HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Harmadik hétfő, ajánljátok fel adótok 1%-át Péderke sportolására

2009.03.29. 23:59 Nolik

 

„Minden egyes forintra szükségem van és előre is hálásan köszönöm a segítségeteket.” Kezdődött Péderke kör e-mailje. Majd az e-mailben részletesen kifejtette, hogy milyen smucig mocskos köcsög (ezt a jelzőt tőle különösen mókás volt olvasni) állam bácsi. Mert az épek olimpiájára tolják a pénzt, a rokik paralimpiájára is csurran csöppen, bezzeg a meleg közszolgálati dolgozók olimpiájára egyetlen fillért se fordítanak. A nyáron rendezik meg Amsterdamban a soros meleg közszolgálati dolgozók és N.G.O. alkalmazottak olimpiáját, közkedvelt becenevén a buzi tintanyaló olimpiát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még jó, hogy most nem San Franciscoban tartják, mert arra esélye se lenne összekalapoznia a költségeket. Péderke három számban is indul. Hármasugrásban, formációs táncban Pedroval, egy szalonikii postai dolgozóval (fantázianevük Public & Private duett), valamint szinkronúszásban, mint külsős, a Manchesteri Köcsög Tűzoltó Rézfúvós Vizi Clubb emelő specialistájaként. Vegyes csapatok is indíthatók. Hármasugrásban magyar színek alatt-, míg a másik két számban uniós mezben méreti meg magát. Ha egy csapaton belül olyan sportolók is részt vesznek, akik más-más országból jöttek és még csak nem is EU tag valamelyikük, akkor pedig ENSZ zászló alatt indulnak. Ha pedig valamely sportoló állama nem ENSZ tag, avagy vitatott a státusa, akkor olimpiai zászló alatt küzdenek. Mint például a koszovói, kelet-timori és csecsen versenyzőkkel is kiálló, a világ négy sarkából származó veterán szabadságharcos köztisztviselőkből verbuvált, Pink Guerillas néven jegyzet paint ball válogatott. Még se egyszerűen buzik, hanem hivatalnokok is a javából a sportolók és a szervezők! Samu elhatározta, hogy segít Péderkén. Mert ugyan néha irritálta a gyakran lehetetlen piros velúr sportcipőben flangáló, sokszor hisztis, a teáscsészét hamisítatlan buzis kéztartással, szinte pipettaként megfogó pénzügyes, azonban Péderke legény a gáton, amikor valakinek az igazáért kell kiállni, akár meleg, akár bárki más szenved sérelmet. Samu gyakran gondol arra, hogy amikor egy-egy gyökér főnökségi húzást ők szó nélkül benyelnek, akkor Péderke saját esetleges kicsinálásával mit sem törődve, azonnal felemeli a hangját. Ő, Guszti, meg a többi heteró pasas a hivatalból többnyire úgy viselkednek, mint valami beszari, nyeretlen puncika anyámasszony katonák, míg az aktivista, jellemes és a vakmerőség határát surló bátorsággal felvértezett Péderke igazi férfi módra küzd. Persze nem mindenki szívleli ezért az "ami szivemen a számon" stílusáért. A Kisfőnök egyenesen annyira komálja, mint mediterrán ebéd alapanyagságra kárhoztatott polip a két kanál vegetával megszórt forró vizet. Irritálja, hogy Péderke milyen büszkén felvállalja másságát. Micsoda idők! És mindezt őelőtte, háromgyermekes templombajáró mintaapa előtt is teszi. Bezzeg akkor nem irritálta, amikor a március 8-i nőnapi bulin a tojáslikőrözéstől alaposan becsiccsent Péderke hagyta, hogy leszopja a Data Roomban. Szegény Teca nénit, a nyugdíj előtt gályázó öreg takiavellit persze a Kisfőnök ki akarta rugatni, mert véletlenül rájuk nyitott, pedig csak a WC pumpát kereste. Elfelejtette, hogy hol hagyta a nagy bulis kupiban. Amikor Péderke ezt megtudta, elmondta a Kisfőnöknek, hogy őt nem érdekli vele mi lesz, de kitálal, ha az öreg takarítőnénit kirugatja.

- A lánya epilepsziás, a kisunokája leukémiás, te pedig kicsinálnád, mert munka közben ránk nyitott? Hová raktam a farkam? Egy köpőcsészébe is több szociális érzékenység szorult, mint beléd!- mordult undorodva ondója korábbi lenyelőjére. A Kisfőnök értett  a szóból. Tudta, hogy Péderkének, vele ellentétben nem csak a szája jár. Kussolt midörökre, és a vén takecnak a haja szála se görbült, mi több, elintézte, hogy Teca néni a haldokló unokájával köztisztviselői kedvezményes áron számítva egy hétvégét Zánkán is eltölthessen. Egy szó mint száz, Samu 1% Szja-ja felét Péderke buzi tintanyaló olimpiai projektjére, míg a másik felét egy, kidobott díszhalakat istápoló  menhelyet üzemeltető alapítványnak ajánlja fel. 

