HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of: Apró, technikai határmódosítás (T2QT - Trianon 2 Tarantinotól)

2009.07.09. 23:59 Nolik

"A legtarantinosabb film amit valaha láttam" - Quentin Tarantino Park Chan-wook Old Boy c. művéről

"Quentin ezt akkor mondta, amikor még nem jött ki Nolik a TQ2T-vel" - Jim Jarmusch

 

A miniszter odaszólt a Nagyfőnöknek, hogy:

- Ne má’ Ambrus, senki se vállalja, gyere legyél tökös csávó.

 – Meg az Énekes Jóskának a faszát legyek tökös csávó. Na, hagyjuk a rizsát, persze, hogy nem vállalja senki, ki akarná, hogy generációkon át az ő nevéhez kössék ezt a blamázst. Meg különben is, ki a fasz vagyok én? Miniszterelnök? Köztársasági elnök? Külügyminiszter?  Vagy akkor miért nem írod alá te? Te legalább miniszter vagy?

- De Ambrus…- Ne Ambrusozzál nekem bazmeg. Látsz itt olyan táblát, hogy geci országcsonkító?

- Nem.

- És tudod, hogy miért nem látsz?

- Nem.

- Mert nem vagyok geci országcsonkító!..-és folytatta volna a Nagyfőnök a háborgást, de a miniszter visszavette az irányítást.

- Jó, beszélhetünk másképp is. – majd hanyag eleganciával a Nagyfőnök mahagóni íróasztalára dobott egy mappát.

- Ez meg mi?

- Az életed, vagy legalábbis úgy öt év nyolc hónap belőle, minimum börtön fokozatban. A múltkor elsikált közbeszerzési panamád ügye. Nos?

- Mikor indul a különgép? – kérdezte sóhajtva, rá csöppet sem jellemzően elhaló hangon a  Nagyfőnök.

- Ez a beszéd öregfiú! – vigyorgott elégedetten a miniszter. Majd poénkodott egy sort, - Meglátod, hogy milyen flottul fog menni. Emlékszel még, hogy nemzetközi jog szigorlaton milyen fain kis jelbeszédet dolgoztunk ki a súgásra? A parafálást úgy mutogattuk el, mintha egy borospalackba nyomnánk egy parafa dugót, a ratifikálást meg orrtúrással! – a miniszter harsányan, a Nagyfőnök pedig kényszeredetten vigyorgott. 

 

Na, szóval Szerbiát kárpótolni kellett Koszovóért, mert az már mindenkinek lejött, hogy a koszovói albánok basznak is visszatérni. Magyarország meg itt az államcsőd szélén akkora kakiban van, hogy muszáj neki mindent benyelni, úgyhogy az IMF, a Világbank, az ENSZ, meg az EU nagyokosai rábírták Gordonkáékat, hogy vagy áttér a lakosság a sáskaevésre, vagy kicsippentenek belőlünk egy koszovónyi területet.

- Nem mindegy nektek? Nyolcvan éve már úgy is jócskán le lett belőletek suttyantva, most meg már úgy sem oszt nem szoroz. Gordi, faszom, tudod, hogy nekem is fáj, a fater nekem is a ti véretek. – mondta magára együttérző arckifejezést erőltetve Sarkozy.

- Az, a kurva anyád, mocskos békazabáló francia. Minden sarkon megtagadod a magyar apád, te gyökértelen, törtető pozőr köcsög. – gondolta magában Gordonka, csak távolról se volt abban a pozícióban, hogy mindezt őszintén a francia kollégája pofájába vágja. – Tehát kurtán csak annyit mondott, hogy: - vui, szilvuplé-, és így került egyetlen tollvonással Szerbiához Csongrád, Bács-Kiskun, meg fél Pest megye, Vajdaság 2 néven, illetve a szükséges matematikai műveletek elvégzését követően: Vidék.

