HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Bolív hivatalos út 2.

2009.05.11. 23:59 Nolik

Az 1. rész tartalmából:

 

A Nagyfőnök kiküldte Samut, Gusztit és Günthert Bolíviába, hogy szabadítsák ki Tóásó Elődöt, mert ha egy bizonyos közbeszerzési eljárás részleteiről fecsegne, akkor sok köztiszteletben álló embernek esne bántódása. A bürokrata keményfiúk független Székelyföldet támogató indián őslakosok segítségével a bolíviai Santa Cruz felé vették az irányt.

 

A bennszülöttek űberelhetetlen bánásmódban részesítették a hivatalnok kommandót. A kommunikációt is több-kevesebb sikerrel meg tudták oldani. Kecsua-csángó keveréknyelven beszélgettek. Friss halas-, gyümölcsös-, laza informális piknikszerű zabapartival fogadták őket. Semmiféle féregevést nem tukmáltak rájuk, látszik, hogy a civilizáció átkaival kevésbé fertőzött természeti népek nem néznek Survivert. Majd miután kiosztották a hálósátrakat, Kinder surprise helyett mindhármuk kapott egy-egy hamvas bennszülött lánykát. Úgy látszik, hogy a szerelem próbája csakugyan az idő és a távolság, mert Günther ugyan alapjáraton elég lazán kezeli Vanducit, de most, hogy az Unión kívül tudja, mi több, még csak nem is azonos féltekén tartózkodnak, nem volt szíve mással hancúrozni. Guszti megértő volt, viszont a mérgezett fúvócsöveket virtuózan kezelő vendéglátóit se akarta magukra haragítani, így vállalta, hogy feláldozza magát és egy lány helyett kettővel hál.

Reggel agregátorról tolt hangtechnikával recsegtetett Székely himnuszra ébredtek, majd a reggeli után gyorsan el kellett pucolniuk a faluból, mert a Markó Bélát támogató falvat egy ellenséges, Tőkés László mellett elkötelezett falu harcosai kerítették be.

Ezt követően gyalog, öszvéren, kvadon, keskeny nyomtávú vonaton, drótkötélen, csónakon és még a jóisten se tudná számon tartani, hogy milyen egyéb közlekedési eszközök segítségével utaztak tovább. A csónakázós folyami szakaszon Samu vegyes érzelmekkel szemlélte, amint egy pirája raj percek alatt csontig bont egy pechjére rossz helyen a folyóba gázoló ökröt. – Istenem, ha Tysonka is közöttük lehetne! – morfondírozott magában. – Nem kizárt, Samu házi kedvenc pirájájának a nyavalyái is inkább lelki eredetűek, hisz ezekhez a szabadon vérengző fajtársaihoz képest az ő legkomolyabb kalandja az volt, amikor a körúti sétáltatás alatt beleharapott egy romániai kis haramia képébe.

Amikor elérték Santa Cruz egyik bádog elővárosát, továbbmenni már jártányi erejük se volt, ott helyben  a favellában letáboroztak az egyik Lonely Planet által minden bizonnyal egekig magasztalt szállóban. Döngölt föld padlóra vetett szalmazsák fekhely, ásott latrina, petróleumlámpa, egy szóval valóságos offline paradicsom. Mire Günther és Samu felébredt, Guszti már járt egy kört és kéjesen böffentett egyet, majd elhencegett azzal, hogy ő a sarki kispiszkosban két dollárért degeszre zabálta magát. Három malacot is megevett. A többiek azt gondolták, hogy a sok stresszt egy újabb piavisszaeséssel oldja és alaposan benyakalt tequilából, mivel ilyen hülyeségeket is beszél, hogy három malacot zabált reggelire. Mivel a szállásukul szolgáló lyuk távolról se volt bed and breakfast, kajálni pedig nekik is kellett valahol, hát ők is betértek a Guszti féle kifőzdébe és meghökkenve tapasztalták, hogy Guszti bizony nem piásan beszélt félre, ugyanis a kifőzde nyitott tűzhelyén legalább harminc tengerimalac forgott nyárson. Délelőtt bevonultak Santa Cruz központjába. A pálmafákkal övezett, homokszinű székesegyház tövében egy Manu Chao számokat pengető utcazenész és pár semmittevő cipőtisztító volt hivatott megalapozni a hangulatosan lepukkadt Latin-Amerika fílinget. Egy nagyon nem odaillő jelenségre lettek figyelmesek. Egy egyszerű, mégis igényes, fekete ruhát viselő kalapos, elegáns kontyos szőke, huszonéves, vagy legfeljebb harmincas nő sietett végig a téren. Sudár, Claudia Schifferhez mérhető szépség. Térdig érő fekete ruhája, és a kalapja előtt fekete csipkefátyol viselete alapján ítélve, akár gyászruha is lehetne szerkója, ha a kalapját nem ékesítené egy tűzpiros pántlika. Egy szintén élénkpiros sálat is viselt, de nem a nyakán, hanem a jobb kezére tekerve. Ahogy szinte futólépésben elsietett, mintha csak ritmikus sportgimnasztika gyakorlatot mutatna be, úgy lobogott mögötte a kendője. – Miért van az, hogy egyes nők annyira szexisek pusztán attól, hogy sietnek? Kinga is egy csomószor csak azzal indítja be őket, hogy úgy szedi a lábait, mint a mérgezett egér - monologizált magában Samu, de a pálmafás sétáló utcából nem soká a szálláshelyükhöz érkeztek, és a szabad asszociációkkal fel is hagyott.  

