HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of:Rehab Dani

2009.08.19. 23:59 Nolik

"A Trainspoting II-t  ügyfélszolgálaton forgatjuk"

Danny Boyle

A miniszter megint kért valamit a Nagyfőnöktől. Élettársa nagyfiát kellene állományba venni. Másnap megjött a Dani gyerek. Olyan vékony, fiatal harmincas, rombuszmintás, V nyakú pulcsis, réveteg tekintetű csávó. Nem volt egyszerű dekódolni mondókáját. „Nmxm” nagyjából ennyit lehetett kinyálazni a beszédéből. Majd nagy nehezen sikerült kihámozni, hogy a „Nem emlékszem”-et tolja fénysebességgel. És ezzel a két szóval, főképp ahogyan ő tömörítette, válaszolt lényegében  minden kérdésre.

 

A bérszámfejtők értetlenkedtek, hogy jöhetett össze neki így harmincöt alatt hat év bennfekvős eü intézeti kezelés. Aztán, amikor megpróbáltak valami olyan faékegyszerűségű feladatot rábízni, amit tán csak-csak nem szúr el, kibukott, hogy mi is ez a maratoni kórházasdi. Átküldtek vele egy ív illetékbélyeget az iktatóba, aztán két óra múlva rátaláltak a slózin. A bélyegek negyedbe-, meg félbe tépve, tele velük a szája, a csávó meg anyázik, hogy: - Mekkora pancs ez a ferde koronás, mennyit eltoltam és fele annyit nem üt, mint egy negyed Hofi. Na ekkor ragadt rá a Rehab Dani gúnynév.

 

Sikerült mindenkit emberesen kiidegelnie. Guszti eleinte spanoskodott vele, és kitárgyalták, hogy a lila festékes vödörbe pottyant, ezer wattos halogén izzóként vakító fehér egerek dervis táncához hasonló víziója már mindkettejüknek támadt. De amikor az új fiú előállt a teóriájával, hogy ha minden rászoruló alanyi jogon kaphatna orvosi heroint, akkor az alkohol problémásokhoz képest mennyire pozitívabb lenne a herkások életminősége, Guszti korábbi rokonszenve seperc alatt elpárolgott, és kitörtek belőle az atavisztikus előítéletek, ami érthető is egy valamirevaló alkoholistától egy drogos állattal szemben.

 

Még az ultratoleráns Péderke is berágott rá. Tulajdonképpen valamiféle szakmai féltékenykedés állt a háttérben.  Persze nem Dani drogkarrierjét irigyelte, hanem, hogy ezentúl nem tudta olyan buzisan szórni az észt a tengernyi meleg-.állatvédő-, hajléktalan istápoló-, hátrányos helyzetű nepáli serpákat támogató, meg ki tudja még milyen alapítvány bennfentes ügyeiben. Mivelhogy Dani is több mint képben volt. Szóval e téren a két dudás egy csárdában effektus érvényesült. Péderke legszívesebben Rehab Dani torkának esett volna, amikor a Kékpont bankszámlaszámát diktálta szokásához híven jó hangosan telefonálva, Dani meg IQ-ból kijavította a pontatlan harmadik számjegyet a középső nyolcból.  

 

Mivel amihez hozzányúlt, annak elszúrás lett a vége, az ügyfélszolgálat panaszpultjára  evakuálták, birkózzon az unatkozó, minden piszlicsáré apróságon óbégatva bajlódó nyuggerekkel. Hisz nincs az a tesze-tosza kétbalkéz, amivel az ő reménytelen roncsderbi sorsukat lejjebb lehetne taszítani. 

 

Mindenki meglepetésére ott viszont teljesen bevált. Még az artikulált beszédre is rákattant. A néniknek elmondta, hogy milyen gyógyszert mivel lenne érdemesebb kiváltani, néha csereberélt is pár húzósabb közgyógyos cuccot más okosságra. Az egyik mamika hálálkodott is neki ezerrel, hogy:

- Fiatalember, az  urammal elfeleztük azt a gyógynövényes asztma cigarettát, amit az ampullákra cserélt, mert sokszor ő is köhécsel szegény. Hát, amióta az áttétet kimutatta a lelete, csak sírdogáltunk, most meg olyan felszabadultan röhögcséltünk, mint nem is emlékszem utoljára mikor. Tán a hetvenötös Ki mit tudon, amikor a Gálvölgyi Pulya Frigyest parodizálta.

