HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Szolgálati közlemény

2009.08.31. 17:45 Nolik

Sziasztok,

 

Ez a blog nem igazán élte el a célját és részemről nagyjából eddig tartott, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy időben nem élveztem volna az írását, bízom benne, hogy ti pedig olykor az olvasását:-).

 

Az volt az eredeti elképzelésem, hogy a könyvemet hirdetem vele (lásd a bannert, 50% az esélye, hogy a nolikantal.com honlapra klikkelhetsz át) ugyanúgy, mint még néhány ennél is „gerillább” marketing eszközzel, viszont a meglehetősen agresszív kampányom és a provokatív honlap ellenére (vagy talán pont amiatt?) online még kevesebb könyvet értékesítettem, mint könyvesboltokban, pedig ott semmilyen hirdetési lehetőséghez sem jutottam. Ugyanis elvből teljesen közpénzmentesen, bármilyen hátszél nélkül szerettem volna médiafelülethez jutni, ezért kezdtem el blogolni (is), hogy a potya hirdetőfelülettel is népszerűsíthessem a könyvem, ami amellett, hogy szórakoztató, afféle jó kis sírva-röhögős ponyva, szerintem fontos társadalmi üzenetet is hordoz és nem utolsósorban pártatlan mű.  Az átlagember szemszögéből mutatja be a Don-kanyar, a délvidéki mészárlások és a holokauszt tragédiáját 3 in 1. Merthogy történelmileg is ilyen „csomagban” kaptuk e szörnyűségeket. A klasszikus kalandregény sztorit némileg áthangszereltem mai nyelvezetre, utalásokkal napjainkra picit anakronisztikussá tettem és internetes folklorral stb. is fűszereztem. Mivel ezt a 2.0-ás Mohácsot szerintem minden generációnak a saját képére gyúrva érdemes újraértelmezni és újraírni. De úgy tűnik, vagy a könyv nem elég jó, vagy a blog, vagy az árukapcsolás túl meredek, mert a regény módjával fogyogat, főleg online, hiába próbálkoztam a blogon kívül is pár médiahekkel, amit (nem ezen a blogon, még csak nem is a blog.hu-n volt a főcsapás, de aki nagyon keresgél, rátalál) részletesen megírtam. Az utolsó, kéthetesre tervezett akciómmal majdnem elértem célom, már ami a média felület megszerzését illeti. Ajánlatot kaptam milliós nézettségű kereskedelmi műsorba kerülésre. Csakhogy a legvégére majdnem beleőrültem a médiahekkbe,  ugyanis olyan embereket is megvezettem, akik ezt cseppet sem érdemelték. Ugyan folyamatosan jeleztem, hogy ha az egész átverés, akkor sem dől össze a világ, meg kínomban egy picit „népneveltem” is, de ez sem mentesít az erkölcsi felelősség alól. Még a „szent” közpénzmentesség sem szentesíti az összes eszközt. Másrészt nem is saját magamnak akartam a csillogást, csak a gondolataimat szerettem volna megosztani, rejtőzködő átlagemberként. Eredetileg ker. tévés felületre nem is gondoltam, elsősorban az Indexen, vagy más nagy internetes portálon szerettem volna arctalanul egy cikk erejéig a könyvemet promózni. Szűznek maradni meg q…-kodni is, mint tudjuk, nem egyszerű ügy.


Itt, a hivatal.blog.hu-n viszont elég egyértelmű volt a felállás. A tartalom néha talán elment túlzottan abszurdba és egy picit talán túlontúl belterjessé vált, de egy pici „kemény mag” napi rendszerességgel olvasta és egy idő után már az „eszköz” fontosabbá vált a célnál. Élvezettel írtam nap mint nap a sztorikat és egyre kevésbé izgatott, hogy mindez nagyon kevés könyv megrendelést eredményez. Néha kikerült a blog az Index blog kiajánló „főketrecébe”, kezdetben ennek örültem, mint majom a farkának, majd kiderült, hogy az olvasottság ettől ugyan hihetetlenül nő, viszont az átklikkelések és főleg a megrendelések azonban egyáltalán nem egetverőek (persze lehet, hogy ha nem ilyen meredek az árukapcsolásom, akkor hatékonyabb az értékesítés). Viszont pár elismerő kommentet sikerült begyűjtenem, ami igazán jól esett. Persze belefutottam egy kekeckedő „fikagépbe” is, de valahol az is szórakoztató volt, meg aztán ő unt rá előbb :-).

