HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of:Talált tárgyak osztálya; az irodalmi Nobel esélyes Chazz újabb remekműve (szolg. közl. a 800,000,-HUF+ÁFA jóváírása megtörtént)

2009.08.26. 23:59 Nolik

 

"Magyar vagyok és turista, tehát lopok"

Vadonatúj világútlevelére büszke polgártársunk a rendszerváltás környékén

Task force meeting. Do not disturb! - állt a kis műmárvány-műanyag aranyszegélyes táblán, ami a Nagyfőnök párnázott ajtaján, a kilincsen himbálózott. Két éve egy norvég szállodából sikerült „megpályáznia” annyira megtetszett neki. Bár pontosan nem is értette mit is jelenthet a szöveg, de a konferenciaterem ajtaján, ahol a kis tábla eredetileg lógott, gondterhelt ábrázatú hevesen gesztikuláló hivatalnokok jöttek ki óránként kávé és cigarettaszünetre és ez professzionális légkör felettébb imponált neki. -Bárcsak az én embereim is tudnának  ilyen gondterhelten, ugyanakkor felelősségteljesen járni - gondolta. -Sokkal többet hívhatnám a sajtót is és nem kellene a hátsó lépcsőn felcsempésznem a TV stábokat sem. De az én embereim legfeljebb apatikusan, egyfajta katatón depressziót sugározva tudnak csak nézni.Vagy, mint a másik véglet, Hesos, akinek emelkedett járását, átszellemült arcát látva viszont bármelyik üzemorvos azonnal berendelné a pszihiátriára.
Ilyeneken agyalt a Nagyfőnök ott a messzi Norvégiában, miközben a szemét le sem tudta venni a mágikus tábláról.

Abban, a norvég szállodai ülésteremben amúgy a jeges tenger nemzetközi vizeinek bálnavadász kvótáit osztották el a következő 10 évre. Hogy Magyarországról neki hogyan sikerült végül is kijutnia, azt maga sem értette igazán. De az ötcsillagos szálloda, a hangulatos, meghitt, családias helikopteres fókabébivadászat, illetve a fakultatív programként szereplő forró bálnazsíros erotikus masszázs annyira megmozgatta a fantáziáját, hogy íratott egy tudományos esszét a másodállásban zoológus Gusztival (a házi fó / Equus ferus domesticus felfedezőjével) a Balatonba telepített édesvízi grönlandi bálnák szapora populációjáról, amiben az immár rutinosan publikáló Guszti saját megfigyeléseit is tudományos alapossággal írta le, miszerint a balatoni letolt fürdőnadrágos fehér bálnák kopoltyúja ugyan összenőtt az emésztőrendszerük kivezető nyílásával, azonban így is képesek voltak a sziláscetek (Mysticeti) családjára oly jellemző feltörő víz-gáz-gejzír produkálására. Guszti a gejzír szóra különösen büszke volt, melegség töltötte el máját, ha arra gondolt milyen elismerően fognak bólogatni majd a norvég kollegák, ha elolvassák az esszéjét, amiben nyilvánvalóvá válnak földrajzi ismeretei is, miszerint Norvégia szigete a gejzírek őshazája.
Amire viszont nem figyelt eléggé hogy a kiguglizott fénykép mellett (lásd lent) a wikipédiából 'kihalászott' Grönlandi bálna (Balaena mysticetus) nevét a helyesírásellenőrző program automatikusan Balaton mysticetus-r javította, miáltal Guszti már a második emlős fajt fedezte fel rövid időn belül és mellszobra immár nagy eséllyel be fog kerülni a londoni Darwin múzeum Hall of fame különtermébe is.

 

Egy fó mint száz, a Nagyfőnöknek a távoli Norvégiában megtetszett az ominózus tábla ahogy egész délelőtt a szálloda bárjában sörözve nézelődött, várva a bent ülésező kollegákat. Akkor és ott ugyan még sok minden más is megtetszett a főnőknek, csak a gond ott volt hogy helyi militáns állatvédők időzített bombával fenyegetőztek, ami miatt az egész szállodát átvizsgálták a tűzszerészek. Így visszakerült a szálloda jogos tulajdonába 15 emblémás törölköző, 6 kristályüveg hamutál, 3 norvégmintás ágytakaró és egy hajszárító. A hajszárító ismerős volt neki ugyan valahonnan, de már nem emlékezett rá hogy ő maga küldetett át egy ugyanilyen hajszárítót pár éve az MLSZ-nek, akik pedig továbbpasszolták Pierluigi Colina egykori olasz labdarugó sztárbírónak (aki mellesleg egy ritka fejbőrbetegségben szenved, az úgynevezett Kobakus-Kojakicusban)VIP ajándékként.