Merthogy a korábbi Délvidék a Dél-Délvidék nevet kapta, azaz Délvidék² míg az új szerb országrész lett az Észak-Délvidék, az ellenkező előjelű égtájakkal elvégzendő egyszerűsítést követően, egyszerűen: Vidék, Ráckeve székhellyel. A vérszemet kapott rácok Szentendrét is követelték, de ezen már Gordi is annyira berágott, hogy megüzente: OK, de akkor reaktiválom Görgényit és életfogytiglanig tartó hatállyal kinevezem a Vidék rendőrprefektusává, szervezett bűnmegelőzési és sanzonénekesi tanácsadójává pedig Komáromi Pistit. Ezt a szerbek ízlésvilága már nem vette be, úgyhogy hagyták az extra követelést.

 

Aláírni a hivatalos dokumentumokat aztán senki, aki csak egy hangyafingnyit is fajsúlyos, persze nem akarta, még a Szekeres Imi se, pedig ő mindenkinek mindent, még a saját anyját is, de ezt még az ő gyomra se vette be. De hát nincs új a nap alatt. Na, ezért lett megtalálva a Nagyfőnök. Még azon is anyázott, hogy ott meg még úszni meg biciklizni meg szaladgálni is kell. Triatlon, vagy mi a szentszar. De aztán kiderült, hogy ez valami kommunikációs miszandersztending lehetett, mert csak egy Párizs melletti kastélyban kellett a papírokat aláírogatnia. Az agg teremszolga vigyorgott, hogy vui, ungroá, meg valami elsárgult családi fotókat mutatott, mert már a kedves nagyapa is itt teremszolgáskodott és egy, a Nagyfőnökhöz hasonlóan „lelkes” csákó is ugyanazon az íróasztalon írogatott alá vagy nyolcvan éve.

 

A szerbek már megkezdték a kulturális missziójukat. Az első villámkörnyezet tanulmányok eredményeit kiértékelve örömmel konstatálták, hogy az újonnan megszerzett területeken meglepően gyorsan képesek lesznek balkáni állapotokat teremteni, sőt azok oroszlánrészét gyakorlatilag készen kapják. A bennszülöttek zenei műveltsége még hagy némi kivetnivalót maga után, ezért a Kodály módszer finomhangolását követően bevezették a közoktatásba „Turbo Folk” projektet. Íme az első sikeres darab:

 

 

És nem sokkal azután, hogy  a Nagyfőnök különgépe leszállt a szerb határtól mintegy 20 kilométerre fekvő Ferihegyi repülőtéren, a miniszterelnök sajtótájékoztatón bejelentette az apró, technikai határmódosítást.

 

 

 

 

 

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr11191835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

golyo1974 2009.06.18. 07:21:36

hehe, megyek lerajzolom a térképet, vizulisan is látni akarom :-)) jó volt ez is köszönöm :-))

gyutyka 2009.06.18. 08:54:55

Csak nekem tünik úgy, hogy lassan jössz fel IIT és Nathanp-i magasságokba?
Grat.

golyo1974 2009.06.18. 09:09:55

@gyutyka: szerintem nem lehet őket egylapon említeni!!!!

ssolymarka 2009.06.18. 09:12:42

Hhhu, ez nagyon ott volt. Szöveg-kép-zene is. Gr. Ennél több nem is kell. Szageffekteket Vandáról már nem kérek:-(

Chazz Reinhold 2009.06.18. 09:27:02

Triatlon, vagy mi... :D

köszi, nagyon jó volt
Abszurdisztán, mert megérdemlem;)

Tsabi 2009.06.18. 09:51:57

A triatlon nagyon ott volt, a mondanivaloba meg nem lehet belekotni, csak szerintem nem politikai alapon, hanem gazdasagi vonalon fog megtortenni a valtas eloszor, az erosebb gazdasaggal rendelkezo allam polgarai szepen felvasaroljak a papiron meg magyar teruleteket..

Hepciás 2009.06.18. 09:52:39

@golyo1974:
ööö, akkor az a térkép olyan lesz mint egy konyhai kesztyű a sütőhöz. Se szeged, se Kecskemét, a Ráckevei HÉV megálló utáni magyar határon kezdődik a közepe.
De akkor a Ráckevei HÉV-en lesz vámvizsgálat?

golyo1974 2009.06.18. 10:39:08

@Hepciás: dolgozom az ügyön, nehéz dolog....