 

A blogot érte plágiumvád, amibe még lenne is ráció, hiszen a kezdő ötletet vállaltan egy sikeres és szerintem kifejezetten jó blogból merítettem. Amúgy az nyilvánvaló, hogy ez a viszonylag kis olvasottságú blog nem szippantott el más blogoktól olvasót, viszont egy másik „sztárbloggertől” pár szavas, „nézd meg inkább a saját blogodat” típusú lekezelő lesajnálásokat követő visszafroclizások után teljesen érthetetlen irigység vádakat is sikerült a viszonylag rövid blogger „drogkarrierrem”:-) alatt begyűjteni. Szerintem nettó baromság, tőlem aztán lehet az ország legolvasottabb, legelismertebb blogja az övé, hisz egész más témában utazik, mint a hivatal.blog.hu és blogja a Lefagyasztott hadsereg eladását, mivelhogy legjobb tudásom szerint nem hirdet hasonló tárgyú könyvet a blogján, pedig végképp nem befolyásolja.


Na mindegy, apró kis bosszúságok a fentiek, a nagyobb gondot még fentebb megírtam, és emellett a minden munkanapra bevállalt friss bejegyzés nem kevés energiámat emésztette fel. Pedig ’hál istennek segítőim is akadtak. Elsősorban Tsabi, majd Mr. Reinhold is beszállt a blogba és megismerkedtem teljesen sztárallűrmentes sztárbloggerekkel is, nagy-nagy köszönet nekik, de főleg nektek, Ismert és Ismeretlen Olvasóknak.

 

Időközben a honlapom „megszelidítését” is elhatároztam, már meg is kezdődött, de még távolról sincs vége a projektnek. Mivel ecettel nem nagyon sikerült a légyfogás, hátha mézzel összejön, mint a mesebeli király udvari bolondjának. Köpönyegforgatás rulez, remek hungarikum, mint tudjuk:- ).


Ti azért ne adjátok fel. Próbáljátok megmutatni a civil kurázsit, blogoljatok akár l’art pour l’art, a blogolás élvezetéért (ha valaki beszállna immár Tsabi vezetésével a hivatalba, írjon, egy sima hobbi blogoláshoz amúgy is talán ez a méret a legjobb) és média hekkeljetek, akár agresszívabban is mint én, csak arra ügyeljetek tőlem jobban, hogy olyan embereket ne bántsatok meg, akik azt cseppet sem érdemlik. Ezen a blogon bízom benne, hogy provokációim ellenére indokolatlanul senkit sem bántottam meg. Egyetlen olyan poszt volt, amiben talán elvetettem a sulykot. Érkeztek kommentek pro és kontra. Van aki megértette a célom, van aki nem. De „legnagyobb” bírálóm - aki mellesleg egy nagyon rokonszenves, tisztességes kommentelő- érveit elfogadva, hogy indokolatlanul ne okozzak senkinek se fájdalmat, azt az ominózus posztot töröltem.


Hát ennyi, még pár posztot megírnék, meg a karakterekből is hiányzik Ezott Erika, minden valamirevaló hivatal feng-shui – horoszkóp – ezoterika guruja, de ezt valszeg már kihagyom. Két másik blogban gondolkodom (mert kemény drog ám a blog:-)) az egyikbe a közeljövőben biztos nem kezdek bele, meg kicsi is a potenciális átfedés, más nyelvben csinálnám. A másik ötletet kiajánlottam másnak, még nem adott egyértelmű választ, hogy belevág-e. Annak egyik előnye, hogy a kommentelők töltenék meg tartalommal és az is teljesen más tematika. Ha valakit érdekelné az esetleges új irományok, küldjön egy e-mailt a nolikantal@gmail.com-ra és kap értesítést, ha lesz valami új a felsoroltak közül.


Minden jót mindenkinek, kellemes olvasást és írást, mert mint ahogy egy kedves bloggertárs írta, a közfelfogás ellenére manapság egyre többen olvasnak és még többen írnak:-). Azért ne vigyétek túlzásba, mert a blogolás, mint minden más túllihegett hobbi, „túladagolva” öl- butít és nyomorba dönt-). Bátran kritizáljatok, mi több, sziporkázva fikázzatok másokat, de lehetőleg ne lekezelően és öncélúan. Ne feledjétek az alábbi giccsbe hajló nolikizmust: ami nektek csak egy blog, az lehet, hogy másnak az élet!:-)

 

 

   

 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr321351222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2009.08.31. 18:02:32

Pofatlanul kozhellyel inditok, minden veg valami masnak a kezdete. Nehez par szoban osszefoglalni a mondanivalomat, de azert megprobalom; Anti, az Isten aldjon meg az otletedert, hogy blogot inditasz, baratokat es egy jo konyvet ismerhettem meg a segitsegeddel. Nem konnyes a bucsu, bar sajnalom, hogy Guszti Samu es persze Günther kalandjai ebben a formaban mar nem folytatodnak. Egy biztos, a blog nem fog nyomtalanul eltunni, mint Fecoe, megkoszonni a halakat, es nem igert semennyi bejegyzest - gerillamarketing vagy sem, fasza kis irasok ezek :)
Koszonom es minden jot
Tsabi

