HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of:Salman Guszti

2009.07.29. 23:59 Nolik

"Allah nagy, Guszti még nagyobb arc!"

ismeretlen alkoholista

 

Guszti sírba viszi a hazai történelmi egyházak vezetőit, de lassan más a kisegyházak is besokallnak tőle.  Buzgó, templombajáró istenhívő, de csak ő és a magasságos tudja, hogy momentán éppen melyik felekezetnek a tagja. Merthogy szinte úgy váltogatja vallásait, mint Madonna fénykorában a gigakoncertes fellépő ruháit. Szenteste előtt gyorsan áttér az iszlámra, hogy ne kelljen kari-ajikra költeni, majd a ramadán előtt rekatolizál, vagy valamelyik másik keresztény felekezethez slisszan vissza, ha éppen abban lát fantáziát. De már a krisnásokat is megjárta párszor. Legalább fél tonna kölest bespájzolt tőlük, amit valamelyik dél-indiai guru küldött az újonnan csatlakozó híveknek, ő pedig nem kétszer csatlakozott újonnan. Vájdlingokban csíráztatja a kölest, tele velük a pincéje, meggyőződése, hogy a csigái odavannak a zsenge kölescsíráért, na meg attól lesz szép, gyöngyházfényű a házuk. Ha a Hubbard hívők nem gombolnának le mindenkitől egy tanfolyamnyi előleget, tuti, hogy a szcientológusokhoz is bepróbálkozott volna. És még csak lerázni se hagyja magát egykönnyen. Oda-vissza áttanulmányozta minden jelentősebb keresztény felekezet kánonjogát, ezen felül a shariát, de még a Bhagavad–Gítát is. Kérelmeit dogmatikusan akkurátusan alátámasztva indokolja, és ha első körben nem nyer belépést az éppen áhított nyájba, akkor kivétel nélkül sikeresen fellebbez. Bolek Zoltán, Mihályfa és Kisvásárhely zalai kisközségek körjegyzője, a Magyar Iszlám Közösség Elnöke végső elkeseredésében kimondta rá a fatvát, pedig a kifejezetten mérsékeltnek számító magyar muszlim főpap ilyet még életében nem tett. De Guszti addig-addig gátlástalankodott, hogy nem tudott már mást tenni.

- Ezer a dolgom, épp az Érdi Minaretben szervezem az ökumenikus allahtiszteletet Eduardo Rózsa-Flores lelki üdvéért, amikor ez a kis p…, na mindegy, szóval tudod, megint itt vakerált, hogy a húsvéti nagy zaba-pia után engedjem vissza. - panaszkodott a magyar muzulmán egyház első embere Zoltay Gusztávnak, a Mazsihisz elnökének a konditeremben, a  közös délutáni gyúrásuk közben.

– Nem vennétek át? Mégiscsak a te druszád. Figyelj, ha bevállalod, megoldjuk okosba’ hogy csurranjon-csöppenjen nektek is a Szaúdi Királyi Iszlámfejlesztési Alapból, mondjuk zsinagóga felújításra, vagy amire akarod! – villanyozódott fel a hirtelen jött kósza ötlettől Bolek főmufti, hátha egyszer és mindenkorra megszabadulhat Gusztitól.

- Haggyá’ má’ Zolikám, előbb mondanánk le egy teljes évi holokauszt-áldozat támogatási normatíváról, mint, hogy bevállaljuk ezt a negyven csapást! Különben is, miért nem találtok ki valamit? Nem igaz, hogy egyikőtök se tudja leszerelni. Végtére is, csak egy korosodó iszákos hivatalnok.

- Te is nagyon jól tudod, hogy olyan, mint egy rutinos vén róka tizenegyesölő kapus, akinek ráadásul a rúgástechnikája se piskóta. Amióta a világ világ, kérelmeket utasítgat el, a hivatalban meg ideje mint a tenger, az összes világvallásból kiokosodott,  még annyit se mondasz, hogy siratófal, és ő máris képes összerittyenteni egy alakilag és tartalmilag visszautasíthatatlanul tökéletes felvételi kérelmet.

