bátrabban a képek számával és méretével!

Amúgy gratula a poszthoz, komoly teljesítmény áll mögötte!

golyo1974 2009.06.16. 12:50:04

@tiboru: Húha megjött az "öreg".... Tiszteletem Önnek is tiboru, sokat hallottam a tevékenységéről.... És még olvastam is :-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.16. 12:53:22

@tiboru:
Nagy-nagy köszönet, ha Machiavelli ilyen gantlemanusnak írta volna le az Il principet, akkor most nem fikáznák annyian:-).

Igen, ilyen mamut méretű szöveg még nem volt nálunk, kössz a felhasználóbarátság érdekében tett javaslatokat is.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.16. 15:31:22

@golyo1974:

Kézcsók, kedves!

/Remélem az adatlap és a fotó nem átb...verés :-) /

Megtiszteltetés az érdeklődés; remélem, nem múlékony lesz, mint a lőporfüst...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.16. 15:33:01

@Nolik:

Á, nem úriember, csak sima önző vagyok: egy erős (blog)mezőnyben izgalmasabb versenyezni :-)

Chazz Reinhold 2009.06.16. 15:43:32

@Nolik: garantálok az íráshoz! nagyon jó lett :D
szénné röhögtem magam:))

nekem az ISO-verzió tűnik a legéletszagúbbnak:D

viszon felettébb gyanús hogy ez a bizonyos Szklenács Gusztávné több történetben is felbukkan... hmmm, sztem nála van a neandervölgyi kutya elásva

Az a wikiakármilyenes első (I.) bekezdés alatti apró betűs rész viszont annyira gagyi módon összetákolt bla-bla, hogy inkább nem is ejtenék szót róla!!

Bárki (hangsúlyozom - bárki) aki látta a majmok bolygója c. Filmet (v.ö. pl. Tűz háborúja), tudja hogy egész, de tényleg egész-egész másként történt minden! Hollywoodi producerek rendezték meg az egészet!! (George Zuckor, Goldwyn-Meyer, etc. szal mégiscsak a MOSZAT....) Mikor az első kezdetleges ősember-stúdióban (barlang) a főszereplönő (kezdetleges beképzelt hülye picsa) víztükörbe pillantott hogy felvigye a két kilónyi őstulokfaggyúból készült sminket, felsikoltott és plasztikai sebész után kiálltott. Majd divatőrület lett ebből és minden neandervölgyit át kellett operáltatni homo sapienssé! (persze a plaszt.seb.-ek jól megszedték magukat, innen ered a Steinreich / kőgazdag szó is)

Szóval igazából ki se haltak, csak mind a mai napig átoperálják mindegyiköjüket!!!!

Rengeteg hasonló példa van erre, amikor túlzásokba estek ezek a neandervölgyiek! pl. Az inka-neandervölgyiek satuba fogott ék alakú koponyája, vagy a kínai-neandervölgyi nők megnyomorított lábai, vagy a perecekkel megnyújtott nyakú észak-afrikai-neandervölgyi nők...

naugyehogyugye

golyo1974 2009.06.16. 15:44:59

@tiboru: Köszönöm, rólam mindenki tudja, hogy igazi vagyok :-)) és nem szoktam elszállni mint a lőporfüst :-))

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.16. 16:06:52

@tiboru:
Vaze, több blogod van, mint ahány speciális kiadása a Magyar közlönynek, és mégis hozzám jársz csajozni?:-) De gyere csak nyugodtan,nem féltékenykedünk, mi ilyen hippi kommunában élünk, mint a spanglizó neandervölgyiek. A@Chazz Reinhold: propó Szuzinak bemutattak már?:-)

Vaze, tudtam, hogy kimaradt a II./11-es konteó, majd a javított kiadásba bepasszírozzuk:-) Amúgy meg persze, ohgy nem haltak ki, 2 neandervölgyi hivatalnok a Düssel partjáról ide is írogat és alig várják, hogy a felvásárlás után Arankának visszavágjanak az ipari irattűzős koponyalékelésért:-)

golyo1974 2009.06.16. 16:13:09

@Nolik: Imádom, hogy szeretnek a faszik :-P

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.16. 16:13:21

@Nolik:

Próbáltál te már katonai blogon csajozni?

:-)

golyo1974 2009.06.16. 16:18:31

@tiboru: nekem apám-anyám katona volt tudnék mesélni.....

