HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Alien vs. Hivatal 2, a Csodafegyver.

2009.05.18. 23:59 Tsabi

 

Az első rész tartalmából (székely verzió):

 

Megjöttek, itt vannak.

 

 

Helyszín : Samu íróasztala

Időpont : most

 

Güntheren és a debreceni biszex külsős csávón kívül a hivatalból Vandát még így nem látta senki. Egy íróasztalon gerincre vágva, széttárt lábakkal. De senkinek nem jutott eszébe gyesznó dolog, még a Kisfőnöknek sem, speciel lehet, hogy csak azért nem, mert a vér látványától azon nyomban elájult. Jó, véresen még Günther se látta Vandácskát, Vanda egy átjégerezett bújós este után elkottyintotta Günthinek, hogy a kaviárszexszel csak egyszer próbálkozott, még tini korában, de utána úgy nézett ki az ágy, mint egy malacpersely, amiből tucatnyi tajtékrészeg matróz az aprót piros tollbetétekkel próbálta kipiszkálni. A vér egyedül Tysont hozta izgalomba Samu behozta, hogy ne unatkozzon otthon szegény, mert megint gyengélkedett. Úgy tűnik hatékonyabbnak tűnt a Vanda féle blody mary kúra, mint a hal-állatorvos homeopátiás biotubifexe, mert mint jó kondícióban lévő, idomított palackorrú delfin, hatalmas szaltókat ugrott, hogy felhívja magara a figyelmet. De speciel ehhez egy artisztikus képességű pirája kevésnek bizonyult, ugyanis a jelenlévő homo sapiense-officiusok még ennél is vadabb dolgokat bámultak, méghozzá azt az idegent, amelyikük komótos, unott, rutinos mozdulatokkal - mint a hatvan és a halál közötti szaki a sarki mosógépszervizben - matatott Vanda szülőcsatornájában és vidékén. Mikor végre kicsusszant a jövevény, a njubi, na meg Vanda helyett Aranka sírt fel először: -Ezmilyenééédibééééédiii, hüpphüpp, tisztááára, mint az ari kis pandabééébii a tééévéébeen..hüpphüpp. - szipogott a meghatottságtól. Nos, amiben Arankának igaza volt, az az, hogy az újszülött méretre tényleg nem sokban különbözött egy maszületett bébi pandától. (Vandának így nem kell agggódnia a terhességi csíkok miatt, csak győzze bambusztejjel), az azonban csak a gondos törölgetés után derült ki (és ekkor már Aranka meghatottsága is alábhagyott), hogy a "gyermek" egy felnőtt testarányaival, és a Király, na nem Elvis, hanem Zámbó Jimmy arcberendezésével „ékesíti” a Földgolyót. -Masturrrbah bassdorrrbah!- dörögte a jövevény (viszonylag) kis méretéhez képest messzire zengő négy oktávon: -Én vagyok az Antikrisztus, eljövetelem az apakom...alpakka...apalik..a világ végének kezdete! Énekem az Utolsó Ítélet törvénykezési szünet előtti harsonái kísérik, vagy Kadlott Karcsi, lábam nyomán olvadt aszfalt bugyog, az éticsigákat minden önkormányzati hivatalban felvásároljak, a földigiliszták mind meghaladnának fogaikat csattotgtatván!" – pokoli sercegések közepette, hörögve fejezte be baljós dalát a kezdeti brillírozó trillákhoz képest az Antikrisztus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Időpont : ugyanekkor

Helyszín : a szomszéd iroda

 

 

- Mi az, hogy otthon felejtetted?! Bazmdeg, bazdmeg! A kutya úristenit, mi az, hogy otthon felejtetted?! - üvöltötte magából kikelve az Idegenfőnök az idegenbeosztottnak: - Bakker, ilyen nincs, idejövünk, fényévtérítés nincs, kaját oldjad meg, ahogy tudod, a parkolódíj ketyeg, erre te otthon felejted a csodafegyvert?- Hát mi a faszom vérvörös makkjával pusztítjuk el az Antikrisztust?

- Főnök, nem hinném, hogy speciel a makk megfelelő opció lenne-, próbált egy jelentéktelen részletbe kapaszkodva a felelősséget áttolni az Ismeretlen Repülő Objektumbéli beosztott hivatalnok. Úgy tűnik ezek a technikák az összes Galaxisban hasonlóképp működnek. - de megpróbálhatnánk helyben, helyi értéken intézni a dolgokat- nem akkora darab ez a Föld, hogy olyan jaj, de nagyon hiányozna bárkinek. Jó, a Szíriusz B-ről a srácoknak messzebb kéne menni, hogy találjanak még ekkora marhákat a sztorijukhoz, de nézzen körül, az aszfaltozós rész itt Pesten kifejezetten jól jönne. A földigiliszták miatt a pecások legfeljebb áttérnek a csontkukacra, minden más meg maradna a régiben. Tessék csak megnézni, a píáron múlik minden, ezeknek patkányt is el lehet adni aranyhörcsögként, csak annyit tudjon mondani, hogy tizenharmadikhavi...

