HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Péderke interjúja özvegy Faludyné Kovács Fanny kortárs költővel

2009.05.19. 23:59 Nolik

Péderke özvegy Faludyné Kovács Fannyval, a közel három éve, életének 96-dik évében elhunyt költőmatuzsálem özvegyével készítette negyedik interjúját a Másik Hivatal részére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Péderke: Üdvözlöm kedves Fanny. A korábbi interjúimtól eltérően most az Egyik Hivatalt is képviselem. Ugyanis az esélyegyenlőség jegyében a heteroszexuális köztisztviselők és közalkalmazottak is elindíthatták a testvérlapjukat. Mivel költségvetésük egyelőre nincs, a kérdéseiket én interpretálom, illetve a számítógép képernyőjén itt látja ezt a cuki kis SMS falat, meg ezt az édi pink e-mail kuckót, oda is érkeznek a kérdések. Akkor udvariasan kezdeném az Egyik Hivatal kérdéseivel. Kezdhetjük?

 

Özvegy Faludyné Kovács Fanny: Üdvözlöm kedves Péderke. És melegen üdvözlöm az irodalombarát hivatalnokokat, akár hidegek, akár melegek… hahh, ez egy kis bomnot volt, remélem senkire se sértő. Persze, kezdhetjük.     

 

P: Nos, az Egyik Hivatal olvasóinak első kérdése. Milyen érzés volt nagyon idős emberrel közösülni?

 

ÖFKY:? Ez nagyon intim kérdés. Őszintén nem igazán erre számítottam…

 

P:? De hát mégis mire? Amikor hozzáment Gyuri bácsihoz, ő már jóval nyolcvan fölött volt.  

 

ÖFKY: Nem, nem úgy értem, mármint nem ilyen kérdésre. Gondoltam az irodalom lesz a főcsapás. Költészet, Gyurka limerickjei, vagy a korai Villon fordítások, esetleg a recski visszaemlékezései, vagy az én verseim, mert ugye, jómagam is költő vagyok. De ha az olvasókat ez is érdekli, ám legyen. Előttem nincs tabutéma! Gyurkával minden fantasztikus volt, igen, igen, a szex is.

 

P: Ha már itt ez a korszerű technika, legyünk interaktívak, pillantsunk az SMS falra. Például itt van egyik kedves olvasónk kérdése: -Te számító kurva, jambikus, ótvar, rühatka, rüfke.Hozzámentél a vén hülyéhez, kivártad, hogy megdögöljön, most meg szinte óránként kiadatsz egy-egy Faludy könyvet, őszintén, mennyit kaszálsz?  

 

ÖFKY: De kérem! Ez mélységesen felháborít, miféle kérdések ezek?! Költészet! Költészet! Esetleg próza! Miért nem erről kérdeznek? Micsoda ágyban és zsebben turkáló bulvár stílus, kit érdekel az ilyesmi, de most őszintén?

 

P: Őszintén? Mindenkit. De nézzük az olvasói interaktív reakciókat: Péderke, te gusztustalan kis közpénzen köcsögösködő féregnyúlvány. Hányok a végbéllefetyelő pofázmányodtól, de speciel el kell ismerjem, most igazad van. Ez a luvnya egy számító, nekrofil – hullarabló pénzsóvár hiéna. Kriptafosztogató bölcsészkurva. Hát hogy volt gusztusa az ilyesmihez? És még van pofája a költészetéről pampogni. Ki a faszt érdekli? Minden, magamfajta, jóérzésű, konzervatív olvasó arra kíváncsi, hogy milyen volt baszni az öreggel?  Volt-e  olyan erős , öregember szaga?Hány éves koráig állt még neki a péló, ha már egyáltalán? 

 

ÖFKY: Mindennek van határa! Ezek a névtelenség mögött lapuló internetes gyáva férgek. Mégis mit képzelnek, még, hogy én csak a pénzére meg a hírnévre hajtottam? Nem vagyok hajlandó ilyen minden alapot nélkülöző, általános vagdalkozásra válaszolni. Miért nem szűri a kérdéseket? Nekem se kell azért mindent tűrnöm!

 

P: Hmm, azt hittem szólásszabadság van, meg engem se kímélt a kérdező, de nézzünk valami konkrétat: Miért támadta a Magyar Világ kiadót, miszerint csúnyán visszaéltek Faludy György egészségi állapotával? Ön nem ugyanezt tette? A Demszkytől kapott önkormányzati lakást visszaadta?

