HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Akadálymentesítés

2009.07.01. 23:59 Nolik

A minisztérium kiadta az ukázt, hogy az összes hivatal akadálymentesítését a félév végéig be kell fejezni. Különben az EU a fejükre koppint. Még a kohéziós- meg az infrastrukturális alapba  is vissza kell tolni a támogatást. Alapba visszatolt sváb-hegyi medencés villa meg alapból nonszensz. Nagyfőnökék nagy családja szakácsostól, sofőröstől meg kertészestől aztán meg hová menne?  

 

A Nagyfőnöknek ebből az akadálymentesítéses-hátrányoshelyzetűs-rokipátyolgatós faszságból már jócskán elege volt. Mi a csipát akarnak még? Aki felmegy hozzájuk a családi villájába vendégségbe, az még vastüdős hordágyon is begurulhat a medencébe. Sehol egy lépcső, csak spirál, lejtő meg lift. A pénz célirányosan lett felhasználva, most nem mindegy az Uniónak, hogy légvonalban pár kilométerrel távolabbi helyszínen?

 

A másik, amit szerinte szintén jó lekezelt a roki tárgykörben, az Államtitkári Póker-Openen  nyert  EU kompatibilis mozgáskorlátozott biléta kihelyezése a Ferrari Testarossájára, amit szegény Csipak Petyától vett át, akire az a köcsög Tóni rászállt.    

 

Marika zsigerből utálja a rokikat. Azon kevesek, akik tőle is szerencsétlenebbek, általában valami kéjes ellenszenvet váltanak ki belőle. A hajléktalanokat is legszívesebben terpentinnel lelocsolt máglyák tisztítótüzén látná lobogni. Pedig a mezítlábas szimfóniázásával, meg a nyaklónélküli xanaxozásával sanszosabb, hogy végtagcsonkolásba torkolló érszűkülettel végzi, mintsem, hogy az idült drogfüggő, többszörös visszaeső bűnöző fia  a sok-sok áldozatért és törődésért, amiért felnevelte és embert faragott belőle, hálából egy Hanza-városok kulturális körutazással lepi meg. Brémai Filharmónia koncerttel, tallini Észt Állami Balettintézet előadással, meg ami belefér. Erről az akadálymentesítésről is meg van a cseppet sem PC különvéleménye:

 

- A jó büdös kurva nyomorék anyjukat! Azok a spárgai görögök még tudták. Mindet le kéne gurítani tolókocsistól a Tubesről! Akadálymentesítés az ügyfeleknek, az. A mi fogyatékosságaink könnyítésével meg senki se törődik. Mióta rimánkodok, hogy cseréljék le a fekete billentyűzetemet, mert azon annyira meglátszik a korpa!

 

Hesos szerint mindenkinek bőszen imádkoznia kellene a sok hülye akta tologatása helyett és akkor minden fogyatékos meggyógyulna, mert azt a Megváltó Úrjézus is megmondta. És nem  lenne kinek akadálymentesíteni. Samu nem bírta ki, hogy ne szivassa picit:

 

- Hesos testvér, tudod mit mondott a pösze, amikor a sántával megjelentek a Megváltó Úrjézus szine előtt, hogy meggyógyítsa őket és az Úrjézus azt parancsolta a sántának, hogy dobja el a botját, neki meg azt, hogy szólaljon meg?

- Mit?

- Eleszett a szánta. 

- Na szivasd te a jób… hallelujja – vágott vissza Hesos dühösen és elviharzott egy gyors stresszlevezető imádságra, de azért az ISO szabvány szerinti akadálymentességi piktogramot kirakta a hivatal honlapjára.

 

 

 

 

 

Guszti szerint az egész akadálymentesítés úgy faszság, ahogy van, mert ha kell, akkor ő négykézláb is bemászik a hivatalba, inkább egy korszerű szagelszívó berendezés kellene, gondolta, amint Vanda is bekerült a légterébe.