 
Amikor a szállodát átvizsgáló tűzszerészek az ébenfa WC kefét is megtalálták a Nagyfőnök bőröndjében, hagyták az egészet a francba és inkább röhögve leléptek. Hát így menekült meg a bőrönd aljára mentett tábla, hogy teljesítse valós rendeltetését és a reggelenkénti e-sajtószemle ideje alatt kifüggesztésre kerüljön Budapest belvárosában egy hivatal párnázott ajtaján.

- Hmm... talahanayan na ito asta napakabuti, ako ay tunay na gamitin ito sa Manila * - gondolta magában a Magyarországon hivatalos úton tartózkodó Fülöp-szigeteki Síszövetség  elnöke, miközben a Nagyfőnők előszobájában várt bebocsátásra.


* milyen pofás kis tábla fityeg itt, de nálam, otthon Manilában még jobban mutatna!
(forrás: magyar - filippínó-piréz** köztisztviselői zsebszótár)

**  a zömében spanyol ajkú Fülöp-szigetek fejlett demokráciájában a piréz nemzetiségű hivatalnokok is használhatják anyanyelvüket, mint az ottani hivatalok hivatalos nyelvét

 

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr211181721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

champ76 2009.06.15. 07:36:24

..és már alig várta,hogy a Fülöp-szigeteki Síszövetség elnökével egy Norvég hegyről szlalomozhasson lefelé,a gejzíreket kerülgetve és közben filippínóiul(de hüje szó) poénkodnak azon,hogy Colina mennyire örülhetett a hajszárítónak,talán karácsonyra meglephetnék egy ébenfa fésűvel is..Grat Chazz,ha a Darwin Múzeum különtermére nem is,de egy laza Nobel díjra esélyes leszel lassan!

golyo1974 2009.06.15. 09:11:34

@champ76: Jáj de reggel van még ilyen eszmefuttatásokhoz nekem..... :-) Jó volt mindennormalisnick.foglalt :-D köszönöm, lassan összevakarom magam :-D

hotten totta 2009.06.15. 09:19:53

Az a Guszti féle balatoni bálna, amit az ifjú hobby-zoológus még úttörő korában fényképezett le a Smena 8-val a zánkai táborban, eléggé emlékeztet arra a skót tavi turista marketing szörnyre.

golyo1974 2009.06.15. 09:29:02

@hivatal.blog.hu: ezen már én is gondolkodtam, ezt dobta ki a gép :-DD

Chazz Reinhold 2009.06.15. 09:41:04

üdv mindenkinek:)
igazából arra vagyok büszke, hogy kemény tárgyalások során sikerült kialkudnom a 'Nobel díj esélyes' opciós jelzőt is a 800e HUF + ÁFA alapcsomag részeként és nem kellett külön kifizetnem az amúgy ezért fizetendő (50e HUF + ÁFA) extra felárat:))

szal írhatnám hogy még a hülyének is megéri, hát még nekem:D
de inkább nem írom, mert félreérthető, szal lécci ne olvassátok, ha fentebb tévesen mégis írtam volna...
izé

Tsabi 2009.06.15. 09:58:02

Szerintem fenti "balna" fotorol egyertelmuen csak Suzie tudna nyilatkozni, nem elkepzelhetetlen szamomra, hogy csak o gyakorolta fiatalabb koraban a dirty dancingbol azt a tavi kiemelos figurat :)

Chazz, elismeresem, a legjobban a noveg gejzir tetszett, de a magyar ne lopj mint olyan is siman elohozta a 20 evvel ezelotti gorenjek alatt gornyedo trabik, eldobalt szallonnaborkek, szalamivegek es kenyerhajak korszakat, grat! :)

Tsabi 2009.06.15. 10:00:21

@Tsabi: hogy legyen osszehasonltasi alap a fenti fotoval, itt a dirty dancing jelenet :

kepfeltoltes.hu/view/090615/dirty_dancing_screen_capture2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

champ76 2009.06.15. 10:07:42

@golyo1974: miva' veled,te drága?!Harmadnapos vagy:-D?A hétfő reggelre való tekintettel(mindenféle okoskodás nélkül)1-2 apró segítség:a Fülöpke szigeteken valószínű nem túl sok Síszövetség létezik,Norvégiában meg annyi gejzír van,mint Colina fején haj..De úgy látom nem csak te vagy hét eleji feelingben,hanem az ifjú Nobel díj várományosunk is..Izéke..:-D

Chazz Reinhold 2009.06.15. 10:52:45

:D:D
először féltem kitenni a balatoni bálna fekete-fehér képét, attól tartva hogy (természetesen tévesen) mindenki Suzie-ra asszociál;)
de szerencsére nem...

