HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Második kedd, Samu és a biznisz

2009.03.23. 23:59 Nolik

 

- A faszom ebbe a szakadt krimóba! - háborgott a Samu melletti asztaltársaságból az egyik tag. –Bínó rozét kért, erre mit csinált a pultos tehén? Magabiztosan mondta, hogy: megoldjuki, majd az egyik vájdlinból kimért a poharába egy leveseskanál rizlinget, a másikból meg egy Durbint sógort. Baszki, ilyen állatság még a Galápagosokon sincs!

- Mit vártál, baszod, fasz ki van az ilyen borozókkal, itt még sör sincs. Megisszuk, oszt húzunk a picsába, amúgy meg a múlt hétről lógsz nekem 1024 forinttal.

- Milyen egy faszfejek. – gondolta Samu, a kockás abroszos asztal melletti talponálló pultot támasztva. Mi a csipát várnak egy borozóban? 1953-as Dom Perignont? Nem, hogy örülnének, hogy a csapos Pirike ilyen frappánsan megoldotta a rendelésüket. Mégis mit akarnak 80 forint/deciért? Sör meg mi a ráknak lenne borozóban? Mintha kegytárgyboltban tartanának óvszert. – duzzogott magában még egy sort, majd meghúzta príma kis hosszúlépését. Valami rendszergazdák lesznek ezek a gizdák. Már kétszáz méterről is ki lehetne ezt róluk szúrni. Széthízott, kockásinges tohogya taplók, csak az Alföldi papucs hiányzik a lábukról. A szövegük pedig kockásabb a Tesco háromezer négyzetméter járólapjánál is. Röpködtek a proxik meg a bitek, sok-sok 'faszom tudjával összekötve.

- Mi a web 2-es?- faszom tudja, vágta rá a többi. – A köcsög júzerek parasztvakítása, mi más, semmi.

-  Szóval semmi? Na, akkor majd én megtöltöm tartalommal!- futott át Samu agyán. Annyira felvillanyozódott, hogy majdnem homlokon csókolta a szomszédos asztal mellett diskurálókat. Végtére is, ha még oly áttételesen, de azért övék az ötlet. Vagy legalábbis annak a csírája. Miután odalett a négy éven át hizlalt fikagömbje, teljes letargiába esett. Újat nevelni nincs lelkiereje, attól fél, belerokkanna a gondolatába is, hogy már hol tarthatna. Egy monumentális fülzsírgalacsinban gondolkodott, de az még sem az igazi. Most viszont megszállta az isteni ihlet. Spermabankot alapít!

 

2.0

 

 

Olyan webkettes módra, kicsiben és önerőből kezdi. Először is magát csapolja, hisz a hivatalban úgyis szinte minden nap kiveri. Minek vésszen ezentúl a csatornába megismételhetetlenül egyedi kromoszóma állománya? Szépen naponta felcímkézi, hogy kire gondolt, amíg lefejtette az aznapi termést. Pl. Angelina Jolie, büfés Tercsa. A bérházuk pincéjében úgyis ott porosodik négy-öt műanyag zsák használatlan székletminta gyűjtő tégely. Nem uniós szabvány, hiányzik valami tanúsítványa, ezért kivágták, pedig amúgy semmi baja. Az majd jó lesz. Vagy mégse, a székletes tégely az olyan snassz. Nehéz lenne marketingelni, mint ondó petri csészét. Viszont a házból a fényképész Guaduánfy úrtól biztos tud szerválni műanyag filmtekercses flakonkákat, hisz most már mindenki digitálist használ, biztos ott tornyosulnak a laborjában. Ez az, dőlni fog a lé, az ismertség, és újra kreatívkodhat. Közösségi hálót fog építeni, mondjuk Mygec, vagy hasonló néven. Jessz, csapott a levegőbe, de aztán gyorsan visszavett a látványos örömködésből, mert a borozóba  mindenki értetlenül bámult rá, hogy mi a fasznak ujjong. Azért diszkrét, csendes ünneplés gyanánt rendelt még egy hosszúlépést, a juke-boxban pedig az alkalomhoz amúgy is illő Máté Péter számot választotta. „Most élsz, vigyázz, hogy mindent jól csinálj, mert a legapróbb hibád, megbosszulja önmagát!” – dúdolta együtt kedvencével kedvenc dalát. Lelki szemei előtt már az arannyá változó gecifolyamok torkolltak új google-nyi dollár- és euró óceánba, csak persze ahhoz észnél kell lenni, mint amire dalával a tragikus sorsú könnyűzenei géniusz is figyelmeztette.   

_______________________________________________________________________ 

Következik:  A  házi fó

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr461020047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2009.03.24. 08:19:19

Webketto, baszod :) Eddig szerintem a legjobb iras, az otlet meg egyenesen zsenialis!

metset 2009.03.24. 09:13:04

Hhhuuu, jó biznisz ez a web 2.0. Samunak meg több szabad ötlete van, mint benzolnak szabadgyöke, úgyhogy én lecsapok a fülzsír galacsinra és egy hatalmas, multinacionális webkettes fülzsírbankot alapítok!

