HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of: Irodaszer igénylés

2009.08.12. 23:59 Nolik

"Budait és Boldvait, kérem töröljék a jegyzőkönyvből, lázasan mondtam"

dr. Tocsik Márta

A Kisfőnök Arankával kiosztatta a Nagyfőnök részéről is ellenjegyzett UB-40/OO formanyomtatványt. Ahol az OO nem a békebeli illemhely jelölés, hanem a nagyon is trendi „Office Order” szókombináció „újEUmagyar” bürokratikus rövidítése.

 

A Nagyfőnök természetesen gondoskodott arról, hogy a saját igényét különíven adja le. Mi több, még arról is gondoskodott, hogy Péderke a Pénzügyről pont most vehessen részt egy hivatalos úton Karlovy Varyban,  az Európai Unió Meleg-Leszbikus-Transzexuális és Határidőbetartó Hivatalnok Újságírói részére szervezett aranyér-wellness üdüléssel összekötött konferenciáján, mert a nagyhangú,  megvesztegethetetlen aktivista tuti, hogy nem hagyta volna szó nélkül a Nagyfőnök féléves nettó négymillió-nyolcszázezer forintos személyes gemkapocs keretét, a vastagon egymillió forint fölötti Nokia Vertu gyémántberakásos luxusmobilról már nem is beszélve. Pedig a gemkapcsokkal ellentétben azt tényleg megvették. Jó, aztán hogy-hogy nem Virágnál, a kis (egykori) faszpörgettyű bölcsész lánykánál maradt, miután a néhai hobby-kéjhölgyikéjével széttépték a babaruhát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

irodaszer alapcsomag

 

Bezzeg Kinga fejét meg azonnal leugatta a Nagyfőnök, amikor kibukott a háromezer forintos, egy szem  törlőgumi igénye. Speciel hello kittys. Kinguci talán életében először akart valamit okosba’ kibugázni a hivatalból, de rögtön rá is fázott. És mondanom se kell, hogy nem neki kellett a hello kittys radír, hanem az egyszem leányzójának. Kinga is azon kispénzű, bérből és fizetésből élő szülők tömegébe tartozik, akik legszívesebben egy , a méregdrága nyafogó áru ellen dzsihádot hirdető Talibán pártra szavazna, ha fellelhető lenne ez a hiányzó színfolt a politikai palettán. Az első sorban tombolna a nyilvános megkövezéseken, ha a Sharia jognak megfelelően a póznához kötött aranyáras gyerekgagyi brandeket kiötlő grafikusok és főképp forgalmazók halálra kövezésen vehetne részt.

- A pinám leszakad. Egy picsányi radírra rányomtatnak egy Hello Kittyt és máris háromezer forintért vesztegetik. A szaros kölyök meg persze a kezébe nem venne más gumit.- duzzogott volna napestig, ha részmunkaidősként nem kellene délben elhúznia, hogy a Borárosnál elcsípje a HÉV csatlakozását.

 

Guszti vérben forgó szemekkel rontott be a Kisfőnökhöz, amikor észrevette, hogy az UB-40 /OO-ján csigaház berakásos dísztolltartót rendelt.

- Mégis, hogy képzeled ezt a kegyeletsértést? Szegény Nuandám [Guszti nemrég elhunyt Afrikai óriáscsigája – N.A.] elvesztését a mai napig nem tudtam feldolgozni, most meg egy ilyen hullagyalázó tolltartóval a nyílt sebekeimet tépnéd fel? Mit szólnál hozzá, vén komancs ivadék, ha én pedig Kádár János koponyájába tartanám a golyóstollakat?            

 

Hesos pedig azon balhézott, hogy egyenest a lelkiismereti és vallásszabadság sárban tiprása, ha nem biztosítanak minden hívő IT-s alkalmazottnak egy 3.0-ás speciális e-book Bibliát, amihez szent földi zarándokúton beszerzett, Holt-tengerbe merítve cserzett gyíkbőr tok dukál.