viszont aki kitalálja, melyik testrész látható a képen...
nos...
az egy perverz disznó:D

golyo1974 2009.06.15. 11:05:29

@Chazz Reinhold: Vállalom én kitaláltam :-PP

Tsabi 2009.06.15. 11:13:42

Lehet, hogy most nagyon fogtok utalni, de a kepen konkretan egy testresz se lathato :) adok par infot. ez alapjan lehet tovabb talalgatni :


Tehat,

- a kep 1934-ben keszult, 56 evvel a photosohop feltalalasa elott :)
- a kamera egy Leica 35mm volt
- a fotot egy bizonyos Ian Wetherell, Marmaduke Wetherell nevelt fia keszitette, Marmaduke volt a Daily Mail "Nessie-felelose"

golyo1974 2009.06.15. 11:15:57

én meg vagyok egy perverz disznó, én mást látok :-DDDD (különben ismertem a képet, de a képzeletem jobb...)

champ76 2009.06.15. 12:07:46

A francba,bevállalom!Már nem bírom tovább elviselni,hogy állandóan piszkáljátok a drágaságomat!(hol vagy Suzikám,védd már meg magad?!)Szóval én vagyok a képen,épp hanyatt fekve úszkáltam,és akkor megpillantottam Suzie-t!Istenem,de rég is volt...

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.15. 12:10:03

@Chazz Reinhold:
az igazság az, hogy már másodlagos ptioritású. a "Nobel" mint brandname már kifutó termék. Most jövök egy munkajellegű villásregeliről a szindrómás fővárosból, ahol Gusztávval (a viking koronás, és nem a mi piás-csigásunk) meg Szilvike királynével lezsíroztuk a részleteket. Szóval 2010-től indul a Nolik díj, de szmoking ugyanúgy kötelező!

champ76 2009.06.15. 12:23:33

@Nolik: Tuttam én,hogy nem véletlen!Az egyezés:Alfred Nobel-Antal Nolik!Ha ezt az öreg Alfréd megélhette volna,most jönne a csöpögős jelenet:-Nagypapa!-Kisunokám!...

Tsabi 2009.06.15. 12:24:41

@champ76: Aha ertem, hanyattfeklve usztal, meglattad, es integettel neki? :)

Tsabi 2009.06.15. 12:26:09

@champ76: hat ez a blog legalabb akkora bombakent robbant, mint a Nobel talalmanya..

champ76 2009.06.15. 12:37:00

@Tsabi: Dehogy integettem!Azt hiszed,ilyen kis karom van?:D Csak egyszerűen nem bírtam magammal..

Tsabi 2009.06.15. 13:14:18

@champ76: Ja eeeertem, a labaddal kalimpaltal! Megjegyzem jo uszo lehetsz, hogy egy evesen (ha a 76 a neved mellett a korod a kep keszitesenek idopontjaban egyeves lehettel) hatuszas kozben integetsz :D

golyo1974 2009.06.15. 13:19:07

@Tsabi: Most megnevetettetek :-DDD

golyo1974 2009.06.15. 13:23:40

@champ76: Figyelek, ha már írni nem igazán tudok :-)))

champ76 2009.06.15. 14:03:09

Látod Suzie Drágám,hát ide jutottunk!Tsabi viccet csinál a mi komoly kapcsolatunkból..Na de megálljon csak!Majd kiderítem ő hova jár úszkálni,aztán megmutatom hogy a képen a kezem,a lábam,vagy a fark...öö...uszonyom van-e?!?:D

golyo1974 2009.06.15. 14:19:53

@champ76: Erre meg már nem is mondok semmit sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chazz Reinhold 2009.06.15. 14:33:24

@Nolik: gondolhattam volna, hogy vmi kifutó modellt sózol rám:))

ez a szindrómás város visz mindent:D

@champ76: :D
vagy Isten adta képességekkel rendelkezel, vagy az ún. fractura penis akut esete 'áll fenn', kvázi... :D

2.bp.blogspot.com/_ikXKOfLYdSU/Rgavu1x-4pI/AAAAAAAAAnY/JuO4nSoUfhE/s400/engessad.jpg

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.15. 14:52:12

Jé, valaki belerakta az írógépre dugott tévébe McUszómester nagytata fényképét. De itt van nálam is a családi albumban. Akkor most, hogy is van ez? Itt is meg ott is, ki érti ezt?

Mitya Ivanov 2009.06.18. 13:45:38

ez jó és felettébb-meglehetősen-javarészt ötletes írás volt.
A kumulált és számított tetszés-index erősen a pozitív felé dilatál, azzal a megjegyzéskívánalom-előfordulással, hogy nem tudni, hoy hívják a nagyfőnököt?

Chazz Reinhold 2009.08.27. 09:46:48

hehe, ez tényleg egy gyári hibás szöveg, most is hiányzik az első bekezdés, kvázi in medias res :)

golyo1974 2009.08.31. 08:50:39

Holnap már szeptember, remélem lesz új post is!!!!!!
süti beállítások módosítása