HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Hesos megtérésének igaz története-Tsabi és Nolik közös szerzeménye

2009.05.10. 23:59 Nolik

                                            

Nem a Hit Gyüli győzte meg Hesost. Németh Sándor vezető lelkész és a többi hitgyülis sztárprédikátor által Hugo Boss öltönyben eltáncolva kinyilatkoztatott igehirdetés csak egy menedék volt Hesos elméjének a végső becsavarodás elkerülésére. De mitől juthat el egy eredendően stresszmentes életvitelt folytató, hajmetál rajongó, teljesen átlagos kockásinges kockafejű számtech buzi Guszti csigáit leköröző katatón állapotba? Nos, Hesos több mint türelmes gyerek, mindig is az volt. A szülei is azok voltak, ezért önmérsékletből jelesre vizsgázva dolgozták fel, hogy huszonéves fiuk a nagyközség, ha nem az egész kistérség egyetlen komoly, összefüggő szőrzetből álló, Marx-Engels-ZZ Top dizájnú szakállasaként ballagott. Viszont a komputerekhez és minden egyéb gyengeáramos kütyühöz porbafingó kora óta piszkosul konyított. Szétszedett mindent, és technikából generációk óta felmentett rokonsága meghökkenését kiváltva, nem csak összerakni tudta a szétdobott cuccosokat, hanem azok még működtek is. Hesos munkastílusa nagyon tetszett a korabeli ügyeletes munkafelvételis HR hallja-kendnek, hát még az az üveg single malt és a boríték, amit apró figyelmességként előző este kapott Hesos szüleitől. Hisz a Hesos felmenők is azon korszerű befektetői elvet vallották, hogy a legjobb beruházás a gyermek jövőjének egyengetése.

Kezdetben semmi sem állt az a bizonyos hesosi IT karrier útjába. Fokozatosan lépegetett előre a bitek birodalmában. Lelkesen és kreatívan oldotta meg az eltérő feladatokat és egyre kerekebb egészé állt össze az ezerhuszonnégy féle különböző probléma leküzdését követően széleskörű és gyakorlatias számítástechnikai tudása. Viszont mandinerről szépen lassan kezdtek a jól táplált ovis képére csorogni a Nagybetűs Élettől  a személyre szabottan neki címzett pofonok is. A gyakorlatban is kezdte megtapasztalni, hogy ha elsősorban a mérnöki szaktudás és a minőség számítana, akkor már a múlt század második felében a video korszakban a VHS rendszer felett a Betamax diadalmaskodott volna és ez még csak afféle bevezetés a lobbi tudományokba ahhoz képest, hogy a több hetes-, hétvégéket és késő éjszakákat felzabáló megszállott programozása, csak azért, hogy a hivatal SAP rendszere a létező legjobban fusson, kukára ítéltetett, mivel egy külsős cég outsourcingban mindezt sokkal szarabban és aranyáron végzi. Az ominózus külsős IT vállalkozás viszont egy valamiben überelhetetlen versenyelőnnyel rendelkezett. Ügyvezető-tulajdonosa a Nagyfőnök bérmakereszt fia.

Szóval a rendszergazda-betegségek ekkor kezdtek rátalálni. Az egyre inkább rábüdösödő kockás ing, meló utáni vég nélküli sörözések a sorstárs haverokkal, a többi meg nem értett IT-sal. Ami  a következő löketet adta Alföldi papucsa fülledt belső zugainak kóros begombásodásához, annak kiváltó oka nem más, mint az evolúció szégyenének, a leghaszontalanabb állatfajnak a kóros elburjánzása. A Felhasználók egyre tömegesebb jelenléte a számítógépek és egyéb intelligens irodai kütyük körül. Hesos és a többi hesos-szabású szerint gép és rendszergazda békés szimbiózisban megférne egymás mellett, ha az IT idióták hordája nem próbálkozna mindenféle teljesen fölösleges alkalmazással.

A mosakodásmentes, büdösinges esti sörözések, mint afféle kapudrogok bevezetőjét követően  ekkor nyúlt a masszívabb rendszergazda kábszerekhez. Napközben óránként fél liter kóla és egy zacskó csipsz üzemmódra váltott, ohne normális kaja, majd az esti sörözés előtt, hogy mielőbb leszedálhassa magát, egy-egy spanglit is elpattintott valamelyik ügyeletes, szintén baromarcú felhasználók által kiidegelt spanjával.

Ami, jobban mondva aki lezüllését kozmikus sebességre gyorsította, az amőba agyú láma felhasználók csúcsragadozója, nem más, mint Marika. Sajátos intelligenciával megáldott lény.  Mindenkiről tudott mindent. 1973 március 17-ig visszamenőleg megjegyezte ki hányszor, kivel kávézott, de az írógép és a billentyűzet közti különbséget az elmúlt évtizedek alatt senki emberfia nem volt képes elmagyarázni neki. Marika havi egy klaviatúrát fogyaszt, mert mechanikus irógépen tanult gépelni, de mostanság legalább egész kevés oldószerrel megoldható a monitor tisztítás, mióta sehonnan sem tud Tipp-Ex korrektúrát szerválni.

Eleinte csak tikkelni kezdett Hesos ha meghallotta Marika nevét, de amikor őmarikasága első kísérletre elrontotta a vadi új fénymásolót, mert szó szerint vette, hogy ezzel egy spirálfüzetet le lehet másolni egyhuzamban, aztán berakott alulra a lapbehúzóhoz is, meg felülre is egyet. A két spirálfüzet pedig a végtelen helyett a szelénhenger közös szilánkosra törésénél találkozott, szóval ekkor Hesos már az ég felé fordított tekintettel vetette a kereszteket, amikor Marika géprombolásához rángatták.  Ezt követően csendesen sírdogálva töltötte a délutánt, miután a neoluddita Marika felhívta, hogy:

 - Olyan fura hangot ad ki a nyomtató.

 - Biztos begyűrődött a papír.

 - De hát nincs is benne papír!

 - Az isten szerelmére, akkor mégis mit nyomtat?

 - Hát emblémát egy pólóra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hesos az eset utám  már politoxikomániáit se tudta leplezni a kollégái előtt. Eddig halk szavú, visszahúzódó srácnak tartották, ezt követően pedig mogorva, sápadt,testszagú emberi roncsnak. Mielőtt a halálos dózis másfélszeresét meghaladó Big Mac adagot elfogyasztotta volna, vagy a 72 órás Doom maraton vitte volna el az IT – junkiek örök vadászmezejére, megtörtént a csoda.

Megjelent neki a Szűz Mária a hűtőszekrényben.

A többi már történelem.

 __________________________________________________________________________

Következik: Bolív hivatalos út 2. rész

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr171113379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.05.11. 09:27:16

Hesos már régesrég Jehova tanúja is lenne, ha supportolnia kellene a mi Marikánkat is D.
Ütős, gr.

ssolymarka 2009.05.11. 10:52:22

Szegény Hesos, de minden rosszban van valami jó. Mivel megtért, többé nem büdös, arra ott van Vanda :)).

golyo1974 2009.05.11. 10:53:42

Csodálatos volt :-)) Jól indul a hetem. A Tipp-Ex korrektúra ütött rendesen :-))

Surrano 2009.05.11. 13:28:35

Baszki, ezek a marikák mindent és mindenkinek az idegét leamortizálják. Mért nem húznak el rokkantnyuggernek vagy egy időgéppel vissza 1973-ba? Csajok, klasszak az avatarjaitok.
süti beállítások módosítása