HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

2 örömhír

2009.07.07. 23:59 Nolik

Szolgálati közlemények:

1./

A hivatal és a Munkáltatók, Gyáriparosok és egyéb rabszolgahajcsárok Érdekvédelmi Szövetsége történelmi megállapodást kötött. Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a hivatal.blog.hu-ra ezetnúl ritkábban, körülbelül heti egy-két alkalommal kerül fel új poszt, így köz- és magánszféra dolgozói fokozottabban tudnak a munkájukra összpontosítani.

 

2./

 

Előreláthatólag a nyár hátralévő részén egy Best of válogatás jelenik meg a legjobban sikerült posztokból. A válogatás szubjektív, hiszen gigászi erőfeszítést igényel a remekművek széles skálájából szelektálni. A következő felmérőn így még jobb eredményt érhetnek el a tisztelt olvasók. Elvétve még a nyár folyamán is elképzelhető néhány friss poszt, amelyek majd a következő best of válogatára válnak esélyessé. 

 

Best of hivatal:

"Ilyennek képzeltem el a korszerű, napi szinten munkába kerékpározó Budapestet"

Hunvald György, Erzsébetváros egykori polgármestere,

aki dícséretes módon felkarolta a városi kerékpározást, csak sajnos az a fránya ingatlanpanama hűvösre tette a terveivel együtt

 

BRINGÁZÓ IRODISTÁK

 

A minisztérium kiadta az ukázt, hogy hivatalnokainknak példamutatóan „önként” csatlakoznia kell a Kerékpárral a munkába mozgalomhoz, aminek köszönhetően az a paradox helyzet állt elő, hogy  hétfőn a Nagyfőnök ért be elsőnek a hivatalba. A fizika törvényeit még ő se tudta azért legyőzni és nem is hajnal fél egykor pattant nyeregbe Telkin, hanem az öregecske A6-os helyett igényelt egy Q7-est és, hogy még csak gyanú se vetődjön arra, hogy a hivatal gyanús módon sáfárkodik a közpénzekkel és állandóan az Audinak kedvez, egy BMW bicajt is igényelt. Még szerencse, hogy a bajorok is beszálltak a bicaj bizniszbe,  azért egy Nagyfőnök még se tekerhet holmi teszkógazdaságos kínai nónémmel, netán Schwinn Csepellel. Igaz BMW kerókat csak Németországban forgalmaznak, de hát mire való az áruk szabad uniós áramlása, ha nem éppen erre? A lényeg a lényeg, hogy ma reggel a zsírúj Q7-essel sofőrrel jött, aki a hivatal előtt kb. 500 méterrel leparkolt és előzékenyen kivette a nagyfőnöki bömös bicajt, hogy a góré diadalittasan betekerhessen vele a hivatal frissen átadott, 0-24 órás őrzésű, fedett és fűtött kerékpár tárolójába.

A Kisfőnök semmit se bízott a véletlenre. Rentabikeból bérelt egy tandemet, tekerő és kormányzó segéderővel ellátva, és külön e-mailben hívta fel a figyelmet arra, hogy részére extra prosztatabarát nyerget biztosítsanak.