Mitya Ivanov 2009.08.31. 19:33:52

idejövök, mondom megnézem véget ért-e már a nyári szünet a hivatalban, erre ez fogad. Lehet hogy nem hiszi el senki, de valahol sejtettem hogy ez lesz, bár az okokat még véletlenül sem találtam el. Bár így utólag visszagondolva, nolik a kommentjeiben is elhintette könyvének a promóciós morzsáit, de azok olyan kicsik voltak, hogy az ember lesöpörte őket az asztalról, majd beengedte a tyúkokat, hogy legyen nekik is kajájuk. Most ez a mondat nem tudom, hogy jutott eszembe, mert nem tyúkokról és morzsákról akartam írni. Tehát könyvet promotálni szerintem így nem lehet. Vagy talán a stílusodra akartad felhívni a figyelmet? Ha így van, vagyis volt, akkor ez a marketingnek még soha nem tanított és alkalmazott ultraindirekt_a_köbön formája.
A megszűnést más dolgo miatt sejtettem: kezdetben vala egy pergő stílus, és az emberek legtitkosabb, maga részéről nyílitan, szemtől szemben leginkább elutasított, de a kulcslyukon keresztül passzívan, majd munkahelyi cigiszünetek alkalmával aktívan is művelt vágya, az irodai fúrások, alázások, kúrások-kavarások íránti vágya. Mivel én egyiket sem művelem (hahaha) ezért nagyon örültem annak, hogy valami ilyesmi bontakozik ki a posztok közül. Majd láttam, hogy ez nem igazán az amire gondoltam, de ekkor nmég az abszurditás is kötött talajon mozgott. Egy ideig. Később olyan laza szerkezetű talajra tévedt, hogy maga is belesüllyedt. Számomra legalábbis. Nem láttam a tetejét, de ha néha meg is pillantottam, nem ismertem rá az eredetire. Olyan volt, mint amikor az ember a barátnőjével álmodik, de az álomban olyan furcsa feje van. Olyan feje, ami hasonlít a szomszédasszonyhoz, vagy valamelyik címlaplányhoz, ezért inkább nem beszél senkinek az álomról, főleg nem a barátnőjének. Egy idő után ezért már nem is kommenteltem. Nem tudom értitek amit írni akartam. Ha igen akkor irjátok már meg, mert én már nem emlékszem az elejére:)
Nolik sok sikert. Remélem még regisztrálsz egy xxx.blog.hu nevet, aztán majd lesz mit olvasnunk.
Üdv

Mitya Ivanov 2009.08.31. 19:36:49

Még annyi hogy bocs a rossz helyesírásét, kicsit lebegő üzemmódban vagyok mostanában. Azért az a szürkegém nagyon szép, tetszik. Ő is repül.

golyo1974 2009.09.01. 08:13:49

Hát.... :( Én is jöttem kattintottam és lebiggyedt a szám rendesen.... Nolik papa sok szerencsét, remélem azért nem tűnsz el az "éterben", mert tudod, hogy megtalállak ám :) Hiányozni fog Tyson és Péderke. És ti is hiányozni fogtok kommentelők. Szomorú ez a nap fbm......

Mitya Ivanov 2009.09.01. 08:40:43

@golyo1974:, hivatal megszünt, haldoklik a tarda blog is, se ases, gyűlölt ellenségeink is fogyóban, a modoros egyre gyengébb...
ez van

golyo1974 2009.09.01. 09:46:10

@Mitya Ivanov: én azért elvagyok a Suhancon is. Mondjuk az nem postról szól, lassan jönnek vissza a népek is szabiról, jókat lehet dumálni velük. A Tardára már nem is mondok semmit fbm.....

Mitya Ivanov 2009.09.01. 09:47:07

@golyo1974: mi az a suhanc? ott nincs semmi

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.09.01. 10:51:22

@Tsabi:
kssz, szuper vay,m int mindig:-)
@Mitya Ivanov:
@golyo1974: Én aztán egy fia helyesítrási hibát nem találtam a kommenteden. Lehet, hogy van benne, csak a tartalomra koncentráltam , mert érdekes és egyedi, mint Mityától szinte mindig-).
Teljesen jók a hasonlataid, értettem az elejét, közepét, meg a végét is.

Ha filmes lennék, mondhatnám, hogy: Kéremszépen ez nem holmiféle zsánerfilm, hanem szerzői! Nem silány közönségigényt kielégítő tucatáru, hanem "magas" művészet az elitnek-)! Persze ez így faszság, kár, hogy csak blogot írtam ,így nem tapsolhattam el mindenre több száz milliót:-).

