HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Best of: Első csütörtök, "Anyátok" Aranka

2009.07.15. 23:59 Nolik

 "Düsseldorf, Deutchland, Deutchland!"

Haj musical átdolgozása (Diether Bohlen és dr. Komároni István)

Aranka a megtestesült anyaoroszlán. Főleg ha a saját érdekeit védi. - Jó az öreg a háznál!- meg - Én már csak tudom, ezer éve a hivatalnál vagyok!- és hasonló örökzöld bonmotokkal szórakoztatja a vele egy légtérben lévőket. Mindenről van véleménye, amit általában:- Tudom, hogy semmi közöm hozzá,de… – kezdetű mondattal vezet fel. (Samu ilyenkor a bajsza alatt gyakran megjegyzi, hogy: - Milyen igaz, tényleg semmi közöd hozzá. – de persze ezt tényleg csak magának motyogja,  Aranka füléig nem jut el.) Férjét, Andort naponta felhívja, ilyenkor negédesen csacsog: - Mizujs a gyárovicsban? Itt a te fél mázsa Aranyod! (- van az legalább háromnegyed is. - motyogja ilyenkor Samu a bajsza alatt) – Lányára is gyakran rácsörög, és kacarászva áradozik, hogy jujj, te most épp Párizsban/ Rómában/ Amsterdamban habzsizod az életet, mi meg itt gályázunk. Milyen az ottani pasi felhozatal?, hisz tudod a barátosnéd vagyok, Ju nó, jor frend, Goldi! – A lánya biztos vinnyog neki valami közhelyet, csak, hogy mielőbb leszerelje bratyizós, állaza anyját. Na persze, Goldi a barátosnéja. De a legteátrálisabb, amikor valamin felháborodik. Kb. óránként kétszer. –Atyaúristen, ezt meg hogy képzelik?! – Ezek habzószájú elmebetegek! – A kakit meg persze majd nekünk kell ellapátolni!- Naponta egyszer-kétszer nem tudja magát türtőztetni, hanem „meghozza azt az áldozatot”, hogy mártírként, szigorúan a többiek érdekében beront a Kisfőnök, vagy egyenest a Nagyfőnök irodájába és in medias res, belekezd a sérelemáradatának a ledarálásába, pl:

– Megadóztatják a kafetériát, nekünk meg ezt most kell megtudni az internetről!, Most akkor hogy is van ez? Mind itt fogunk éhezni? – Aztán persze önelégülten, bennfentesen mosolyogva penderül ki. – Jujj, még nem mondhatok semmit, de tudjátok, a ti érdeketek a legislegfontosabb nekem, mihelyst eljön az ideje, szólok, becsszóra. Ha meg valami hírértékszerűséget hall, villámgyorsan tárcsázza ismerőseit, hogy ő legyen a leggyorsabb pletykahírnök. Ma Samu be is szivatta. Diszkréten elkezdte terjeszteni, hogy a hivatalt felvásárolja a düsseldorfi önkormányzat. Aranka öt perc alatt 7-8 telót is megeresztett. Kb. mind így kezdődött: - Nem tőlem tudod, de villámgyorsan bányászd elő a német nyelvvizsga papírjaidat!- és nagyjából így végződött: - tuti, hogy tömegesen fejek fognak hullani! Ez most vérkomoly! Jönnek a nácik, és egy csomót közülünk kilapátolnak! –  

 

 

 

 

 

 

 

 

A legeslegjobb passziója mégis a kibeszélősdi. Ezt többnyire Vandával ejti meg (kivéve amikor éppen őt beszéli ki a háta mögött) amikor levonulnak cigizni. – Vanduci, megyünk bűnözni?- invitálja.                    

 Következik: A halszagú Vanda

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr271000837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2009.03.19. 08:29:33

Hehe, Düsseldorfi önkormanyzat, ez nagyon jo :))) a latkep tok jo, Medienhafen, rajta van minden, ami picit is szamit, tobbek kozott egy epulet, amiben en is dolgoztam :)) az irasodra nem is fecserelnek szavakat, szerintem pont jo minden, csak igy tovabb :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.19. 09:08:16

@Tsabi:
Kicsi a világ. Pedig már kész volt a mai adag, amikor kiderült, hogy a No1 törzsolvasónál bejátszik a német szál, és erre kiderül, hogy azon belül is ennyire közel. Most már bajosan mosom le a vádakat, hogy megrendelésre író bértollnok vagyok:-)

Tsabi 2009.03.19. 09:33:30

@Nolik: hehe, mondhatni telitalalat volt :)) szerintem meg mindig jobb, ha azzal vadolnak, hogy az en bertolnokom vagy, mint ha valamelyik politikus kapcsan tennek ugyanezt.. :)))

metset 2009.03.19. 11:07:08

Basszameg, ez az Aranka az a tipus, akinek legszívesebben szívlapáttal kúrnám szét a fejét, de úgy, hogy csak úgy klaffogjonak belőle az egyvelődarabkák amikor a falra kenődnek. Pont olyan mint Csákányi Eszter a Fekete Ország szavazóirodás jelenetében.
www.youtube.com/watch?v=skojon2SZpM

Hepciás 2009.03.19. 16:19:49

@kosmet:
Hogy mennyire igazad van! Nekem is az volt az egyik kedvenc jelenetem a darabban. Na meg villanyszerelő kapa ízes magyar káromkodás-nagymonológja.

Hepciás 2009.03.19. 16:23:37

@Nolik:
Bocsi, tegnap nem raktam szájlit, azt hittem annyira egyértelmű, hogy csak viccelek. Adja meg az isten, hogy minél többet bizniszelj a blogodon. A mai is szuper és már alig várom a halszagú vandácskát holnap! A könyvedet is megrendeltem, jó az a critical mass-os rész. Csak Mozillán tök kényelmetlen a regényrészletet olvasni, kénytelen voltam explorerre váltani.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.03.19. 16:36:16

@Hepciás:
Ok. Suszternak lyukas a cipője. Írom itt 1000-el a humoros blogot és közben elvesztem a saját nikkelezett humorérzékem:-(.

Köszi a megrendelést, nemsoká visszaigazolom.

Ja, sajna a Mozillán béna, majd át kell hegeszteni, csak nagyon láma vagyok az ilyen IT dolgokhoz (kb. mint Guszti: jé, a tévét összekötötték az írógéppel) a srác aki "alattam" a webet fejleszti éhbérért meg pusziból, meg már nincs pofám basztatni.

Tsabi 2009.07.16. 08:34:11

na ez a poszt egy darabka tortenelem :))

Tsabi 2009.07.16. 15:20:03

@Nolik: A Kezdetek, igy nagybetuvel :)))
süti beállítások módosítása