Guszti szerint a pesti közlekedési morál nem egy Tour de France színvonal, hogy az otthontól a hivatalig tartó távot végig lehessen tekerni ásványvízen és szendvicseken, ezért védőital gyanánt Hubertussal töltötte tele a kulacsát, az anonim alkoholistás mentorának is meg kell értenie, hogy mindez a stresszes közlekedési szituációk kezelése érdekében nélkülözhetetlen.   Guszti barátunk a stressz mellett igencsak kitikkadt, amint a Gellért-hegy tövénél tekert felfelé, már ameddig bírta szuflával, mert az utolsó métereken már tolta. Viszont a Hubiból a BAH csomópontig egy csöpp se maradt a kulacsban, a felüljárón Guszti pedig nemes egyszerűséggel keresztülfeküdt az úttest közepén. Medencecsontja a záróvonalat metszette és bringájával takarózott be a lájtos reggeli szunyájához. Szundizásával keletre az Erzsébet-híd pesti hídfőjéig, míg nyugatra az Osztyepenkóig bénította le a reggeli csúcsot. A dugóba ragadt autósok szinte kivétel nélkül Vitár Róbertnek nézték, sőt a városi legendákhoz hűen többen már úgy telefonáltak be a rendőrségre meg a kereskedelmi rádiók közlekedési infójába, hogy a mata részeg Vitár Robi bácsi az úttest közepén bicaját ölelgetve azt dajdajozza, hogy: „Hajrá Usi Disszl!” meg: „Remek csellel hozta el a labdát a 10-es számú, csíkos mezes játékos!” [Ronaldinho mez száma a Barcelonában].Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya korrekt magyar szokás szerint megpróbálta diszkréten kezelni a problémát. Felhívta ifjabb Knézy Jenőt, aki egy újabb telefonváltást követően  tájékoztatta, hogy nem a volt kollégája a BAH csomóponti hunyó, mert Robi bácsi momentán a vácdukai Sport presszóban relaxál. Na, ezt követően a készenléti rendőrség, mint minden más, közönséges nem VIP halandót, kiemelte Gusztit a úttest közepéről, és a bringázási élményen felül egy szabálysértési feljelentéssel, no meg egy gyomormosással is gazdagodott, mielőtt fitten és üdén betoppant a hivatalba.

Kinga gyök kettőre lassította az Andrássy úton az Oktogon felé tartó gépkocsi forgalmat, mert minden úri sofőr kocsányon lógó szemekkel a gyalogút/kerékpársáv kombót stírölte, amint Kinguci habkönnyű, hófehér, libbenő-lambada szoknyácskáját egy tavaszi szellő fuvallat  -á la Marilyn Monroe a híres fényképen- vállközépig libbentette és premier plánban betekintést nyerhettek, amint vakító fehér tangájának spagetti pántja rugózva ringatózik a két féltekére osztott, guszta popsigömb mértani közepén a nyereg felett.

 

Vanda is hasonló hatást váltott ki az alkalomra vásárolt, zsír új, telekom ciklámen forró nacijával a Budaörsi úton, amint eltekert a Petőfi laktanya reggeli szemlére felsorakozott szerződéses állománya előtt. Amikor szagtávolságon belülre ért, a szemfüles kiképzőtiszt egy vegyifegyver riadót parancsolt és a bakák még a biológiai katasztrófa bekövetkezte előtt, az utolsó pillanatban felrántották a gázálarcukat.

Aranka az öltönyben, illetőleg a hölgyek esetén kosztümben tekerésért járó plussz pontok begyűjtése érdekében átalakíttatta ballagó ruciját, és a zsűri meggyőzése érdekében pininfarina betűtípussal a ruci hátára hímezte, hogy: ez kiskosztum [ez kiskosztüm].  A bokáig érő egykori ballagó ruci emellett a mangalicányi sonkákat, na meg a biztos, ami biztos alapon, Andorral felszereltetett pótkerekeket is leplezte.  Viszont Aranka is benyalt egy forgószelet. Pont a Clark Ádám téren tekert a körforgalomban, amikor a ruháját a fejére billentette a szellő. Kollegináihoz hasonlóan ő is araszolásra lassította a mögötte autózókat, na nem a pikáns látvány apropóján, hanem mert pánikba esett és körbe-körbe tekert a körforgalomban, terebélyes sonkáitól meg a pótkerekektől pedig nem tudták kikerülni. Legtöbben azon bosszankodtak, hogy  a bizarr képi világ tuti egy többszáz millió forintos művészfilm egyik jelenete és most a forgatás miatt körözhetnek akár órákon át a reggeli csúcsban. A hisztériás rohamot kapott Aranka amikor csöppet összeszedte magát, mobilon felcsörgette a Nagyfőnököt, aki odaszólt Gordonkának, végtére is a Nagyfőnök sógorával anno együtt hajdúbéteztek, és perceken belül megérkezett a felmentő sereg. A pótkerékkel tekerő Arankát a Köztársasági Őrezred négy motorosa vezette fel a Lánchídon keresztül a hivatalig.