 

Időpont : kicsivel később

Helyszín : Samu íróasztala

 

 

Villanás. Lábak dobogása a padlón. Vér, rothadó testek és citromos törlőkendő szaga. Újabb villanás. A Kisfőnök lassan résnyire nyitotta a szemét. A félelemtől szinte szűkölve dudorászta a Tetris zenéjét, és lassan végigtapogatta magát. Majd némileg lehiggadva konstatálta, hogy minden testrésze ott van, ahol legutóbb hagyta. A hivatalban még a porcicák is ugyanott voltak, mint pár órával ezelőtt, és bár mindenkiben motoszkált, hogy valami, valami furcsa, megmagyarázhatatlan, egyszerre misztikus és megindító történt, de valójában senki sem tudta, hogy pontosan mi is az. Samu a jóllakott napközis módjára komótosan lubickoló Tysont bámulta bambán, Aranka íróasztala mögött bóbiskolt a kötésen, a Kisfőnök bambán téblábolt, Vanda pedig a WC-n ébredt pillanatnyi bódulatából, és első gondolata a szíve alatt hallani vélt halk dobolás volt, majd konstatálta, hogy amire neki most léginkább szüksége van, az egy tampon. Rajtuk kívül soha, senki a Földkerekségen nem fogja megtudni, hogy a Kisfőnök nem más, mint az utolsó élő csillagharcos, és a dzsiggelés csak figyelemelterelés volt, hogy az Antikrisztus közelébe férkőzzön, megragadja azt, és elegáns mozdulattal belevágja Tyson akváriumába. A teljes igazságot csak a hazafelé tartó űrhajó utasai tudják, de ahogy hazaérnek, első dolguk lesz feltenni az anyaszült meztelenül dzsiggelő Kisfőnököt a Youtube szíriuszi megfelelőjére.

 

 

 

 

 

 

 

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr761130240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

golyo1974 2009.05.19. 08:20:33

Tuttam, tuttam, tuttam, hogy Tyson menti meg az emberiséget!! Nem hiába könyörögtem, hogy gyógyuljon meg :-DDD Fantasztikus volt, leborulok Tsabi

champ76 2009.05.19. 09:21:48

Hogy lehetsz ilyen szívtelen Tsabi?!(@golyo1974: Te meg még gratulálsz is neki :-P)Mióta elolvastam,azóta szegény bébit siratom!Miért kellett megetetni azzal a bálnával?!Ráadásul adtál a gógli keresőnek megint...

Tsabi 2009.05.19. 09:43:24

@champ76: lebuktam, szivtelen szemet vagyok, megse fogja leaszfaltozni pestet senki :) Kivancsi leszek, mikor jon az elso felhaborodott olvasoi level, hogy helyreigazitast ker, mert nem vasaroltak fel az eticsigakat :)

champ76 2009.05.19. 10:11:00

@Tsabi: Naja!Pedig a sztori nagyon jó:fordulatosabb,mint a csillagok háborúja összes része együtt!Kétszer kellett elolvasnom,hogy megértsek mindent(nem lefikázni a felfogásom!:-))...és hogy sajnálom szegény embereket,akik Kadlott Karesz gilisztájára lennének kíváncsiak,és egy ufó-horrort kapnak cserébe!

golyo1974 2009.05.19. 10:41:17

@champ76: mit adtam a góglinak? A Tyson meg megérdemli, végre egyszer jóllakott!! Szegényke olyan beteges volt, most meggyógyult. A gének már mocorognak benne :-D

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.19. 10:41:21

@Tsabi:
Gratulálok Tsabi. Különösen a sztori humanizmusa nyűgözött le. Nem lehetne-é átdolgozni illusztrált gyemekkönyvnek? Unokahúgom harmadik szülinapjára szeretnék vásárolni valamit és a Bogyó és Babóca könyveket már nagyon unja.

Tsabi 2009.05.19. 10:48:38

@champ76: koszi az elismero szavakat, de ettol fuggetlenul igerem ezentul megprobalok foldhozragadtabb sztorikkal jonni :) Kiveve persze, ha a kisfonok www.youtube.sirius.beta-n levo videonem kolcsonoz neki akkora sikereket, hogy meghivjak vendegszerepelni az ottani Monika-Show-ba, esetleg Darido Galambos Lajossal, sztarvendeg az egyszal pocsben dzsiggelo kisfonok.. :)

Tsabi 2009.05.19. 10:52:49

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Most eppen a furesz c. filmsorozat kepeskonyv formara atultetesen dolgozom, be vagyok tablazva nagyon, de remelem utana be tudom utemezni. Addigra az unokahugod pont a megfelelo korban lesz, hogy a tortenet tarsadalomabrazolasai aspektusaira valamint szociografiai meglatasaira el tudjon ereszteni egy jol iranyzott "miert veszi ki a bacsi a sajat szemet?" jellegu kerdest.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.19. 11:10:21

@Tsabi:
Gr. Tsabi, Dupla haszon. Tök jókat írsz + esetenként az a 800,000,-Ft+ÁFA is jól jön a Nolik Antal Alapítványnak.

Hahó, más nem akarja összekötni a kellemest a hasznossal?

golyo1974 2009.05.19. 11:32:13

@Nolik: Én kötném-kötném, de nem jön össze :-D

champ76 2009.05.19. 11:33:23

@Nolik: @Tsabi: ..és ha az összegből esetenként 200 000-et átutaltok nekem,akkor írok tök pozitív kommenteket cserébe és mindenki veri hepi lesz!Nos?

champ76 2009.05.19. 12:25:42

@golyo1974: Mit szeretnél kötni nagyi:-)),Tysonnak szájkosarat?

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.19. 14:54:02

@champ76:
ha erre kibulizol nyegyedmilla+ÁFA/poszt célirányos állami támogatást, akkor természetesen örömmel benne vagyunk:-)
süti beállítások módosítása