Golyó:
Ksz. Ki tudja, talán Péderke és Tyson is egyszer reaktiválódik?
Hosszú még az élet.Mondjuk 2012-ben akár beindulhat a hivatal újratöltve, de egyelőre pihi. Neked is minden jót.

Tsabi 2009.09.01. 10:56:35

@Mitya Ivanov: Golyo a sztorizgatos.blog.hu oldalra gondolt. Nincs konkret kerettortenete, hanem siman suhanckori okorkodos sztorimeselos, olvasni en is szoktam, hozzaszolni eddig nem nagyon volt mit :)

qert 2009.09.01. 14:33:08

Az az igazság, hogy nálam a Firefox alatt az Adblock Plus és a NoScript ezeket a hirdetéseket kiszűri, a bannereket így nem is láthattam. Szerintem ez másokkal is így van. Egy kicsit direktebben kellett volna reklámozni, nameg persze a célközönség is elég más itt a blogon, mint a könyved témája. Amúgy sok sikert, élvezetes volt ez a pár hónap a hivatalban.

golyo1974 2009.09.01. 14:57:53

@Tsabi: Tényleg olvasod? Most a nyár mondjuk pause volt erősen, de már őszül :)

Tsabi 2009.09.01. 16:57:34

@golyo1974: nem rendszeresen, de idorol idore atfutom az uj bejegyzeseket :) Ilyen modszerrel olvasok sok blogot, napi szinten csak 1-2 erdekel, 1-2 heti rendszeresseggel viszont milstory, zolivagyok, fedor, amig volt addig sakalok, tarda.. meg persze van eze mas ahova benezek meg ha van erdekesseg kint index ketrecben akkor meg azok..

Chazz Reinhold 2009.09.02. 09:01:29

sajnálom, jó volt ide járni, komolyan, kicsit kilépni a való világból.
az biztos hogy nem Nolik tehetségén múlt
én azért még Suzie mobilszámát kikunyiznám, mielőtt mindenki lehúzza a rolót;)

Köszi Anti!

üdv a többieknek is, remélem összefutunk még valahol:)

Tsabi 2009.09.02. 10:16:47

@Chazz Reinhold: de remelem nem oltonyben futunk ossze, en koztudottan nem vagyok oltonyos fazon :))

en amugy most epp (uti)blogolok, ekes nemet nyelven, ha valakit erdekel, kuldjon uzenetet akar itt az indan, akar szamos emailcimeim egyiken, kuldok linket :)

golyo1974 2009.09.02. 10:50:47

@Tsabi: Sajna németül nem tudok, írhatnál a suhancra magyarul is :)
@Chazz Reinhold: Nem fogunk eltűnni ne aggódj :)

Mitya Ivanov 2009.09.02. 15:44:27

mi az a még x nap blog?

champ76 2009.09.03. 11:22:06

Basszus,Antalom!Hát már te is?!A további munkádhoz sok sikert,az eddigiekért nagy köszönet,és bízom benne mielőbb olvashatlak valahol!A "viszontlátásra" pedig mindenkinek szól!

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.09.03. 16:09:06

@Tsabi: @champ76:
Tsabi, a blogodra majd ránézek, ohne némettel izgalmas lesz: ) ksz Champ és neked is Chazz
@Mitya Ivanov:
A szó szerint és átvitt értelemben is béna médiahekk-kisérlet, ami jobb is, hogy nem durrant. Ízléstelen, bántó dolog, persze nem jelenti azt, hogy egy csomóan nem simán "katasztrófaturistaként" követték, mint valami bizarr valóság show-t. Szóval bele se kellett volna kezdenem, mentségemre szolgáljon, hogy míg tartott az átverés, felvetettem, vigyék tovább mások a blogot egy nemes, szakmai és mindenekelőtt átverésmentes blogként, ami meg is történt.

Tsabi 2009.09.03. 18:46:57

@Nolik: majd lesznek kepek is, meg majd az izgalmasabb reszleteket ugyis elmeselem (nem menekul egy erdeklodo sem :))) )

deuscreator 2009.09.08. 11:11:35

Még nem kommenteltem itt, csak élvezkedtem, amikor az általad használt hivatali archetipusok között felismertem egy-egy kollégát. Nagyon kár érte, ha abbahagyod, a könyvednek pedig szereztél egy új vevőt személyemben.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.09.08. 12:31:06

@deuscreator:
Kössz szépen, remélem olykor jót kuncogsz magadban, amikor a munkahelyeden valaki "arankásan" "gusztisan" netán "marikásan" viselkedik:-).

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.11.09. 12:55:02

Visszanéztem, mert titkon azért reméltem, hogy a Hivatal mégiscsak dolgozik továbd...
süti beállítások módosítása