HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of: HTO utalvány Retro Party

2009.07.22. 23:59 Nolik

"Nincs összefonódás a szervezett olajbűnözés és a politika között."

Pintér Sándor

A Nagyfőnök, a miniszter és néhány műtrágya forgalmazó-, meg egyéb nagyvállalkozó társaságában „Azok a csodálatos kilencvenes évek – HTO Utalvány Retro Party" fantázianéven beharangozott rendezvényre  utazott.  A Különgép a krétai Chania repterére szállította őket, mivel stílszerűen a közeli, festői szépségű Elefanisos szigetecske rózsaszín homokkal övezett strandján tartják a bulit, hogy a málnának is becézett, rózsaszín adalékkal színezett háztartási tüzelő olajra a külsőségekben is megemlékezhessenek. A görög társhatóság egy kicsit gizdáskodott, hogy nemá’ kiemelt természetvédelmi övezetben rendezzenek quados, jet-skis, luxus kurva vontatásos wakeboard partit, de a Salamon Béla bácsi recept szerinti: „ha én egyszer kinyitom a számat a Szaloniki – Athén gyorsvasút fejlesztés mellől elgurult eurókról!” megtette a hatását és a parti zöldfényt kapott.

Volt ott minden ami szem-szájnak ingere.

- Istenem, régi szép idők!  Amikor az első milliárdjainkat megkerestük!-meg: - Ezer éve nem láttalak!- és az elmaradhatalan: - Egy élmény volt veled gazdasági bűncslekményeket elkövetni!- sóhajok közepette nosztalgiáztak a meghatódottságtól könnyes szemmel a tisztességesen megőszült közszféránk csúcspozícióit uraló-, és a nagyvállalkozói elitünk tagjai. Pezsgőztek-kaviároztak, dubajozó címlaplányok ánuszából kokaint szippantgattak a munkajellegű emlék party ünnepélyes megynyitóját követő első breefing után.

Majd a rendezvény színvonalas kulturális-művészeti programmal folytatódott. 

Juhász Gyulától a  Milyen volt szőkesége? c. verset Oroszlán Szonja adta elő, ezt követően a Nemzeti Mazochista Prostituált Válogatott tagjai mérték össze tudásukat és ügyességüket egy Kármán Irén önmegverető emlékverseny keretei között, majd Kossuth és Jászay Mari díjas érdemes művészeink tartottak felolvasást VPOP jegyzőkönyvekből, Karancsi Tibor egykori rendőr százados nyomozói-, majd az azt követő vádlotti vallomásaiból és a Nógrádi Zsolt válogatott visszaemlékezésiből készült kamaradarabot is megtekintették a VIP vendégek és udvartartásuk. Az előadásnak külön sharmot kölcsönöz, hogy a főszerepet Benkő Péter, félmilliárdos ÁFA csalásért két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt színész óriás játsza.  

A P+P konstrukcióban lebonyolított rendezvény egyik főszponzora, a Dunaharaszti (Pest megye) és Atlanta (Georgia) illetőségű Coca Cola Beverages. A világszerte népszerű üdítőitalokat gyártó cég egyik termékének, a Fanta málnának a kampányát ugyanis a kilencvenes évek olajbűnözésére építik.

A reklámklipp megrendezésével megbízott ügynökség kreatívjai maratoni brainstormingokat követően kiizzadt tucatnyi szinopszisa közül a megrendelő végül az alábbit fogadta el:

Nyitókép felirat:

„Magyarország, az 1990-es évek elején, a korrupt magasrangú állami hivatalnokok közé férkőzött szervezett bűnözői körök hatalmas összegeket kerestek illegális üzemanyag kereskedelemmel, amit a gázolajhoz kevert jellegzetes, rózsaszín adalékanyag után málnának is becéztek.”

Első jelenet:

Egy lepukkadt alföldi benzinkúthoz bekopog egy IFA tartálykocsi konvojt felvezető fuxos-hatszázas merdzsós aranyifjú. A családjával ott élő, szakadt atlétatrikós kutasnak felajánlja, hogy ha beszáll a málna bizniszbe, akkor vége a nyomornak és nem sokára kacsalábon forgó, szines fényárban úszó kúthálózat tulajdonossá izmosodik. A becsületes kutas mindezt elutasítja.  Az ifjú gengszter fejcsóválva-, röhögve legyintve magára hagyja a lúzert és luxus kocsijával elviharzik.

„Napjaink”

További két jelenet:

A szorgalmas benzinkút tulajdonos egy csilivili, pazar neon árban úszó benzinkút előtt mosolyog önfeledten, ízlésesen felvarrt Fanta logóval ékesített Armani öltönyben virítva. Premier plánban látjuk a Fanta feliratos hűtőkben glédában sorakozó Fanta vadmálnás dobozokat.  Míg a következő jelenetben azt látjuk, hogy a korábbi aranyifjú csíkos rabruhában, bilincsbe verve töri a követ.

A rendezvényen megtartott, premier előtti vetítést követően hitetlenkedve röhögcséltek a díszvendégek. Mert ki vesz be ilyen abszurdot, miszerint a bűnöző bűnhődik és a szorgalmas tisztességes kisember felemelkedik? A promóterek megnyugtatták a nagyérdeműt, hogy természetesen nem a magyar médiumokban fogják sugározni a reklám klippet, az USA-ban viszont bekajálják az ilyesmit.