Egy másik meg szinte kezet csókolt neki, mert korábban, ha rendőrt hívott a nála lakó unokájára, akkor már rutinból a köztársasági őrezred kommandósait küldték, mivel a mezei körzetisek be sem merték tenni a lábukat a meztelenül rohangáló, bárddal csirkéket fejező és arcát baromfi vérrel összekenő, őrjöngő csávóhoz.  A hibbant faszit sehogy se lehet kilakoltatni, merthogy örökösként 1/8 tulajdonos, a gondnokság alá helyezéséig, meg az intézetbe dugásáig pedig annyi idő telne el, hogy addig a fószer nem csak az öreganyját, de a fél utcát is lazán kiirthatná. A jogi részhez Rehab Dani se tudott sok mindent hozzáfűzni, de elmondta a néninek, hogy ő is kijárta ezt az iskolát, és neki mi minden segített. Milyen arányban keverje be a Xanaxot sütőrummal, melyik buddhista meditációs könyveket érdemes kikölcsönözni a könyvtárból és a pasi éjjeli szekrényére rakni, meg ilyesmi. A lényeg a lényeg, hogy a mamóka egy hónap múlva büszkén újságolta, a korábban reménytelen ön- és közveszélyes pszichopata unokájának van egy új szolidabb barátnője, legalábbis a korábbi lányhoz képest, akivel macskaáldozatokat mutattak be Belzebubnak a szenes supában, és  a fején is minimum harminc dekával kevesebb piercing van,  és nemhogy nem törnek-zúznak, meg kisállatokat gyilkolásznak, hanem a múltkor a fiatalok önként kimentek a temetőbe megkapálni a megboldogult ura sírját. Egy leszázalékolt középkorú nő heroinista fiának Rehab Dani még biciklis futár állást is talált.

- Asszonyom, tudnak a dologról, és megértők, de azért mondja meg a fiának, hogy a kedd reggeli állásinterjú előtt csak egy kisötöst lőjön, ne tessék aggódni, ő érteni fogja, hogy miről is van szó.

 

"Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowieval" a felirat a szép kézimunka párnahuzaton, amit Rehab Dani kapott ahándékba az egyik hálás nénitől, ha netán nem látszana, mert nem elég jó a felbontás, vagy nagyon üt az anyag. 

_________________________________________________________________

A Nagyfőnök munkaebédre hívta a minisztert, mondta, hogy Daniról is ejtene pár szót. A miniszter kelletlenül feszengett. Mi a faszt fog kezdeni ezzel a kábszerhuszárral, ha még innen is kibasszák? Legszívesebben a dílerének adna egy valag pénzt, hogy turbózza fel ciánnal az adagját, csak ilyen régi vágású, szerelmes fasz típus, legalábbis annak tartja magát. Bele van habarodva ennek a hülyének az anyjába, a múltkor is majd két hétig bántotta a lelkifuri, ahogy sírt a nő az idióta, elveszett csivavája miatt.  Ahhoz képest szart se ért annak a húsz percnek a kéjes öröme, amikor a lovardája mögött suttyomban elásta a kis retiküldögöt.

- Játszunk nyílt lapokkal, mit kérsz azért, hogy ne basszátok ki?

- He?

- Ne játszunk ilyen hülyegyerekeset Ambrus, ezer éve ismerjük egymást. Tudom, hogy Dani egy mindent elbaszó lúzer fasz, mit bulizzak ki neked, hogy mégis maradhasson, hisz  miatta hívtál ide. Mi kéne, mondjuk egy EU címzetes tanácsnoki poszt?

- Baszod alásan, csak megköszönni akartam! Bocs, single maltot hirtelen nem találtam. Remélem azért ezzel a 30 éves Ballantinessel se bántalak meg. De ha már így alakult, akkor igyunk az EU címzetes tanácsnoki kinevezésemre. Szóval, kössz öreg harcos mindkét dolgot. Dani a legjobb munkaerőm!

__________________________________________________________________

Szolgálati közlemény: T. Olvasók! Örüljünk a Nagyfőnök újabb karrier sikerének és új barátunk, Dani kiváló helytállásának, pihenjünk nagyokat és hétfőn, a következő munkanapon találkozunk.

