HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of:Negyedik Szerda, mit esznek a hivatalnokok?

2009.08.17. 23:59 Nolik

"Mmmm, de jó belenyalni!"

Stahl Judit
 

Ugyanazt, amit mi. Mint az idegenvezető is mondta az egyik turistacsoportnak, amikor az egyik fontoskodó, okostojás hájseggű kanadai rákérdezett. Mióta a megszorító csomag része a P+P alapú projektek között a hivatal részleges önfinanszírozásának a megszervezése, egyre több turista csoport sasszézik a hivatalban. (Más kérdés, hogy mindez eddig effektíve csak újabb veszteséget termelt public vonalon, mert a private profit a nagyfőnök unokaöccsének a cégében csapódik le.)  Mi több, a közeljövőben a Budapest Card Office +  verzióját is kiadják. Így némi felárért nem csak a Fővárosi Állatkertet, hanem a hivatalt is látogathatják a city breakesek. Fotó szafáriknak is közkedvelt terepévé váltak. Különösen a japánok, koreaiak, és más távol-keleti masina klikkelgetők árasztják el ilyenkor az épületet. Sőt, már külön szakosított fotó szafári programok célpontjaivá is váltak. A múltkor például egy lassú exponálás megszállottjaiból verbuvált csoport érkezett. Többen is lenyűgözve kaptak az alkalmon annál a témánál, amint Guszti a csigáitól ellesett tempóval piszkált ki egy kiegyenesítet gemkapoccsal valami ételmaradékot a Felső B1 és J1 közül. Mire leesett neki a tantusz, és annyit mondott, hogy: - mi a faszt kattogtatnak itt ezek a sárgák? – a turistabusz már az M1-en Győr magasságába veretett, mert a lassú exponálók spuriztak a sógorokhoz a schönbrunni állatkertbe, hogy megörökítsék az újszülött lajhár első szopizását. De visszatérve a kajához, azért némileg árnyaltabb a kép. Egyrészt ugye vannak idény jellegű hivatalnok étkek. Fűtésszezonban például Samu előszeretettel süt szalonnát a radiátoron. Csak feldob fél tizenkettő körül a békebeli öntöttvas bordák közé néhány szeletet a vákumcsomagolt főtt-füstölt császárból (Adidas szalonna, csak így hívja, mert a mindene, ha legalább három jó vastag, mélyrózsaszín húscsík is díszeleg benne) ami tíz perc alatt már üvegesre pirul, majd háromnegyed déltől már kellemes lacikonyha illat tölti be az egész szintet. Samu volt talán az egyetlen a hivatalból, aki kimondottan örült annak, hogy a válságmenedzselés hozadékaként elhalasztották  a fűtés korszerűsítését.

Aztán ott van Guszti száznapos tojása. Még kőkemény piás korszakában egy épen megmenekített húsvéti locsolkodós zsákmány tojást sikerült valahogy bezsonglőrködnie a mosogató mögé. A rossz nyelvek szerint mindez abban az évben történt, amikor annyira elázott, hogy egy ominózus szerda reggel azt kérdezgette a járókelőktől Zuglóban, hogy merre van a Bartók Béla út és, hogy tart-e még a Húsvét hétfő. Szóval a tojás fasszerul el lett felejtve, majd amikor valamikor június közepén már annyira eluralkodott a bűz, hogy azt nem lehetett egyszerűen Vandára fogni, kőművesek lebontották a fél teakonyha gipszkarton falát. Pont akkor került elő a „csemege”, amikor a Népi Demokratikus Kína Shanghai Önormányzatának delegációját vezette körbe a Nagyfőnök. A Rolex órás sárga regionális vezető csúcskomcsik nem győztek csodálkozni, hogy milyen jól megy ezeknek a magyaroknak, amikor náluk egy ilyen specialitás csak különleges vendéglőkben kapható és darabja jó kéthavi osztályvezetői fizuba kerül. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranka és Vanda mindenféle reformkonyhás, tisztítókúrás, meg fogyós cuccokkal gyilkolásszák magukat és környezetüket. A múltkor Aranka valami fényevő light lébőkúrát tartott, és három napig csak céklalét ivott. Egyszer a tisztaságmániája ellenére tököt paszulyt otthagyva rohant ki a budiból, mert csörgött az asztalon a mobilja és azt hitte, hogy Andor egyszer az életben nem felejtette el a házasságijukat. A lehúzatlan bordó brunyáról aztán Teca néni az öreg takker (akkor még szabadlábon volt) azt hitte, hogy valamelyik öreglegény szedett össze valami csunyaságot és a lompost ápolgatta hippermangános oldattal. Aranka a fogyijai alatt ötpercenként tüntetőleg telózik és világgá kürtöli, hogy : - ahh, két kiló húsz deka ment le, hhhahha, nem soká a gólyabálos rucimból is be kell, hogy vetessek! – Amikor kiketyeg a diéta, akkor bezzeg húsz perc alatt tol be fél tálca krémest és napokon belül ismét akkorára dagadnak a sonkái, hogy a mangalica fesztiválon tuti dobogós lenne, de ilyenkor már nincsenek önpíár telók. Vanda a nájdzsellás – stál jucis feng sui barát receptjeivel szokta sírba vinni a „hagymát eszek hagymával” oldschool férfi szekciót. Samu egyszer majdnem Vanda hajára kente az erőszakkal rátukmált reformkonyhás kapros lazacot. Ekkora faszságot. Ha nem lenne rajta az a zöld trutymó, akkor a halfiléket legalább elvihetné Tysonnak, a még mindig gyengélkedő piranjájának, mert már unja szegény a bébiegér diétát.               