 

Aranka ebben is a mocskos Düsseldorfi terjeszkedők kezét vélte felfedezni. - Előbb akadálymentesítenek, hogy aztán akadálymentesen lapátra tegyenek!- dúlt-fúlt magában.

 

Talán Kinga volt leginkább megértő. Neki az egyik unokatestvére tolókocsis és van néhány sztorija. Az alap, hogy mindenféle makkegészséges Schorbert Norbi az anyuci cukorbetegségére igényelt rokkant matricával tuningolja a sport verdáját, de a mezei izomagyak ala’ natúr parkolnak roki parkolóra. Mesélte, hogy a múltkor szépen megpróbálta megkérni az egyik suttyót, hogy álljon már el a rmozgássérült parkolóról.

-   Figyelj, légyszives, hadd álljak már be ide. – mire a sültparasztnak valami derengeni kezdett és csodálkozva rákérdezett: - Mé' bazdmeg,   te rokkant vagy? – ekkor már az unokatesójánál is felment a pumpa, na meg azt is látta, hogy erre a szintre kell lemenni, ha meg akarja értetni magát és amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten alapon válaszolt: - Igen bazdmeg, rokkant vagyok!

Azt meg a saját szemével látta, hogy két vaknak ugyan megpróbált a hivatal biztonságija segíteni, csak a kétbites agyával az már nem esett le neki, hogy ha ők ketten oldalt egymást fogják, akkor nem elég, ha csak a mellette lévőre figyel, akit konkrétan ő támogat, mert szegény szélsővel sikerült egy oszlopot lefejeltetni. Visszafelé a saját kárukon okulva már libasorban mentek szegény fehér botosok. A hab a tortán meg az volt, hogy miután a biztonságis soron kívül bevezette őket, a jelenetet szemlélő két főállású segélyből élő közül az egyik csodálkozva így szólt társának:

-         Jé, a vakok előbb bemehetnek, mint mi!? 

Részmunkaidős Kinga csak attól parázott, nehogy az legyen a nóta vége, hogy mivel górézsebbe szétfolyatják az akadálymentesítésre szánt büdzsét és aztán meg nekik kell határidőre befejezni társadalmi munkában. Részmunkaidő ide vagy oda, akár 12 órázni is kell, amíg kész nem lesznek. Aztán persze, hogy úgy lett. Meg is lett a nagy díájváj eredménye. Mindenhova raktak platót, csak oda nem, ahová ugye szerintük a rokker is gyalog jár, de figyelmeztető táblát azért kihelyeztek:           

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr71220571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2009.07.02. 08:37:30

Lenyűgöz Marika humanizmusa. Hanza város kultúrkörúton a helye.

ssolymarka 2009.07.02. 10:34:15

Nyaki ütőeres spriccparti a Tallini Operabálban? D

Tsabi 2009.07.02. 11:17:24

Igy kell ezt - amugy a kepet nezve lefele meg csak-csak, de felfele akkor is beszarnal kerekesszekkel, ha amugy elotte nem pont azert jottel le :)

golyo1974 2009.07.02. 12:38:51

@Tsabi: De felfele már végzett a dolgával, inkább fel sem megy, megvárja amig megint kell neki :-D

Tsabi 2009.07.02. 12:46:26

@golyo1974: aha, es majd par evszazad mulva az akkori freitamas a szetrohadt gumiju kerekesszekek fole hajolva a kameraba suttogja, hogy "sohasem mozdultak ki lakhelyukrol, ezek itt eltek keremszepen"

golyo1974 2009.07.02. 12:50:00

@Tsabi: jah, bírom az ilyen oknyomozósdit :)

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.07.02. 12:58:03

@Tsabi: @golyo1974:
Aztán majd a régészcsoport szenzációs cézárkori leletét anulélja a portás: "Ja, kérem, az nem "AVE CEZAR V A! " a cvseréptáblán, csak én írtam ki sietősen, hog: A vécé zárva!
süti beállítások módosítása