- Hát ez van, öregem, nem tudsz mit csinálni!- sóhajtott együttérzően Zoltay Gusztáv. Sajnos nagyon is tudatában volt annak, hogy Bolek Zoltánnak minden, imént elhangzott szava a szentírással egyenértékű bizonyossággal bír. Legalább négy-öt éve történt, amikor Guszti a hivatalból még elég keményen ivott, de a Mazsihisz elnök névrokona úgy emlékezett, mintha tegnap lett volna, amikor egy nyílt zsidó napi rendezvényen Gusztink öt kóser szilvapálesz után lenyomta Talmudból a Dohány utcai főrabbit. Bolek és Zoltay  leszegett fejjel slattyogtak be az öltözőbe. Ugyan még mindkettejüknek megmaradt az edzéstervéből három-három széria tricepszezés, de a Guszti-szituáció lélekben annyira kicsinálta őket, hogy semmi ingerenciájuk nem maradt a  testépítés folytatására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Ha ismét rekatolizál, én esküszöm lemondok! - fakadt ki másnap a szokásos egyházfői pókerpartin Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek. Pedig a felebaráti szeretetet és a keresztényi megbocsátást példaértékűen gyakorló hercegprímás néhány évvel ezelőtt még Barangónak, a szerencsétlen alkesz punknak is a lelki üdvéért imádkozott, miután utcai demonstrációt robbantott ki az izgága korosodó lázadó  azon beszólása, amikor a Tilos rádión élő adásban poénból az összes keresztény kiirtásáról ábrándozott. Krisztus földi helytartójának elsőszámú magyarországi képviselője Gusztink miatt még újsütetű szenvedélyében, a Texas Holdemben sem lelte örömét. Pedig alapjáraton annyira lelkesen veri a blattot, hogy már jó fél éve őeminenciája személyesen Korda Gyuri gyóntatópapja.

- Nem értem, hogy az ilyen ember miért nem áll be ateistának?!- fakadt ki Hegedűs Loránt református püspök. Passzolva dobta az asztal közepére a zsugáit. Benne is annyira felment a pumpa, hogy még egy fullt is benézett.

- Amikor a hivatalban is híre ment, hogy Bolek Zoltán fatvát mondott ki Gusztira, a felháborodott  Péderke azon nyomban a szolidaritásáról biztosította.

- Tűrhetetlen, hogy mivel Anonim Alkoholista vagy, vagy ki tudja, hogy milyen egyéb, mondvacsinált indokból, stigmatizált, vallásüldözött páriává tegyenek! Lehozom a Másik Hivatal különszámában a kálváriádat, így nem bánhatnak egyetlen hátrányos helyzetű kisebbségivel sem! Garantálom, hogy protestálásként több ezer meleg hivatalnok fog az ablakod alatt virrasztani, mécsest gyújtva és kőkemény szövegű transzparensekkel!- hadarta szinte ordítva a magából kikelt meleg polgárjogi aktivista. Guszti udvariasan hárítgatta Péderke felajánlását, de Péderkének sehogy sem fért a fejében, hogy ép ésszel hogyan is tudna bárki is elutasítani egy olyan lottó ötössel felérő főnyereményt, hogy több ezer meleg hivatalnok virrasszon az ablaka alatt. Végül elfogadta Guszti azon érvelését, miszerint a csigái nyugalmát megzavarná az egész éjjel pislákoló több ezer mécses. Mióta kitudódott a fatva, Samu azzal cukkolja Gusztit, hogy adja ki a Gusztávi verseket és ebből legyen milliomos, ne az üres üvegek visszaváltásából. Mert rá még csak nem is holmiféle kispályás Ruhollah Khomeini ajatollah mondta ki a fatvát, hanem maga a nagy Bolek Zoltán.

___________________________________________________________________________

Következik: Vandának nem jött meg 

                  

        

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr921077203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2009.04.21. 07:30:05

Az a konditermes jelenet nagyon ott volt :)))

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.21. 09:06:53

Thx, te meg hol vagy most? Güntherföldön v még itt:-)

Tsabi 2009.04.21. 11:09:12

@Nolik: az elozot meg ferihegyen irtam, volt wlan ingyen, aztan akkor mar elolvastam gyorsan :) mostmar Güntherföldröl küldöm üdvözletem :)

Mitya Ivanov 2009.04.21. 11:39:22

felekezetek közötti megbékélés és párbeszéd, ökumenikus gyúrás és pókerparti.

Hepciás 2009.04.21. 11:54:05

" Ha ismét rekatolizál, én esküszöm lemondok! - fakadt ki másnap a szokásos egyházfői pókerpartin Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek."
:-)))
Bíboros úr, várja ki a lapjárás végét. Neyogymá egy Rjál Flöccs előtt monnjon le!:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.21. 12:13:02

@Mitya Ivanov:
Így van, Guszti keverése minden piszlicsáré ellentétet elsimít:-)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.04.21. 12:14:21

@Nolik:
Üdv a güntherföldi kollégáknak és a Düsseldorfi Önkormányzatnak, mint nagybefektetőnek:-)

Surrano 2009.04.21. 14:16:34

Hogy virrasztana többezer meleg hivatalnok az ablakod alatt!:-)
süti beállítások módosítása