 

ÖFKY: Miféle olvasóik vannak? Mi közük ahhoz, hogy a lakásunkkal mi lett? Most már csak irodalmat érintő kérdésekre vagyok hajlandó válaszolni!

 

P: Közalkalmazottak, érdekli őket a közpénz sorsa. Na lássuk csak, irodalom, ahh, megvan: Feltűnési viszketegségű, tehetségtelen fasztarisznya gecikurva. Török Szofinak képzeled magad? Petri is megvolt, mi? Őt P-zed pár „versedben”?  

 

ÖFKY: [szó nélkül kirohan]

 

P: Úgy tűnik a művésznőnek hirtelen más elfoglaltsága akadt. Kár, még csak most jöttek volna a Másik Hivatal kérdései. Például engem és olvasóimat felettébb izgatnak a köztudomásúan biszexuális Faludy ifjonti homoszexuális kalandjai. Hogyan is volt azzal az arab fiatalemberrel, amit a Pokolbéli víg napjaimban is sejtet? Talán lesz még alkalmunk egy következő interjú során mindezt bepótolni. Így utólag is köszönöm szépen Fanny Asszonynak, hogy készségesen válaszolt a kérdésekre, valamint az irodalombarát olvasóknak, hogy feltették jobbnál-jobb kérdéseiket.

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr311131956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ssolymarka 2009.05.20. 09:02:38

Kriptafosztogató bölcsészkurva. DDD

Hepciás 2009.05.20. 10:54:50

De gusztusosak, mind a hárman:-)

champ76 2009.05.20. 11:02:17

Nattyon jó!Péderke,kurvajóvoltál!Az emberekben fejében motoszkáló,de soha fel nem tehető kérdések,mocskosul realistán-szinte Rózsaszín Pitbullos magasságban(bocsi,aki nem vágja!)-megfogalmazott stílusban előadva,igaz,választ egyetlen kérdésre se kaptunk,dehát kit érdekel?!A kielégülés tisztelt HölgyeimésUraim a kérdésekben leledzik!A nép egy-öö..hogyis híjják azt a hangszert..köcsögduda..nem..megvan!-gordonka interjúra éhezik,hasonlóan visszafogott:-)),ám lényegretörő interjú keretében..

ssolymarka 2009.05.20. 11:33:43

@champ76:
Ja, ja, Péderke nem tököl, hanem csemegéz az üzenőfalról.
"-Te számító kurva, jambikus, ótvar, rühatka, rüfke." jó ez a konzervatív kérdező isD

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.20. 11:38:42

Végre az esélyegyenlőség jegyében nekünk heteróknak (igaz én még nem próbáltattam mi magam, de a akkor is) is már van üzemi lapunk. Éljen az Egyik Hivatal, költségvtést neki mielőbb!

Hepciás 2009.05.20. 12:29:29

@champ76: dehogynem tudtunk meg semmit. Megtudtuk, hogy Gyurkával jó volt a szex!DD

champ76 2009.05.20. 12:56:02

@Hepciás: Aha!Közvetve:a rüfkét az örökség elégítette ki(nemkicsit)..

Hepciás 2009.05.20. 14:12:11

@champ76:
Faludy, mint a világörökség része:-)

golyo1974 2009.05.21. 07:48:37

A poén, hogy a férjem kevert ezzel a nővel még fiatal korában :-D Megjárta a Fannit.. Akkor még nem így hívták!!

ssolymarka 2009.05.21. 10:48:46

@golyo1974:
Neba, Luksógorság Faludyval? Belőled még érettségi tétel is lehetD

golyo1974 2009.05.21. 10:56:50

@ssolymarka: Nem belőlem, a férjemből :-))

ssolymarka 2009.05.21. 11:00:14

@golyo1974:
Jellemezze golyo1974 férjének ifjúkori hatását a kortárs irodalomraD

Chazz Reinhold 2009.05.26. 09:28:44

@ssolymarka: a témaválasztásra és a feladat meghatározására mindenesetre már most megajánlom a maximális pontszámot:D

golyo1974: nem akarom összezavarni a morális értékrendszered, de azt ugye tudod hogy a tranzi-tivitás [itt és most szigorúan csak halmazelméleti értelemben persze;)] elve alapján a férjednek köze volt AHHOZ az arab fiatalemberhez, kvázi;)
szal ÉN a TE helyedben ma este leültetném otthon és feltennék neki pár kellemetlen kérdést:p
süti beállítások módosítása