_____________________________________________________________________________

Következik: Péderke nősül

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr281046875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2009.04.08. 08:56:38

Vadoljatok elfogultsaggal nyugodtan, de szerintem ez eddig az egyik legjobban sikerult iras.. :)

Hepciás 2009.04.08. 09:23:15

@Tsabi:
Elfogult vagy, és erős a gyomrod ha 100 napos tojást reggelizel, de az írást tényleg jó, ha nem is a legjobb, de a top 5-ben lehet, hogy benne van.

Tsabi 2009.04.08. 09:31:24

@Hepciás: en is egyiket irtam :) a 100napos tojatot meghagyom az azt ertekelni tudoknak, en jobb szeretem a frisset, elkeszitesi modtol fuggetlenul max 3 perc hokezelessel, egyetlen kivetellel, a husveti son (nem becezzuk) melle bepakolt 15-20db tojas..

winston01 2009.04.08. 10:54:28

"(akkor még szabadlábon volt)" :DD

Tyson, a gyengélkedő piranya se rossz! :)

tonyo71 2009.04.08. 10:55:13

Grat...
Másnaposan, szar gyomorral beleéltem magam a száznapos tojás evésbe, és akkor....

Tsabi 2009.04.08. 10:59:50

@tonyo71: jol tolod, ha szerdan vagy masnapos :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.08. 11:08:24

@tonyo71:
Kössz, de tényleg, irigylem a te hivatalodat, ahol hét közepén megy a másnapos kezdés:-)

ssolymarka 2009.04.08. 13:22:14

Micsoda laci konyha hangulat lehet szalonna sütő fűtésszezonban. Vurstli meg céllövölde nincs?:-)

Tsabi 2009.04.08. 13:48:51

@ssolymarka: sajnos nincs..de igeny lenne ra ;)

Viner Spicli 2009.04.08. 18:36:54

Arról nem beszélve, hogy a különböző ebédkiszállítós kajáktól micsoda tonettikat nyomnak a kollégák. A kis gáztartályok....

hotten totta 2009.04.08. 18:58:36

@Viner Spicli:
ne is mondd, a 100 napos tojás instant konkurensei, ahol ismerd el. az original Vegeta is sáfrány számba menne.

golyo1974 2009.04.08. 19:25:25

Itt is pipa vagyok!! Ha holnap nem tudom elolvasni Péderkémet, lövöm magam fejbe.... Lemaradásom és elvonási tüneteim vannak!!!! Kurva melóhely, képzeljétek el, dolgoznom kell!!!

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.08. 19:38:51

:-(
Ha a hivatalba üresedés lesz, soronkívül kiértesítünk. Szavatoljuk, hogy itt dolgozni!? azt az egyet nem kell:-)

Tsabi 2009.04.08. 20:08:33

@golyo1974: Szia, mar kezdtem aggodni, ugy eltuntel.. hulye egy melohelyed van, mondd a fonokodnek, hogy menned kell a hivatalba.. :)
süti beállítások módosítása