Samu magában hosszasan anyázott a hibbant, a pesti csúcsban bicajozásra kényszerítő  ötleten, de miután lehiggadt, megpróbált valami pozitívumot kicsiholni a bringa projektből és a pince mélyéből kibányászott kemping biciklijéhez Baranyai bácsival egy pótkocsit hegesztetett, így magával tudta vinni gömbakváriumostól Tysont is a hivatalba.         ____________________________________________________________________________

Következik: Salman Guszti         

    

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr341073999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.04.20. 07:54:17

Ha kések a munkából, majd ráfogom Vitár Róbertre, izé Gusztira:-)

tonyo71 2009.04.20. 07:57:03

Talán Kingáról kellett volna fotót mellékelni....

Surrano 2009.04.20. 10:32:36

Tyson babakocsiban, Tyson bringa pótkocsiban, legközelebb vadászrepülőt vezet?:-)

hotten totta 2009.04.20. 11:44:26

@tonyo71:
de hiszen gyermekek is olvassák a hivatalt és nem csak a Másik Hivatalt:-)

@Surrano:
esetleg tengeralattjáróval?

Surrano 2009.04.20. 12:01:17

@hivatal.blog.hu:
ja-ja-ja, tengeralattjárót minden hivatalnok-birtokolt piranának!

Vitár Robi bácsi pedig for president
„Hajrá Usi Disszl!” meg: „Remek csellel hozta el a labdát a 10-es számú, csíkos mezes játékos!” [Ronaldinho mez száma a Barcelonában]. DDD
Robi bá' tényleg ilyen profi volt, főleg amikor részegen közvetítette a női foci farsangokatDDD

MekkMester 2009.04.20. 12:13:56

Hol a kép a tangáról? ;)

Mitya Ivanov 2009.04.20. 12:16:24

Vitár robi klasszikus:
afrika kupa mérkőzés, zambia-nem tudom melyik fekete állam között: Vitár hosszas hallgatás után megszólal: a fekete fiúnál a labda
kész

Mitya Ivanov 2009.04.20. 12:32:28

@Surrano: ez viszont szerintem urban legend, Vitár már rég inaktiv volt, amkikor Ronaldinho a barcába szerződött

hotten totta 2009.04.20. 12:33:10

@Mitya Ivanov:
A legponbtosabb óra az állóóra, Robi bá' tutira ment:-)

hotten totta 2009.04.20. 12:34:08

@MekkMester:
nézd meg a monitorod mögött:-)

Kilgore Trout 2009.04.20. 12:52:13

A legnagyobb Vitár klasszikust (amikor az ismétlésre azt hitte, hogy még egy 11-est adott a bíró), sikerült Hajdu B. nek megismételnie a múlt héten a Liverpool meccsen, amikor elcsukló hangon üvöltötte, hogy "Torres újra megcsinálta!" pedig ez is ismétlés volt. Igaz, ő legalább észrevette.
Az írás amúgy jó. Tényleg hiányzik a tangás kép. Bár az majd a japán csajos blogban.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.20. 12:56:54

@Kilgore Trout:
Kössz, Robi bá' átadtsa a tudását az ifjú titánoknak:-)

Rav Antal 2009.04.20. 13:17:25

Mi ez a fos? Stílusa nulla, humora nulla, pedig lenne időd csiszolni...

Mitya Ivanov 2009.04.20. 13:18:25

posz tanúlsága, hogy Samu a legkirályabb.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.20. 13:42:55

@Rav Antal:

Nem megy, pedig igyexem:-(
De tudod mit, 800 kilóért te is tolhatsz egyet az biztos zsírkígyó lesz, részletek itt legalul a prémium kategóriában:
hivatal.blog.hu/2009/03/31/harmadik_szerda_villamfelmeres

Neménvótam 2009.04.20. 13:58:07

Ez elég régi történet lehet, mert a Petőfi laktanyát már nagyon rég eladták.

Rav Antal 2009.04.20. 16:10:53

@Nolik: Ezen a blogon akkor se jelennék meg, ha te fizetnél...

"míg nyugatra az Osztyepenkóig bénította le a reggeli csúcsot."

A reggeli csúcsot bénította? Tehát dugótlanított?

A könyvedet is itt kellett volna nyomatnod, akkor talán nem lenne veszteséges... És nem vágtak volna ki fákat hiába.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.20. 16:38:53

@Rav Antal:
Márpedig Del Medicok mindig is lesznek, nektek is kell valamin csemegézni:-).