 

Marikának nem voltak extra igényei. Csupáncsak egy iratnehezékre vágyott. Nem érdekes, hogy milyen színű (na jó, a kedvenc 1973-as „Ez a divat!” nyertes Vörös Október ruhagyáros citromsárga alapon jajvörös bazsarózsás dzsörzé kosztümjéhez azért nem ártana ha passzolna) és nem kell semmilyen flancos anyagból készülnie, csak ha netalán úgy kilenc körül lemegy cigerettázni, a többiek meg netán szellőztetnek, me’ az a nyámnyila, Norbi Updateban pácolt egyszál belük nem bírja a retiküljéből kibukó, ízvilágában éppen összeérésben lévő lilahagymás-disznósajtos szendvicsének ínycsiklandozó szageffektusait és egy kósza szellő úgy délután kettő körül nehogy felkapjon pár fontos dokumentumot az asztalán tornyosuló  iratkupacból.  Annak még a gondolatától is egyenest a hideg rázta, ha netán olyan kozmikus méretű katasztrófa-, de minimum egy észak-dél közötti polgárháború kirobbannásához mérhető csapást szenvedne el, ha a Kisfőnök által hanyagul csak az íróasztal közepére baszott melegétel-utalványait fújná el a szél.

 

Samu pedig továbbfolytatta szémalomharcát az UB-40/OO-jára különvéleményének a feljegyzésével, miszerint a vonatkozó uniós normatívák alapján a pirája csemege bébiegér igenis irodaszernek minősül.

 

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr941174840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

golyo1974 2009.06.10. 08:02:36

Imádtam megint :-) Ez a Samu gyerek mit meg nem tesz Tysonkáért. :-D Aranyér-wellness ütött rendesen. Köszönöm

Hepciás 2009.06.10. 09:04:02

Meleg, Leszbikus meg travi hivatalnokot még el tudok képzelnim na de határidőtartót? Ez már sci-fi.

A Hello Kitty baromi drága kis fölösleges biszbaszokra már én is hallottam kisgyerekeseket panaszkodni, megértem Kinguci dühét, eseteleg valahogy okosba kellett volna Nagyfőnökkel ezt lezsíroznia. Mondjuk olyan lenti piercing simogató kedvességgel, akkor lehet, hogy még egy íróasztalt, meg 80m2 gipszkarton lapot is kivihetett volna a "hivatalgyárból":-)

ssolymarka 2009.06.10. 09:21:23

"a kedvenc 1973-as „Ez a divat!” nyertes Vörös Október ruhagyáros citromsárga alapon jajvörös bazsarózsás dzsörzé kosztümjéhez azért nem ártana ha passzolna"
Marika másodállásban kölcsönzőt nyithatna a ruhatárából retropartikhoz D.
Gr. Nolik, jó a poszt, de hát mikor nem? D

mizie 2009.06.10. 09:58:30

Valaki itt kurvára meg van sérte hogy kihagyták a buliból...

Chazz Reinhold 2009.06.10. 09:59:31

az ember azt hinné elsőre hogy milyen valóságtól elrugaszkodott történet ez, aztán olvas mondjuk az angol kéviselők költségtérítési botrányairól...
de tényleg, az igazi perverzitás ott kezdődik, mikor a képviselő asszony férje a szállodában megnézett pornófilmet a pógárokkal fizetteti ki;)

szegény Péderke, korunk modern-magányos-meleg-mmmalomharcosa (csak az alliteráció végett nem szeles)

Dorombolo 2009.06.10. 10:19:55

Nem szeretem a stílusodat. Bocs. :-(

Surrano 2009.06.10. 10:33:35

Guszti gerincesen küzd a puhatestűek kegyeleti jogaiért:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.10. 10:53:20

@golyo1974:
Ksz, Kedves Bérletes törzsolvasó:-)@
Demetriosz:
vaze, posztolónak-kommentelőnekegy a hangja, tegnap küldtem el én is ezt a linket Trabinak, de ksz, hogy evidenciába tartod a main issue-kat:-)
@Chazz Reinhold: Nem hiszed el, it nálunk Magyarországon állítólag még komolyabb tételeket is leköltségátalányoznak
@mizie: ja-ja, már Hofi is megmondta anno: "a korrupció az, amiből engem kihagytak."
@Dorombolo: semmi harag, mi több, pontozom őszinteséged, a Péderke tételt idézném: minden olvasót sajnos nem tudunk leszopni, bármennyire is igyexünk, viszont ha pár, számodra zavaró negatív konkrétumot is leírsz, azon akár el is gondolkodhatok.
Ksz mindenkinek a kommentet, a Nokia Vertu sorsolás tárgyában egy későbbi időponttra kitűzött értekezleten határozunk:-)

