HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Második hétfő, Guszti lefosta a bokáját

2009.03.22. 23:59 Nolik

 

 De szó szerint. Úgy tűnik idén nem tudta Guszti kihúzni  Katalin napig a száraz időszakot, vagy csak más miatt volt indiszponált, de tény, hogy megtörtént a kellemetlen malőr. Amennyire tudta letakarította, de fehér frottír zoknijának bolyhai sajnos bogáncsként tapasztották meg a makacs szennyeződést. Aranka persze rögtön kiszúrta, hogy rangidős kollégája lábán a pasztell fos színű valami tényleg az, aminek látszik. - Te jószagú úristen, ennek nem szabad kiderülnie.! Gusztáv, azonnal takarítsa le magát! - hadarta elvileg suttogva, de a teátrális toporzékolása közben a főnökségi irodák felé vetett pislantásai alapján nyilvánvalóan a fő célja éppen az elleplezés ellenkezője. Itt a remek alkalom, hogy kompromittálja a vén szarost. Guszti lehet, hogy az imént éppen az ő ölébe tojta csoportvezetői kinevezését, ujjongott némán, miközben együttérző arcot erőltetett magára és egy darab papírtörölközőt nyújtott Gusztinak. A papírtörölközőnek csak a legislegszélét fogta, közvetlenül a perforáció mellett, mintha az ab –ovo szaros lenne. Gusztinak esélyt sem adott arra, hogy úgy-ahogy foltmentesítse a frottírt.

 

 

 

 

 

 

 Előtte

 

 

 

 

Pedig az öreg ex(?)alkesz gyámolatlanul dülöngélve elkezdte magát tisztogatni, viszont Aranka két-három másodperc múlva az orrához kapott. – Elviselhetetlen ez a bűz (mondjuk más szagárnyalattal, de valójában semmivel sem volt erősebb a Guszti féle buké, mint Vanda nehéz napon), mi van, ha kijön az ÁNTSZ? Akár a minisztériumból is betoppanhatnak, erre a hétre van időpontjuk a Nagyfőnöknél. – Két hét múlva jönnek. - jegyezte meg Samu, de Aranka mintha ezt meg se hallotta volna, pedig maga is nagyon jól tudta, hogy mikor jönnek a minisztériumból. Szarszag helyett vérszagot szimatolt. Itt a remek alkalom, hogy eltakarítsa Gusztit. Ha minden jól megy, rövidesen az elfekvőben tisztába is teszik, ő pedig már arról ábrándozott, hogy melyik Burdából varrassa meg a csoportvezetői kiskosztümét.  – Ezt tisztáznom kell a vezetőséggel, mielőtt eszkalálódna a probléma, Gusztáv, remélem tisztában van vele, hogy mindezt elsősorban a maga érdekében teszem!- majd berohant a Kisfőnökhöz, és elhadarta a kínos Gusztáv-szituációt. A Kisfőnök idegesen toporzékolt, mintha ő is éppen most tojta volna össze magát. A középvezetői tréningeken sok mindenre felkészítették, de a bokáját lefosó beosztott esetét még ott se okították. Ilyet még a Sorbonne-n, de még a LENA-n se tanítanak. Tanácstalanságában berohant a Nagyfőnökhöz, és röviden összefoglalta a tényállást.  Aztán furcsán záródott le az ügy. A Nagyfőnök percekig szinte fetrengett a röhögéstől. A Kisfőnök értetlenül nézte. Előbb szolgalelkűen együtt vihogott vele, majd leste az utasítását. De az nem jött. A végén a röhögőgörcstől már alig kapott levegőt és két karjával olyan mozdulatot tett, mintha valakit, vagy valakiket elhajtana. A Kisfőnök ezt úgy értelmezte, hogy mindenkit hazaküld. Haza is mentek. Hétfőn délután negyed kettőkor. 

Következik: Samu és a biznisz                                    

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr11005636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.03.23. 08:54:05

Bocsika, de az nem frottír zokni, inkább sima pamut vagy gyapjú. Mert a frottír az ilyen: www.topsport.hu/tkep.php?src=/data/ftp/topsport.hu/img/tkepek/8496_big.jpg&prm=half

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.23. 09:07:29

@Hepciás:
Na e'mész te a 3.14csába, nem akarsz eljönni hozzánk a hivatalba web szerkesztőnek?:-)

Csak a felvételin stressz interjúra is készülj. Levetejük a cipőd, és megvizsgáljuk a zoknidat. Ha csak egy foltnyi lyukat, vagy ne addj isten egyebet találunk...

Hepciás 2009.03.23. 09:10:31

Miért is ne, ha jól megfizetsz.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.23. 09:16:07

@Hepciás:
Ne itt bizniszelj, hé! A bumeráng visszacsap?

metset 2009.03.23. 09:59:48

Haha, Aranka keverése rosszul sült el 1:1. Guszti bácsi meg szerezzen inkontinencia pelust és ne fehér frottírt hordjon. Tudom, hogy ő fehér zokni-makkos cipő típus, de akkor is.

Hepciás 2009.03.23. 10:28:31

@Nolik:
Amúgy k.jó a könyved, gyakorlatilag egszuszra kiolvastam. Lenne pár kérdésem, jöhet? vagy spojlert inkább ne?

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.23. 10:45:02

@Hepciás:
Kössz, legalább az ízlésed rendben:-) Pls ne ide írj, mert lehet, hogy más is rendelt és nem mindenki olvasta még el, hanem a gmail-es címemre, ígérem válaszolni fogok és a véleményed is érdekel. (Habár borítékolom, hogy a bakikra hegyezed ki a kérdéseid, előtte javaslom, olvasd el a könyv végén a két kritikából az elsőt, ha még eddig nem tetted meg).

Tsabi 2009.03.23. 11:06:23

Szegeny Guszti, en inkabb sajnalom, mint rohoghetnekem lenne tole, bar a tamolyogva maszatolos jelenet azert ott van a szeren :) Aranka szamomra J.R. (dallas) szemetsegenek es egy faek bonyolultsaganak az otvozete, de a nagyobb "baj" az, hogy a kavarogepek archetipusa pont ez :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.23. 11:23:46

@Tsabi:
"de a nagyobb "baj" az, hogy a kavarogepek archetipusa pont ez :)" Hát igen, fején találtad.
Ha a szép új világról írnék, akkor Aranka megtérne és kirohanna a 100 forintos boltba Guszti kollégájának váltózoknit venni, a "balesetest" pedig hazavinné kimosni, csak attól tartzok, hogy ilyen Hit Gyülis sci-fire senki se lenne vavő. Maradjon a szép magyar realitás, bármennyire is groteszk tükörből (már ha egyáltalán groteszk és nem simán naturalista).

Tsabi 2009.03.23. 12:35:54

@Nolik: egy idealista vilagban Aranka a zoknimosas mellett aktivan segitene kuzdeni az alkoholizmus ellen, segitene Gusztavnak a pozicio elereseben, es hetente legalabb egyszer friss sutivel lepne meg a kollegakat :) es persze lehet ezt meg ragozni..

metset 2009.03.23. 13:04:37

@Tsabi:
egy idealista világban ne tudd meg mit tennék Kingával:-)

Tsabi 2009.03.23. 13:24:48

@kosmet: el tudom kepzelni :))
süti beállítások módosítása