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.16. 16:37:21

@tiboru:
:-) ott a pont, majd átküldöm Péderkét:-)
@golyo1974:
de minden előfordulhat, mint látjuk:-)

Chazz Reinhold 2009.06.16. 17:06:03

Neanderthal itt van egyébként tőlünk egy "kőhajitásnyira".
nagyon pöpec kis múzeummal. Szólni kellene Günthernek (Tsabinak), hogy legközelebb inkább oda vigye a hivatal dolgozóit (és engem) sörözés helyett:D

Mikor mi ott voltunk, a múzeum bejáratánál ez első üvegvitrin előtt mutattam a srácaimnak tanár bácsisan pózolva, saját tudásomtól megrészegülve - hogy látjátok, ilyen primitív arcú rusnya majmok voltak a neandervölgyi asszonyok is, mikor bariton hangon megszólalt a plexi-üveg mögül a 'női viaszfigura' és sértett hangon kérdezte, hogy akkor eláruljuk-e végre hogy hány belépőt kérünk?!

Egyébként maga az épület is érdekes üzenetet hordoz, Guggenheimre rímelő spirálisan felfelé ívelő belső térrel - ami a végtelenbe fut ki...
vagy szakadékot jelképez?!
hmmm.... ki tudja, opti-/ pesszimizmus kérdése;)

mindenesetre az elgondolkoztató hogy az evolúció legfelső fokán, az utolsó vitrinben egy homo bürocraticus (magyarul Péderke) van kiállítva
bár az is lehet hogy a fószer irodistaként dolgozik, mert miközben harci felszerelését (!) tanulmányoztam, egy pillanatra mintha megmozdult volna;)

www.neanderthal.de/museum-tal/architektur/index.html

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.16. 17:43:00

@Chazz Reinhold:
Klassz kis beszámoló, ksz és jó az autentikus neandervölgyi pasi a honlapon jobb oldalt a hagyományos i.e. 28000 évi Ruhr vidéki népviseletben.

Nálunk Pesten (legalábbis amíg ti D-ből nem vásároljátok fel) a műjégpálya gardróbjában dolgozik (ill. legalább úgy tesz) sok-sok neandervölygi asszony, csak sajnos plexi se véd tőlük

Chazz Reinhold 2009.06.16. 18:12:06

@Nolik: apró popó Suzie, asszem én fogok bemutatni neki ;)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.16. 18:19:46

@Chazz Reinhold:

Ööö, még egy konteó:
a neandervölgyieket a bennfentes adatkereskedelemmel történő kisérletüket követően teljesen jogszerűen irtották ki a Homo sapiensek:-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.16. 20:40:17

@golyo1974:

Akkor hogyhogy nem látunk a lemilen vagy a katonasztori-blogon?!

Ott a helyed, kolléganő!

:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.16. 20:46:15

@tiboru:
csak akkor engedem el, ha cserébe te pedig rendszeresen eljössz hozzánk, kellenek a sztárblogger húzókommentelők:-)
(halkan súgom meg, a holnapi egy nyúlfarknyi levezető lesz, a mait kell még emésztgetni, de azért van még muníció, ha már katonáskodunk):-)

golyo1974 2009.06.16. 21:34:10

@tiboru: Köszönöm a meghívást :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.06.16. 22:54:11

@Nolik:

Jövök majd - de ezt a sztárbloggeres dolgot inkább hanyagoljuk, ha lehet :-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.16. 23:43:51

@tiboru:
Ok, persze csak ha van kedved és időd és igazad van, megértelek, engem is fárasztana a hype-ozás, bcs, hogy nem vettem észre magam magamtól.

golyo1974 2009.06.17. 09:30:10

@Nolik: :-) de legalább bevállalod

2009.06.18. 14:08:15

...
"s mivel a genezisben köztudomásúlag egy kumma szó sem esik a neandervölgyi vs. Homo sapiens roncsderbiről"
...

Hát úgy látszik Káin és Ábel története elkerülte a figyelmeteket :)

Amúgy Steve Ballmert elnézegetve, nem lehet, hogy ő inkább a neandervölgyiek ügynöke?

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.18. 15:22:29

@ifsz:

öö, csak olyan keményen dulakodtak, hogy nem tudtuk beazonosítani, hogy most Á. a H.S. és K. az N. vagy fordítva:-)

Lehet, jó a konteód, Steve B.--ről azt is nehéz eldönteni, hogy ő volt-e előbb vagy a tojás:-9
süti beállítások módosítása