 

 

   

     

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr521193879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doondee 2009.06.19. 03:34:41

Végül is a csütörtök 23:59 joggal tekinthető kispénteknek.Igazad is van,elmegyek é is pecázni.
:)

Chazz Reinhold 2009.06.19. 09:03:09

Nagyszüleimnél volt a konyhában egy darabig látható egy hasonló szőttes gondolom prevenciós okból, a köv. felirattal: "Az én uram csak a vizet issza, nem is sírom a lányságom vissza"
de öregapám gyorsan eldugta a borospincében (!) :)

Hepciás 2009.06.19. 09:06:06

Kár, hogy nem lehet megfilmesíteni, mert nem kapna ISO tanúsítványt a film végi felirat, hogy " a forgatás során nem kínoztunk és nem öltünk állatot" mert megnézéném, ahogy a könnyes szemű Csala Zsuzsa hálálkodva tukmálja a David Bowies párnahuzatot Ian McGregornak:-)

Surrano 2009.06.19. 09:22:54

@Hepciás:
:-)
De ha mégis okosba' megkapja az ISO-t ,akkor a főbb kellékek a filmhez:
Vágóállatok:
csirkék
macskák
1db kb 30 dekás csivava

Egyéb fogyóeszköz:
30 dkg fejpiercing + 30-n dkg fejpiercing
2-3 tábla Xanax
sütőrum
csipetnyi orvosi heroin
gyógyfüves asztma cigaretta
könyvtári olvasójegy D

Tsabi 2009.06.19. 09:38:23

@Surrano: nana, macskakat nem bantani!

Tsabi 2009.06.19. 09:58:22

amugy tetszik a felulrol benyomott, nagyon alulrol indult pozitiv hos figuraja, az illetekbelyeges jelenet nagyon ott van :))

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.19. 10:08:30

Azért jó, hogy vannak ilyen segítőkész fiatalemberek, mint ez a Rehab fiú. Nálunk az Edinboroughi tanácsnál is most indul be egy ilyen visszaterelő program. Volt drogosok segítenek a sorstársaiknak. Tanulnak némi szociológiát tanfolyamon, elsősegélynyújtást,stb. Olyanok, mint a street-workerek, csak office-workerek

Tsabi 2009.06.19. 11:06:16

En megmondom oszinten, amikor eletemben eloszor olvastam ezt a rehab szot valamiert Ahab kapitany ugrott be, ilyen Ahab Reloaded jelleggel.. tudom, ennelkul az info nelkul nem tudnatok elni, de valamiert kikivankozott belolem :)

champ76 2009.06.19. 12:22:05

Teccet a poszt,azon belül is a "nagyon alulról indult hős" története.Kár,hogy a valóságban nem zárul ugyan így heppienddel minden ilyen figura története:van egy hasonló paraméterekkel rendelkező ismerősöm,egyetlen-nem túl előnyös-különbséggel:ráadásul annyira buta,hogy szerintem amikor megszületett is úgy sírt fel hogy iááááá.Na az ő karierje nem épp így alakult..Kösz a nevében is!Majd megmutatom neki az írást.Csak előbb megkérdem,ismeri-e már az összes betűt?..

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.19. 12:26:58

@champ76:
Kössz, igen, a valóság sajnos többnyire "odabaszósabb" mint ahogy Zsorzs új játszószere, Csernus doki is mondaná. Rég láttunk, de örülünk, hogy ismét itt vagy. Csak nem offline helyszínes rehabon voltál?:-)

champ76 2009.06.19. 12:48:38

@Nolik: Nattyon aranyos vagy,kérlekalássan :-@!Egyáltalán nem ott,de ha "de ott" lettem volna is letagadnám:-)!Így meg azt mondom:baszott sok meló jött össze,és rohadt jól jönne most egy Rehab Dani nekem is..meg persze Suzie..

RavAntal 2009.06.19. 13:50:03

alig kap munkát, de ő tud narkósnak biciklista futár állást találni. Egy poszton belül ekkora logikai öngól? de mit is vártam...

Hepciás 2009.06.19. 14:01:39

@RavAntal:
Igazad van, mint mindig, mi hülyék, olvassuk ezt a szart. Ruszki bakán mi újság?

"és nemhogy nem törnek-zúznak, meg kisállatokat gyilkolásznak, hanem a múltkor a fiatalok önként kimentek a temetőbe megkapálni a megboldogult ura sírját."

c sak most tűnt föl, hogy azért én a nénike helyett nem lennék olyan nyugodt, ha a csirke, meg macskaáldozatos kisunoka az új csajával megboldogult naggyfater sírja körül kézi földmunk a szerszámokkal ólálkodna:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.19. 14:17:27

@Hepciás:
:-)))
hát igen, attól, hogy harminc dekával kevesebb a fejpirszingje az új nőjének, még jut is marad is.

Kisonokának már csak ilyen a zsánere. Van aki a szőkékre bukik, míg mások a sátánistákra:-).

Chazz Reinhold 2009.06.19. 14:25:54

erről a pirszinges támáról volt egy jó kis rész a legutóbbi (szombati) rádiókabaréban (kossuth/ hangtár)

real1.radio.hu/kossuth/2009/06/13/2009-06-13-k13.ram
süti beállítások módosítása