HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Harmadik Péntek, közbeszerzési panama 1. bilincsbe vert főnökség

2009.04.02. 23:59 Nolik

 

- Mi ez itt, versenyszféra?- csodálkozott magában Samu, amint a hivatal épületébe lépett, mert mindenki, mint a kis güzü, szorgalmasan dolgozott. Ma egy picit később jött be, mert most tartották a hal-állatorvosi konzíliumot a továbbra is gyengélkedő pirannyája, Tyson gyógykezelésének ügyében. Amikor viszont felért az ő szintjükre, a kordontól szinte bejutni sem tudott. „Policy-Rendőrség” feliratú szalagot feszítettek ki a bejáratnál térdmagasságban. Egy posztoló yard engedte be, miután megnézte a személyijét és megmotozták, majd két csuklyás kommandós az asztalához kísérte. A vele szemközti asztalnál meg ott főtt Guszti a saját levében. Mellette is két talpig fekete kommandós tornyosult és egy civil ruhás nyomozó pedig ezerrel töltötte le vinyójáról az adatokat. Attól vált nyilvánvalóvá, hogy ő is zsernyák, mert a nyakában szalagon egy fényképes biléta lógott, rajta BRFK-Irógép-Számítógép Spec. Osztag felirat. Gusztinak meg remegtek a lábai, mert épp a Mature alkönyvtárából töltögették a Karin Schubert gyűjteményét, a retro mappájából a Teresa Orlowsky összes már a yard központi szerverén szinyolt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Maguknak teljes egészében elment az eszük!- tajtékzott a Nagyfőnök, két oldalán két egyenruhással. Kezeit öve fölött összekulcsolta, rajtuk a zakója. A döbbenettől szinte gondolkodni képtelen Samunak akkor esett le, hogy a furcsán odavetet zakó célja a bilincsbe vert két kéz diszkrét leplezése. Egy gyűrött kabátos, szintén bilétás nyomozó fél szemmel a tehetetlenül toporzékoló Nagyfőnökre pillantott, majd folytatta az egykor A4-es méretű vékony papír fecnik eredeti állapotba történő összeillesztését. Közben mintegy magában dörmögött:

- Lássuk csak, Bermudán bejegyzett offshore cégnek svájci bankszámlájára utalni 400,000,-frankot. Mr 40% bérmakeresztlánya nevére íratni egy még önkormányzati tulajdonból álló, belterületbe vont telket a II. kerületben. Kisfőnöknek meg kis aktatáska 4 dokumentummal a Gellért Hotel parkolójában tálalva. - motyogta egykedvűen. Talán tovább is mondta volna, de a Nagyfőnök, mint az Empire State Building csúcsánál hadonászó, halálos sebet kapott King-Kong folytatta az őrjöngést:

- Maga idióta barom, hát mit gondol, egy bizonyos szint fölött is azt csinál, amit akar? Gulágon fog elrohadni!

– Változnak az idők.- legyintett flegmán a nyomozó. – Valamelyik csatornának netán nyilatkozni is szeretne? – kérdezte, majd a terembe bejutó tucatnyi kamerás-mikrofonos felé mutatott. Időközben megérkeztek a médiamunkások. A nagyfőnök összebilincselt kezeivel villámgyorsan a fejére libbentette a zakóját, hogy még véletlenül se látszódjon az arca. Meglepően ügyesen bonyolította le a cseppet sem egyszerű mozdulatsort. Mintha nem most csinálta volna először. Így a sajtó kénytelen volt beérni a teljesen összeomlott, szintén bilincsbe vert Kisfőnökkel. Villogtak a vakuk, tülekedve helyezkedtek a kameramannok. Az egyik csinoska,  kiskosztümös riporter nőcike az orra alá dugta a mikrofonját és megkérdezte:

- Hogy érzi magát?

A zihálva zokogó Kisfőnöknek, mint rendezetlen családi hátterű kiscsoportosnak az orrából bugyogott a takony, valamit artikulálatlanul motyogott és nadrágja két szárából lustán csordogált a vizelet és a rostos gyümölcslé hígságú ürülék elegye.

Vége az 1. résznek

__________________________________________________________

 

Következik: közbeszerzési panama 2. A forgatókönyv

De csak hétfőn, a következő munkanap

              

   

               

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr931039692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.04.03. 00:07:39

"Mi ez itt, versenyszféra?"DDD ez nagyon üt. Na, most gyorsan elolvasom, de bibibi, első!

Tsabi 2009.04.03. 00:55:50

Egyszer nem figyelek, oszt beeloznek :))) A tortenet zsenialitasara nem is fecserelnek szavakat, mert lehetetlen megfeleloeket talalni! :D

Mérgező Hulladék 2009.04.03. 08:25:10

Ez eddig túl szép. A második rész biztos kiábrándító lesz.

ssolymarka 2009.04.03. 09:59:18

@Hepciás:
:-)))))
Én is így köszöntem oda az előbb egy buzgónak tűnő kollégának, ő meg csak értetlenül lesett.

Hepciás 2009.04.03. 10:03:24

@ssolymarka:
Jobb, mint az erőt egészségetD

Na, végigolvasás és ülepedés után a "rendes" kommentem:

"Bermudán bejegyzett offshore cégnek svájci bankszámlájára utalni 400,000,-frankot. Mr 40% bérmakeresztlánya nevére íratni egy még önkormányzati tulajdonból álló, belterületbe vont telket a II. kerületben. Kisfőnöknek meg kis aktatáska 4 dokumentummal a Gellért Hotel parkolójában tálalva. "

Hol él ez a Nolik? Norvégiában? Ilyesmi nálunk nincs!

gyutyka 2009.04.03. 11:21:59

@Hepciás: Nem is volt, nem is lesz!

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.03. 12:02:39

@Hepciás: @gyutyka:
Itt a bűnös Oszlóban torz gondolataim támadnak és hülyeségeket írok. A tiszta magyar közéleten edződött olvasóknak nyilván ez nehezen emészthető sci-fi:-)

golyo1974 2009.04.03. 12:45:50

"most tartották a hal-állatorvosi konzíliumot a továbbra is gyengélkedő pirannyája, Tyson gyógykezelésének ügyében." Van remény a gyógyulásra :-))) Elküldik Tyson két hétre valami jó kis tengerbe iszapkúrára :-)))

ssolymarka 2009.04.03. 13:24:08

@golyo1974:
:-)
Vagy csak beutalják gyógyfürdőbe, de nehogy felfalja a nyugdíjas német nénikéket, mert akkor Günthernek kell elszámolni a német TB felé.:-)
süti beállítások módosítása