HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of: Második szerda, a házi fó

2009.07.20. 23:59 Nolik

 

"Nobel-díjat Gusztávnak!"

sir David Attenborough

 

- Samu csupa ideg volt már reggel óta, mert megbetegedett Tyson, a pirányája. Az állatorvos is tehetetlen. Vanda jót röhögött ezen a hal-állatorvosdin, mert olvasta, hogy lebukott egy halspecialista állatorvos. Egy valag pénzt leakasztott a gazdikról, a pacienseket viszont nemes egyszerűséggel lehúzta a vécén, és a vizitdíj töredékéért vett új halat.

-  A kutya nem különbözteti meg ezeket a picsámnyi díszhalakat, mid egyformák. - vihogott. – Na persze, biztos a Cosmóban vagy a Readers Digestben olvastad ezt a kis színes okosságot. - duzzogott magában Samu. Mert ő bizony a világ összes kisállat kereskedésének a kínálatából, de még az Amazonas és mellékfolyói vadon élő piránya  állománáyból is felismerné az ő egy szem Tysonát. Guszti is állatbarát, ő csigákat tart. Samu szokta is cukkolni, hogy mikor indulnak kedvencei az epsomi derbin. Meg, hogy verik- e már Overdoset. De amikor „szerelme” Nuanda, Guszti afrikai óriás csigája megbetegedett és az állatorvos közölte a kegyetlen valóságot, hogy már gyakorlatilag csak órái vannak hátra, menthetetlenül agonizál, viszont az egyetlen jó hír, hogy legalább nem szenved szegény, semmiféle fájdalmat nem érez, Samu volt az, aki Guszti mellett virrasztotta végig kedvenc puhatestűjének a haláltusáját. Aranka semmiféle állatot nem tart, nem is igazán férne össze az ilyesmi már-már beteges tisztaságmániájával. Kingáéknak van egy dalmatájuk, Vanda pedig vadászgörényt tartott. De csak pár hétig, mert váratlanul megdöglött. Nem bírta a bűzt. A kisfőnök postagalambokat tart. Egyszer meg is kérte Gusztit, hogy keressen már neki a magyarorszag.hu-n egy galambdúc bérleti szerződés mintát. www.mo.hu , elég ha így üti be [mo.hu is elég; N.A.]. Guszti pedig félregépelt. www.no.hu ütötte be. Na, azóta ez lett az egyik kedvenc honlapja, és mondanom se kell, hogy nem galambdúc bérleti szerződés mintákat böngész. Kedvence a Mature szekció. Az egyik szereplő pont úgy néz ki, mint Inge, zsenge építőtáboros ifjúsága egyik NDK-s hónaljpulis emlékfoszlányának a nagymamája. Persze lehet, hogy ő maga vett fel azóta nagyi alakzatot. A Nagyfőnök pedig versenylovakat tart, de a házi fóról ő se hallott. Nem is csoda.

 

 

 

l=f

 

 

 

 

 

 

Ugyanis még pár hónappal ezelőtt Gusztinak kellett egy dögunalom anyagot összeállítania valami mezőgazdász témában. Hogy egy picit feldobja a hangulatát, a „házi ló” szövegrészt „házi fó”-ra módosította. Majd sürgették, hogy küldje tovább az anyagot, ő pedig elfelejtette azt visszajavítani. Erre, most a felvillanyozott Nagyfőnök behívatta, hogy a minisztérium, meg a Földműv. min. mint szaktárca egy vegyesbizottságot hoz létre, hogy lajstromozzák az új hungarikumot. Azt nem tudni, hogy a fordítók mit kreatívkodtak, de Brüsszelből egy külön zoológus csoport fog leutazni az új faj tanulmányozása céljából.

-  Pompás, érti Gusztikám, lehet, hogy engem is kineveznek uniós különleges tanácsnoknak. Aztán jól szedjen alám minden anyagot és akkor az is lehet, hogy év végén egy Maneken Pisst ábrázoló ajándék kulcstartót is kap!                    

 ____________________________________________________________________________

Következik: Irodista partiarcok

 

 

 

 

 

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr491020703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.03.25. 09:47:09

Na de Gusztáv, csak nem a no.hu-n nézett be egy NDK-s nagymamit házi fónak?

metset 2009.03.25. 10:34:07

Vazz, csak nehogy megbokrosodjanak Guszti bá csigái.
De ahogy virrasztottak Samuval a haldokló Nuanda fölött, hát mit mondjak, szem nem marad szárazon. Remélem Guszti torka azért úgy maradt!