Tsabi 2009.06.10. 11:03:46

Na latom, at lettem keresztelve, en lettem a szocreal autoiopar ikonja :) BTW a Vertuhoz adott szolgaltatas a 24oras ugyelettel relaitivizalja az arat, de ettol fuggetlenul luxuscikk hedonistaknak, nem kerdes :) Nalunk is voltak ilyen korrupcios botranyok, volt kancellarunk pl. privat utakra hasznalta el a hivatali uton gyujtogetett miles and more pontjait. Meg volt ugye nalunk egy Kohl is.. :) De az en kedvenc sztorim az, amikor lefenykepezte a plehrendor a gyorshajtot, oszt kiderult, hogy a tartomanyi kozlekedesi miniszterrol keszult a foto :) Kis huzavona utan uj miniszterkerult a tarca elere.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.10. 11:15:26

@Tsabi:
mea maxima culpa, remélem nem úgy vágsz vissza, hogy le "Nodik"-ozol:-)

Még kiderül, hogy mi magyarok vagyunk a legtisztakezűbbek:-)

Trabi - töftöf 2009.06.10. 11:21:48

Itt vagyok, keresett valaki?

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.10. 11:25:02

@Trabi - töftöf:
Csak Zsorzs az eggyel lentebbi posztból, de no para, azonnal észreveszed, ha megtalál:-)

Trabi - töftöf 2009.06.10. 11:30:50

Meg jo, hogy van visszapillantotukrom, igy resen leszek, ha a kipufogom kornyeken olalkodik..

Tsabi 2009.06.10. 11:35:31

@Nolik: Megszokas kerdese, szerintem a magyar politius nem tisztakezu, csak nem erdekel senkit. Neki az jar, vagy ha nem jar, akkor visszakerdez, hogy igen loptam, es akkor mi van? Es ezzel el is van intezve. Emlekszem egy esetre, rendszervaltas utan volt joval, kormanyvaltaskor egy miniszterium bizonyos irodaiban meg a padloszonyeget is felszedtek - kerdem en ennek tudataban tenyleg degradalo, ha egy kulfoldi racsodalkozik, hogy van nalunk csapbol melegviz? :)

Surrano 2009.06.10. 11:37:31

@Tsabi:
Baszki, tényleg van melegvíz? D

Tsabi 2009.06.10. 11:40:07

@Surrano: mert mar az sincs? :)

golyo1974 2009.06.10. 12:37:31

@Nolik: Mikor lesz az értekezlet napja? Teljesen le van amortizálódva a telefonom :-P Kit kell keresnek ezügyben???? Nyalni hol lehet?? :-D

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.06.10. 12:42:24

@golyo1974:
Hmm, egy meetinget megelőző nulladik körös pre-meetingen napirend előtt döntünk a napirendi pontokról.

Majd írásban értesítjük, de előreláthatólag elsődlegesen a póthatáridő elfogadásáról döntünk.

Nyalni térben-időben-testüregben soronkívüli ügyintézési illeték leróvása nélkül bárhol és bármikor lehet, viszont egy egymillás Vertuért jó sokat kell ám. Pörögjön ezerrel a szorgos nyelvecske, mint pici kolibri szárnyacskái:-)

golyo1974 2009.06.10. 12:45:32

@Nolik: áztá, Te nem ismersz engem :-) Le se lehet lőni, ja és hiperaktív is vagyok ráadásul :-P

golyo1974 2009.06.10. 12:47:25

@Nolik: MEgnéztem a honlapját. EZÉRT A TELEFONÉRT ÉN MINDENRE KÉPES VAGYOK!!!!!

Demetriosz 2009.06.10. 12:54:15

@Nolik:
Meeting előtt mindig a stakeholderekkel kell előbb egyeztetni, lezsírozni a dolgokat, aztán mehet a Gantt-diagramokkal a parasztvakítás.:)

Mitya Ivanov 2009.06.10. 21:02:51

Samu az egyetlen gerinces alak a hivatalban. Legalább ő küzd azzal, amin mások oly könnyen álépnek. Ő nem tud egy nagyot hazudni, hanem csak ütős érvet keres.
Guszti? Ő nem gerinces, hanem idealista.

golyo1974 2009.08.13. 12:33:09

@Nolik: Még mindig várom a telefont :))

Tsabi 2009.08.20. 20:35:42

@golyo1974: biztos a posta keze van a dologban.. :)

Chazz Reinhold 2009.08.24. 13:17:55

@Tsabi: kérlek szépen ez már a Koós János féle 'Sír a telefon' c. akut helyzet;)

Tsabi 2009.08.25. 10:06:42

@Chazz Reinhold: eze tart itt ez az orszag, minden meg mindenki csak sir :D Amugy udv, jol telt a szabid? :)
süti beállítások módosítása