Surrano 2009.06.18. 12:25:22

@Hepciás: @golyo1974:
akkor ráckevén a büdös szájú békávés azt kiabálja, hogy: Jegyeket-bérleteket-útlevelet!
a szemközti kollégának meg szólni kéne, hogy nem is paraszt vagyok, hanem a nemzetközi jog vizsgájához súgom a ratifikálást. már egy kis gombócnyi segítség összejött a körmömön:-)

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.18. 13:00:08

aszta, ezek az agresszív szerbek lassan minket skótokat is bekebeleznek. Az angoloktól úgy se lehetnek gyökerebbek.

Mitya Ivanov 2009.06.18. 13:49:23

ez is jó volt. Remélem lesz folytatása, mert ez így nem maradhat.

Chazz Reinhold 2009.06.18. 14:46:21

a nemzközi helyzet fokozódik!
tiltakozó petíciót fogok benyújtani Szklenács Gusztávnénál, mert héccentség hogy megint ő kavart a háttérben;
majd ca. 40 év múlva a szerbek aktuális EU-csatlakozási kérelme kapcsán majd jól feltételként szabjuk, hogy minimum Ráckeve-alsót visszakapjuk!
velünk nem lehet packázni

Suzie, ha Téged be is kebeleznek, abból kisgömbőcös bumeráng sztori lesz a szerbeknek;)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.18. 15:29:49

Hi,

ksz a sok-sok dicséretet, majd továbbítom Quentin barátunknak az őt illető részt:-)

Chazz, te meg ott Neanderaliaban szerezd meg a Stazy S-bahn irattárában, hogy miként biztosítottak Ny. Berlin és az anyaeneszká ország között a kötöttpályás közlekedési korridort, mert a ráckevei nemzetközi HÉV forgalom fenntartása veszélyeztetett. Hogyan szállnak így át az utasok a 4-es metróra?:-)

Tsabi 2009.06.18. 15:45:06

@Nolik: legi hidon. Erre majd jovore lesz egy uj tender, es 2049-es elkeszulesi hataridore lesz kiirva (tehat, mire a metro elkeszul, a legihid is uzembiztos lesz) A terv nem hivatalos neve Dem-Sky-Line

Chazz Reinhold 2009.06.18. 16:13:21

@Tsabi: ááá, ez fájt:D

@Nolik: felhívtam az irattárat, de az elöadó azt mondta hogy az összes, mivel a témába vágó Nyugat berlini dokumentum megsemmisült a háborúban, sajnos nem tud segíteni;)
lehet hiba volt 15:50-kor rácsörögnöm?!

egyébként a kelet/nyugat berliniek úgy oldották meg, hogy a meglévö földalatti, vagy magasvasút-nyomvonal ami, mit sem tudva a késöbbi felsoztasról egy szakaszon kelet/nyugat-b-en kanyargott át, egyszerüen nem állt meg azon a szakaszon, míg vissza nem ért kelet/nyugat berlinbe... egyszerüen jegelték vagy 30 évre azokat az állomásokat...

Chazz Reinhold 2009.06.18. 16:15:21

bocs, kicsit megkevertem a szavakat, nemhiába mondta apám mindig, hogy - írj már meg tanulni!

Tsabi 2009.06.18. 16:28:52

@Chazz Reinhold: ahogy a klasszikusok mondanak :

Elö kardom rantomat /
Lenyakom a vágodat,

kivéren a buggy!

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2009.06.22. 14:44:54

Nagyon szíven ütött a Turbo Folk illusztráció, meg is kerestem a zeredetit. de az aszem bosnyák, nem szerb, ettől függetlenül nagyon veszélyes :). Gyűjteményes feldolgozásban itt: blog.osztrogonacz.com/2009/06/malo-viszki.html

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.22. 17:09:02

Kolléga,

Gyűjteményed lenyűgözött, pillanatnyilag meghallgatni nem tudom, de feltétlen pótlom. Még, hogy a kortárs magyar zene nem követi a nemzetközi trendeket? I posle Kurthága Kurthág!

Tsabi 2009.07.13. 11:44:23

Hehe, jopofa dolog visszaolvasgatni ezeket az irasokat :) Nekem speciel ez az egyik kedvencem :)

Tsabi 2009.07.13. 21:24:06

@Nolik: na, akkor mar vagyunk legalabb ketten :)
süti beállítások módosítása