Rossz hírem van, szépen-lassan érik a következő kiadás (csak el ne kiabáljam) az pedig már vékonyka nyereséggel kecsegtet.

Ki tudja, unokáidnak lehet, hogy kötelező olvasmány lesz:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.20. 16:42:15

@A nép fia:
Kössz, legalább a népnek tetszik, ha a druszámnak nem.

ssolymarka 2009.04.20. 16:46:50

@Rav Antal:

A reggeli csúcsot, vagyis a csúcsforgalmat bénította le, tehát rendben van.

Akkor lenne úgy önellentmondás, ahogy te írod, ha a reggeli dugót bénítaná le. Legalábbis szerintem ,de én csak egy szőke nő vagyok. Ja, és szerintem a blog is jó.

Mitya Ivanov 2009.04.20. 20:55:12

@Rav Antal: de hülye vagy. beleolvstam a többi blogon tett kommentjeidbe, és te egy ilyen igazi szarrágó kiskukac vagy.
A hivatal blog nagyon szuper.
A tarda, a hivatal, a modoros és a szlengblog az, ami miatt az internetet érdemes olvasni.

MekkMester 2009.04.21. 08:34:51

@hivatal.blog.hu: Te jó ég!
Eddig észre sem vettem!!! :))))

Rav Antal 2009.04.22. 13:08:54

@Mitya Ivanov: Igen, és a tv-t meg a Barátok közt miatt nézed.

Rav Antal 2009.04.22. 13:11:21

@Nolik: Maximum a "Hogyan ne írjunk, vagy ha már írunk, akkor miért ne adjuk ki?" címmel indított szemináriumon lesz kötelező olvasmány.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.22. 15:48:45

@Rav Antal:
Már el is olvastad? Ki se néztem volna belőled. Kifejtenéd részletesen is a véleményed? Pl konkrétan melyik fejezetet kiért tartod pocséknak stb.

Rav Antal 2009.04.22. 21:08:36

@Nolik: Terjengős, csak önmagukért létező körmondatok, melyek a követhetőséget is túllépik néha, túlbonyolított jelzős szerkezetek és mellékmondatok, melyek nem adnak értéket, egymást követő mondatok melyek ugyanazt a szerkezetet másolják, és a stílus: a kispolgár írónak képzeli magát.

Nem olvastam az egészet, annyira nem gyűlölöm magam.

Mitya Ivanov 2009.04.22. 21:20:09

@Rav Antal: nem a barátokközt miatt nézem, hanem
de semmi közöd hozzá
na mentem nézni azt ami most jön a tvben és magdianyus szerepel benne

Mitya Ivanov 2009.04.22. 21:20:54

@Rav Antal: körmondat dolgában te is jól állsz, ez látható.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.23. 01:12:55

@Rav Antal:
te, ez eddig a legigényesebb általam olvasott kommented, komolyan mondom.

Rav Antal 2009.04.23. 10:04:12

@Nolik: Látod ez a baj, próbáltam utánozni a stílusod, ezek szerint be is jött, mert neked tetszik.

De ez szar!

Rav Antal 2009.04.23. 12:48:24

@Mitya Ivanov: Francia tudásod kiváló lehet. :) De akkor miért próbálkozol vele?

Mitya Ivanov 2009.04.23. 13:22:59

@Rav Antal:
ajjaj már megint valami, amihez nem ért Rav Antal, de a magas lóról pofázik róla.
azt üzenem neked hogy SZ.L.B. és tovább ne feszitsd a húrt, mert tényleg

Rav Antal 2009.04.23. 14:11:34

@Mitya Ivanov:

na és?
na und?
et quoi?

Magyarázd el légyszíves, hogy ez mit jelent, illetve azt is hogy mit jelent ez:

"de a magas lóról pofázik róla"

Az Sz.L.B.-t nem tudom mit jelent. Ha valami szerinted szellemes dolog, akkor ne is fejtsd ki, kérlek.

golyo1974 2009.07.08. 07:32:17

Kinek örömhír, kinek gyász... Kellemes nyarat kívánok mindenkinek, jövő héttől én is szabi, találkozunk három hét múlva. Csók mindenkinek
süti beállítások módosítása