____________________________________________________________________________

Következik: bombával fenyegetőző elmebeteg ügyfél

                        

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr711026851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.03.30. 00:22:38

Ezért megérte virrasztani! Péderke pompásan festhet a mencseszteri köcsög tűzoltó szinkronúszók mezében. De azért aggódom Tysonért, remélem nem az emléke miatt adakozik Samu oda ahová.

metset 2009.03.30. 10:08:32

"A Kisfőnök egyenesen annyira komálja, mint mediterrán ebéd alapanyagságra kárhoztatott polip a két kanál vegetával megszórt forró vizet." :-))))
Azért a Pink Guerillas félelmetes köcsög exkommandós paint-ballosai se piskóták. Tyson meg szerintem csak edzőtáborban van. A Köztisztviselő Piranha Olimpiára készül:-)

golyo1974 2009.03.30. 10:30:46

@Hepciás: Most egy kis bogarat ültettél el bennem.... NEKEM MEGÍGÉRTÉK, HOGY MEGGYÓGYUL!!!!!
Péderke előtt meg le a kalappal!!! Mindenkit megvéd, és kiáll :-))) Szeretem Péderkét. Puszi :-))

Hepciás 2009.03.30. 10:42:09

@golyo1974:
Nekem nem tudsz megigértetni egy lottó ötöst?:-)
Ja, Péderke tökös köcsög, nem úgy mint Kisfőnök. broáá, az ilyen ember jelöltesse megát miniszterelnöknek.

ssolymarka 2009.03.30. 11:10:45

Nagyon ott van a mai is. Ez a kisfőnök meg valljon otthobn színt anyuéknak és húzasson magának gerinc oszlopot!

metset 2009.03.30. 11:40:48

@Hepciás:
:-)))))
Kisfőnök for president!

Tsabi 2009.03.30. 12:11:15

Korrekt egy iras a mai :) szerintem meg inkabb Pederke 4 president, akkor legalabb lenne ok rozsaszin napszemuvegen keresztul a jovobe tekinteni :)

golyo1974 2009.03.30. 12:29:06

@Hepciás: Jaj már--- :-))) Itt nem politizálunk irgum-burgum szépfiú :-)) az ötös meg az enyém .... megy az 1%-ba!!!!

Hepciás 2009.03.30. 12:35:09

@golyo1974:
Hát, ha olyan vastag 1%-ot fizetsz, akkor Péderke biztos intéz neked egy VIP jegyet a szinkronúszás döntőre:-)

golyo1974 2009.03.30. 12:37:58

@Hepciás: Mit a döntőre..... Minden döntőre :-)))

Pilgram (törölt) 2009.03.30. 14:01:40

persze hogy nagy Péderke pofája, bárki bármit akarna vele kezdeni, buzit kiállítva megy a mügyi bíróságra, hogy őt szexuális orientációja miatt diszkriminálják. ösmerem én ám az ilyet!
azért annak is van előnye, ha valaki búza :)

metset 2009.03.30. 14:11:23

@Pilgram:
Szerintem ez a mi péderkénk nem olyan fajta. Ő ettől jellemesebb. Olyanok is vannak, amilyenekről te írsz, na azok egyszerűen köcsögök.

metset 2009.03.30. 15:50:52

Csak most esett le, hogy milyen T-Com rózsaszín ez a buzi tintanyaló olimpia logó, csak nem ők a szponzorok?

Viner Spicli 2009.03.30. 16:21:12

Aki vegetával főz, sikeres ember nem lehet ;)))

hotten totta 2009.03.30. 16:43:47

@Viner Spicli:
Mit ajánl kedves bécsi?
jamie olivert minden polip mellé?:-)

Viner Spicli 2009.04.01. 10:54:08

@hivatal.blog.hu: annyi szép fűszernövény van a világon. legyen az szárított vagy friss. Amúgy a sóval és borssal is csodákat lehet művelni. Egy indiai szakács ismerős csak annyit mondott a vegetára, hogy sárga só ;)

hotten totta 2009.04.01. 11:06:26

@Viner Spicli:
van benne valami, főleg a Józsefvárosi Négy sárkány mellett Dacia tetején árultak esetén:-)
süti beállítások módosítása