A végleges változat elfogadása előtt késhegyre menő viták folytak a fő reklámklipp körül, hiszen a piacvezetők közé tartozó nemzetközi ügynökség még Quentin Tarantinot is felkérte egy reklámfilm leforgatására. A rendező, miután áttanulmányozta a kilencvenes évek magyar alvilágának a történetét, az alábbi reklám ötlettel állt elő: A Ponyvaregény pörgős nyitó filmzenéjének a sebességére turbóztatná fel Bódy Gusztitól az Aranyesőt, majd a vidám üditőital reklámfilm a szegedi Z. Nagy család lemészárlásával indítana. Magda Marinko szerepére Danny Trejot szerződtetnék. A megrendelő Coca Cola sajnos elvetette az ötletet, mivel szerintük a Fanta málna kampánnyal elsősorban  a gyermek- és tinédzser korúakat céloznák meg, és egy nyolctagú család kivégzésszerű kiirtása nem hordoz elégségesen családbarát üzenetet.  

Majd a rendezvény levezetéseként Michelle Wild egykori felnőttszínésznő is fellépett. Magával hozta Málna keresztnévre hallgató kislányát is. A rendkívül intelligensnek tartott művésznő nem cáfolt rá bölcsességére. Egy átlagos keresztnévvel valószínűleg senkinek nem rémlene néhány évtized múlva, hogy honnan is ismerős az anyuka, de így? „Neved Málna, anyád kurva” bizonyára így fognak majd kajánul röhögve a leányzó háta mögött összesúgni.

Majd a partyt követően, a Miniszterelnöki Hivatal által e célra biztosított luxus yachton eltöltött  ejtőzés után  a fáradt vendégek hazarepültek a különgéppel. Hiába no, a tisztség áldozattal jár.

_________________________________________________________________________

Szolgálati közlemény: Ügyfélbarát, prémium szolgáltatás indul. Hivatal 24/7. Kisérleti jelleggel a hivatal kivételesen nem csak munkanapokon, hanem a holnapi szombati napon, és az azt követő vasárnapon is friss poszttal jelentkezik. Természetesen az egybeesés azzal, hogy a hivatal.blog.hu-t nevezték a Goldenblog kult rovatába, kizárólag a véletlen műve:-)

 

 

 

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr631181068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

golyo1974 2009.06.26. 07:54:20

Jaj ez kellett így péntek reggel :-)) a hétvégén nem leszek itthon fbm... Csak hétfőn tudok visszaolvasni, pedig dolgoznom kell akkor már. Ma is kéne de nem fogok azért sem :-D Köszönöm Nolik Uram!!! De azért nem semmi, hogy a hétvégén dolgoztatod szegény hivatalt!! Lehet, picit pipák lesznek rád ezért egypáran és szólnak Zsorzsnak, hogy egy kicsit álljon mögéd :-P

ssolymarka 2009.06.26. 11:29:07

ez nagyon ott volt, gr. Megnézéném a reklámklippeket D

Hepciás 2009.06.26. 11:48:01

Szegéyn Nagyfőnök meg Nagyminiszter, hog sajnálom őket. Micsoda kötlezettségek. Szépségek posijábó koxolni. Még jó, hog nem vagyok közszolga, de legalább tudom, hogy a dubajozás az nem egy Sahara safari:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.26. 12:14:58

@golyo1974: Majd hívom a 2 delfint hárítani:-)
@ssolymarka: én is, főleg a Kantin Takaritóst:-)
@Hepciás: hát igen, közt szolgálni áldozattal jár, + különgép+ luxus yacht, brr

Mitya Ivanov 2009.06.26. 12:59:11

ez most jól esett.

***
Üzenem tarantinonak, hogy magda Marinko figurájának inteligenciát kellene sugározni, és valljuk be: Danny Trejo ennek nem tesz eleget.

inkább legyen Justin Timberlake, akirt nem tudom, hogy hogyan néz ki, de neve alapján egy intelligens geciláda.

Még üzenem azt is neki, hogy Szlávy Bulcsú betonba öntésének történetét, valamint Molnár Péter Balatonalmádi és Veszprém közötti kanyarban az autójában megesett brutális felrobbanódását is dolgozza bele a filmbe.
Amúgy rendben van minden.

Tsabi 2009.06.26. 13:46:19

A szolgalati kozlemenyre reagalva : Micsoda veletlenek vannak :)

A sztori ott van, a megzokott szinvonl, koszi erte!

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.26. 15:10:17

Hogy ti magyarok milyen kreatíivak vagytok. Ötvenhattal mit reklámoztatok?

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.26. 16:16:17

@Mitya Ivanov: Jacko sajnos már kikerült a kasztingból, marad Justin.
Ez a haverok-buli-betoncsizmás Szlávy egész jó script ötlet, kössz Mitya, továbbítom Quentinnek:-)
@Tsabi: ksz neked is partner

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.26. 18:14:38

@spiccpork:
? konkrétan mit nem értessz?
Paródia a kilencvenes években oljapénzeken (állítólag) vastagon megtollasodó elitről. Lásd pl Inde Olaj dossziéja, Kármán Irén doku anyaga, Arnold Mihály visszaemlékezései + a hivatal.blog.hu törzsszereplője, Nagyfőnök legújabb kalandja.
Talán így világosabb. De ha ezek után se tiszta, kérdezz, ill ha simán nem tetszik ne fogd maghad vissza, nyugodtan fikázd, nem kopik a szerző csak edződik:-)

spiccpork · http://paperback.blog.hu 2009.06.27. 18:32:25

@Nolik: Na,elolvastam még egyszer,mindent értek:) Olvaslak még.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.27. 20:16:55

@spiccpork:
Ksz. Örülünk Vincent, minden új olvasónak:-).
süti beállítások módosítása