HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of:Legnagyobb kincsünk - a gyermek

2009.08.24. 23:59 Nolik

"Okos szóval, türelemmel"

Ranschburg Jenő

Az, a kurva anyját. Duzzogott Kinga félhangosan, csak rájött, hogy tiszta hülyeség önmagát szidnia. De azért mindennek van határa. Fel kellett, hogy caplasson a hegyre, a város másik végére, ráadásul olyan flancos környékre, ahol már a BKV is ritka, mint a fehér holló, me’ minek is,  mert itt a madár is Testarossával jár, de még az utolsó bejárónő is max hároméves Minivel, hogy a sépci boltban vegyen Hello Kitty-s levestésztát, mert egy szem pici lánya csak azzal hajlandó megenni a paradicsomlevest. Ráadásul tíz deka négyezer forint.

 

 Marika fia is egy négyezer forintos tétel bűvkörében él. Amióta visszajött Sopronkőhidáról, rendszeresen azzal ébreszti édesanyját, hogy a jó húsz centis pengéjű busafiléző kést, amit még Marika első ura, a Paja hozott a házhoz (hogy enné meg  a rák – ezt Marika rutinszerűen mindig hozzáképzeli Pajához, ha a kamaszkori  nagy szerelmével, későbbi első hitvesével közösen eltöltött időszak záró szakaszára gondol. Amikor röpködtek a tányérok és havi rendszerességgel, krónikus migrénként tértek vissza a nyolc napon túl gyógyuló sérülései) remegő kézzel a torkához nyomja és őrjöngve így ordít:

 - Gecikurva aggyá pénzt a hajnali adagomra, vagy a nyaki ütőereddel spriccpartizok!

Ilyenkor Marika, mint a nyárfalevél remegve kihajtogatja az ügyeletes rejtekhelyéről a dugi négyezer forintot, majd a kis nyári konyha billegő asztalához botorkál és bevesz három Xanaxot, Symphoniára gyújt és csendesen sírdogálva gondol vissza az idilli hetvenvalahányra, amikor még olyan kis ártatlan volt méhének gyümölcse, amint egy szál fekete klott gatyában, fülig érő mosollyal futott feléjük, amikor mentek érte a tábor végén Zánkára.            

 

A Kisfőnök nagyfia volt apuci büszkesége. Szerény, csendes, precíz és megbízható, akinek nem is kell atyai protkó, mert a versenyszférában is remekül helyt áll.  Mindaddig, amíg ki nem bukott, hogy a társasházak közös képviseletét ellátó Kft-től, ahol pénzügyi igazgatóskodott, hetvenkétmillió forintot sikkasztott. Pedig holtbiztos benne, hogy ha még rongyos nyolc millához jutott volna, hótziher, hogy visszaadják a gépek a pénzt, sőt még plusszba is lenne.

 

Aranka lánya Sarolta, akinek ugye Ari a legis-legjobb barátosnéja, legalábbis a saját meggyőződése szerint, külön mese. Az összes pesti romkocsmában csak Erasmus-kurvának hívják a háta mögött, akinek a barcelonai kampuszok lépcsőfordulóitól az utrechti cofee shopok mögötti nyitott piszoárokkal bezárólag Nyugat-Európa szerte több fasz fordult meg a szájában, mint annak a minősítésnek a negyedik hatványa, amit a Pisa-jelentésben szövegértésből hazánk tanuló ifjúsága valaha is elérhet. És akkor még a volt szocialista táborbéli low budget vadkempingezésekre, meg a balkáni ereszd el a hajamat,  erősen hepatitisz C gyanús  fesztiválozásokra jobb nem is gondolni.

 

Hát, ezek után, talán nem is akkora intergalaxiális tragédia, hogy Vanduciból  Samu krónikus betegeskedésből egyre inkább magára találó pirájája, Tyson,  az Amazonas valamelyik holtágában inkognitóban lubickoló dr. Mengele módjára filézte ki az embriót.    

 

   

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr781147483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgranc 2009.05.28. 08:40:36

O F F:

Nem law budget, hanem low budget...

golyo1974 2009.05.28. 09:08:06

Jó reggelt mindenkinek. Meg volt a napi adagom köszönet érte :-D

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.28. 10:09:54

@rgranc:
ksz, javítva.
@golyo1974:
Szívesen, örülünk, ha törzsolvasó elégedett:-)

ssolymarka 2009.05.28. 10:27:21

"- Gecikurva aggyá pénzt a hajnali adagomra, vagy a nyaki ütőereddel spriccpartizok!" broáá, ez ütős!

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.28. 11:17:57

@ssolymarka:
Igen üt, tiszta líra! XXI. századi válasz József Attila Mamájára. Kékítőoldás helyett vérvörös spriccparti! D

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.28. 11:19:33

Az ilyen hajnali adagbeszerző túra a Szülőföldemen, Skóciában is része a helyi folklornak, lásd Trainspotting.

golyo1974 2009.05.28. 11:48:27

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Az az etalon filmem :-P EGyszer volt egy tök olyan jelenetem, amikor túllövi magát és besüllyed a szőnyegbe. Csak én nem löttem magam, csak simán elájultam a bulin mert annyian voltak. Na marha jó volt nézni alulról, amikor a férjem meg a haverja vittek ki a levegőre, mindenki nézett le rám :-) Hú soha nem fogom elfelejteni.

Hepciás 2009.05.28. 12:27:46

@golyo1974:
akkor ócsón volt hernyó trippedD
szimpatikus a fiatalember a fényképen, még sokra viheti.

golyo1974 2009.05.28. 12:41:45

@Hepciás: Ja kivitték romániába, ott lakik. Nem hallottál róla? A Blaha réme volt! Simán megkéselt valakit egy cigiért meg ilyenek. Szegény csövesek is féltek tőle.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.28. 23:17:01

@golyo1974:
A kis Maugli, szvsz Tyson is belé harapott a körúti sétáján.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.29. 01:11:25

megnéznék egy Hivatal vs Tarda deathmeccset! :P

golyo1974 2009.05.29. 08:22:38

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Az az :-))
@murci/szamárfül: Majd lejátszom jövő hét pénteken jó?
süti beállítások módosítása