Hepciás 2009.03.25. 11:28:15

mo.hu vagy no.hu? Milyen könnyen el lehet kúrni!
Vanduci görénye szegény meg nem bírta a bűzt!

Tsabi 2009.03.25. 11:53:47

A Nuandas virrasztas egyertelmuen top, es valamiert van egy olyan erzesem, hogy ha tenyleg jon valaki brusszelbol, Aranka egybol vagni fogja, hogy a düsseldorfi onkormanyzattol vannak..

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.25. 12:13:58

@Tsabi:
Nuandának biztos méltó síremléket emelt Guszti.
Egy piciny márványlap egy virágcserépben.
Aranka ha megpillant egy nyugati bürokratát, abban bizonyára a düsseldorfi Önkormi ötödik hadoszlopát sejti:-).

Hepciás 2009.03.25. 12:28:50

Nuandáért RIP, sztörnyen sajnálom, de az élet megy tovább. Viszont mi lesz Tysonnal? Ha az állatorvos tehetelen, akkor nála is véges időn belül alegroszabb következik be?

golyo1974 2009.03.25. 12:50:39

hal-állatorvos :-))) teccccettt
Szegény Tyson, remélem azért meggyógyul!

Tsabi 2009.03.25. 13:19:53

En megertem Guszti vonzalmat a csigakhoz, par ivosabb napjan minden bizonnyal o is a sajat nyalan csuszott haza..rokon lelkek, na :)
Fonok, kivancsi vagyok, hogy ilyen magas labdat Arankaval lecsapsz-e, vagy a fantaziankra bizod ;)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.25. 14:50:32

@golyo1974:
Bízzunk benne, habár ezek a hal-állatorvosok gyakran halál slendriánok:-).

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.25. 14:52:30

@Tsabi:
Hát, van annyi pénz amennyiért Geronazzo Máriás nénis film forghatőkönyvet is megírnak Kovi emberei, de nem is tudom. Majd ha napi ötmillió feletti lesz a látogatottságom, így ok?

Tsabi 2009.03.25. 15:15:41

@Nolik: ahogy az orosz mondja : be careful, what are you wishing for :)) amugy annak a nonek balesete volt, vagy orvosi muhiba? Ennyire azert nem vagyok otthon a magyar "celebvilag"-ot illetoen.

Hepciás 2009.03.25. 15:28:13

@Tsabi:
Szerintem agybaleset és overbotoxozás együttes eredménye "szépséges" pofázmánya. De sz@rok Geronazzo WCcsészényi szájába, mi lesz Tyson piranhával? Nem kellene egy adag friss bébiegér diétára fogni?

Tsabi 2009.03.25. 15:40:54

@Hepciás: szerintem kene Tysonnak tarsasag, lehet csak az egyedullet viseli meg. Gondolj csak bele, milyen vidaman csapatnanak Valuevvel meg Klicskoval. :)

ssolymarka 2009.03.25. 17:31:30

Tysont hozzuk össze valakivel, addig rendjén is van, de mi lesz, ha idejön a brüsszeli zoológus csoport és fófaszt találnak, de nincs egy fia házi fó sem? Jjuj, szegény Guszti, nemhogy maneken pisses kulcskarikát nem kap, de még az állásának is lőhetnek. Aztán meg kétségbeesésében megint az a fránya ital következik...

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.07.22. 09:40:55

Kérem tisztelettel, a derby, az Epsom. Mmm...

Az Epson, nnn, az meg a nyomtató.

ZöPö (tudja, hogy kell kákán csomót keresni)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.07.22. 11:40:00

@ZöPö (inda):
Javítva és ZÖPÖnek örök hála, betöltetlen szaklektori pozícióhoz warmly welcome:-).
A nyomtatókhoz sík hülye vagyok, valami rémlik, hogy az Oki is nyomtató, de az se kizárt, hogy inkább egy zsíros-fingós valóság show szereplő.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.07.22. 15:32:39

@Nolik:

Blogposztot nem lektorálunk, mert azzal megölnénk a műfajt. De bármi mást szívesen. :-)
süti beállítások módosítása