Hepciás 2009.03.24. 10:09:02

És vegyes portfóliójú tevékenység nem lehetséges, sperma & fülzsír bank?
Nekem is az a kedvenc Máté Péter számom, mint Samunak, csak nálunk sajnos nincs a borozóban dzsubox és szerencsére rendszergazdák sincsennek.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.24. 10:58:36

Tsabi, Kosmet, Hepciás.
Majd megkérdem Samut, hog bevenne-e titeket partnernek és afülszír portfólióbővítés működőképes-e. Addig is gyűjtsétek a nyersanyagot:-)

Tsabi 2009.03.24. 11:32:19

Köldökszöszböl szönyegcsomozas jatszik? :)

ssolymarka 2009.03.24. 15:06:48

Sziasztok.
Nekem az is tetszett ahogy a rendszergazdák kerek számokban adósodnak el. 1024 Ft. Nem vagyok az a beírós, de nagyon tetszik a blog. Csak így tovább Nolik úr.
Üdv:
S.Solymarka

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.24. 15:23:53

@Tsabi:
mi az ,hogy,hajrá, várjuk a perzsát:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.24. 15:24:34

@ssolymarka:
Jaj, köszönöm hölgyem, persze ha jól értelmezem a nicket.

Tsabi 2009.03.24. 16:17:30

@Nolik: nem megy am az olyan gyorsan, tudod mennyi szöszt kell gyujteni ahhoz? :)) a rendszergazdas reszhez meg meg annyit, hogy ugye a rendszergazdanak a gyuruk ura alatt az ugrott be elsonek, hogy 8 hobbit az egy hobbyte..

hotten totta 2009.03.24. 17:01:15

@Tsabi: :-) A Baywatchos Husselhoffnak meg a munka a hobbija, mivel a sorozatban Hobbie a fia. Mostanában meg az új hobbija mr. Alkohol, de az egy szomorú sztori, Guszti órákat tudna mesélni róla.

Tsabi 2009.03.24. 17:47:10

@hivatal.blog.hu: Szegeny Hasselhoffnak mar reg vege agyilag, az a hamburgeres video az nagyon durva volt, Guszti azert meg ennyire nem hajlitotta a teret, vagy igen? :) az alkohol ol, butit, es savakkal aldehidet kepez!

hotten totta 2009.03.24. 18:47:50

@Tsabi:
Nem, Gusztink 'hál istennek még nem tart ott.
Legalább is bízom benne, nem én vagyok a körzetije:-)

Tsabi 2009.03.24. 20:28:32

@hivatal.blog.hu: Ha egy poszt majd arrol szol, hogy Guszti fel tudejet kivettek, hogy elferjen a maja, akkor valoszinuleg elerte a Hasselhoffi magassagokat :) Ideat mondjuk nem divik az alkoholizmus, de a magyar munkahelyeim kozul parnal voltak alkoholista kollegak, a sajnalat es a kirohoges, a falazas es a szivatas kozott jartunk mindig feluton. Szivatasra tipikus pelda a wc-tartalyba rejtett vodka vizzel valo kicserelese.. :)

Dévid_Ettenboró 2009.03.24. 22:00:19

Nagyon fain a blog !!!

Mikor mutatod be minden hivatal legtipikusabb dolgozóját, Irénkét? Irénke az, aki reggel 9:15-re érkezik, akkor tart egy kávészünetet 9:45-ig, amikoris kezdődik a cigiszünet. 10-kor bekapcsolja a computert, majd átnézi a napi sajtót. 11-kor átvisz egy aktát a szomszéd szobába, de ott ragad Magdikánál megbeszélni a Barátok Közt eseményeit. És panaszkodnak egymásnak, hogy milyen sok a munka.
12-kor ebédszünet, 1-kor kávészünet, fél 2-kor cigiszünet. 2-től 3-ig megcímez egy előadói ívet. Egy telefont is felvesz közben, és kioktatja az ügyfelet, hogy ő nem tudakozó, és nem telfonközpontos... 3-tól 4-ig megy a pasziánsz. 4-kor kikapcsolja a computert, és fél 5-kor már kabátban áll az ajtó előtt, és 4:50-kor elhagyja a hivatalt.
Szerintem Irénke a legtipikusabb hivatalnok.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.25. 08:56:18

@Dévid_Ettenboró:
:-)
Gratulálok, olyan jól megírtad, hogy csak elrontani tudnám.
Öt állandó szereplőm van, merthogy a Teremtő és az Mt. öt munkanapot teremtett. Na, jó egy valamit is magára adó hivatalban, mint az enyémben is négy és felet, mert ugye a péntek az már majdhogynem hétvége.
De ígérem kedvenc természettudósom, hogy Aranka és Vanda maratoni cigiszüneteit bő lére eresztve még ki fogjuk tárgyalni, és lehet, hogy hébe-hóba majd Irénke is "besegít" a gigászi munkateher leküzdésébe.

Pilgram (törölt) 2009.03.26. 16:28:12

ez (is) jóposzt volt granula!:)
én még a suliban anno (amíg ugyanazon a helyen ültem) kezdtem bele egy radírtörmelékcsík építésébe..minden radírozást kínos precizitással végeztem el, hogy a keletkező törmelék egyenletes szállá álljon össze - a rekordom majdnem 10 centi volt - aztán összedolgoztam az eddig összeállított csíkkal. Amikor el kellett hagyni a termet 1,5 méteres volt, a padban volt összetekerve, de sajna nem volt szállítható állapotban, azonnal szakadt amint megpróbáltam elmozdítani..kiváncsi lennék a takinéni arcára amikor talált két baszott hosszú radírtörmelékcsíkot, mit gondolhatott, hogy ez mégis mi? hogy? miért? A legjobb csíkokat egyébként a legpuhább cseszkó Koh-I-noor radírból lehetett sodorni, a rotring tikky 30, meg a többi német márka jó nagy szar volt, volt hogy két szálat is össze kellett tapasztani, hogy kiadjon 1 kohinoor-os szálat.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.26. 21:32:07

@Pilgram:
Kössz. Komoly lehetett a radírtörmelékcsík remekműved. Elképzelem a takiavelli képét, amint megpillantotta:-) Habár olyan nincs, amit a sulitakecok még nem láttak padban hagyva.
süti beállítások módosítása