 

A szakadár bolíviai tartomány székvárosában már megszokták, hogy a magyarok bejövetelüket követően minimum négycsillagos szállóban vernek tábort. A hivatalnokok is ezt tették, ugyanott vettek ki szobát, mint Rózsa-Floresék, azzal a titkos szándékkal, hogy a helyszínen minél több adatot gyűjthessenek Tóásó kiszabadítása érdekében.    

 

Vége a 2. résznek

____________________________________________________________________________

Lesz majd Bolív hivatalos út 3., csak előtte A hivatal és az Idegenek

 

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr261110246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

champ76 2009.05.12. 07:33:38

T. Hivatal!Ezúton szeretnék igényelni Önöktől 1 (egy) darab hamvas bennszülött lánykát!A halas-,krokodilos-,vegyigyümis kulináris élvezetről szívesen lemondanék még 1 (egy)-azaz összesen 1-1 darab-hamvas bennszülött lányka javára.Ilyesfajta Leánykák hiánya esetében Péderke és/vagy kollegái helyettesítése nem lehetséges!Mindegy nekem,hogy csónakon,kvadon,hajón,vagy fapadon juttatják el hozzám Őket,a szállítási költség úgyis Önöket terheli!Bízva kérelmem kedvező elbírálásában kívánok minden jót és szépet a Naccságos Uraknak!Tisztelettel:Pityuka. Hja!Jó volt ez így korán reggel ébresztőnek,köszönöm!

golyo1974 2009.05.12. 08:54:33

Én nem kérek hamvas leánykát, nekem másra fáj a fogam :-)) Kellemes volt, tényleg így reggel, kár, hogy nem végig volt, így itt maradtam félúton.... Talán kibírom :-O Köszi én is.

champ76 2009.05.12. 09:14:20

@golyo1974: Azér' még örüjjünk,hogy nem 9876 részes lesz,mint a barátok közt,nemde??!Amúgy meg harizom!Hová tüntetted azt az ari pofit az avatarodról??

ssolymarka 2009.05.12. 09:21:10

Jó volt, aztán meg ki tudja, lehet ebből még 9876 részes bolív szappanopera D

golyo1974 2009.05.12. 09:28:06

@champ76: :-DD Ott van az csak kicsit messzebb. De aranyos vagy. A profilomban ott maradt. Meg még a fejemen is itt van. De most már mégaranyosabb :-))

champ76 2009.05.12. 10:43:19

@golyo1974: Akkor meg tessen visszajuttatni a becses fotográfiát az őt megillető helyére,illetve kiváltható egy újabb,mégaribbal:).És Ssolymarka is követhetné a példádat..Csalni nemér ám(nem valami hamvas bennszülött lányka fényképét odakoppincsolni!).

golyo1974 2009.05.12. 11:33:06

Óhajod parancs, aribb majd jön :-)

golyo1974 2009.05.12. 11:40:35

Pedig én átraktam, úgy látszik idő kell neki amíg élesedik :-))

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.12. 11:43:12

Akkor én is beszállok a női szépségversenybe:-) Viva la Bolivia, viva la Hivatalnockheros, olle!

champ76 2009.05.12. 11:50:42

arohattéletbe,de szép lyány vagy B. Suzi B.!nem titkolom:szerelem első hányásra...öö..izé..látásra! golyo1974:az új ari(bb) képen nem tán a vadiúj Ta..ás (ez itt nem a reklám helye!) vizes pólódban fogsz feszíteni??!!

golyo1974 2009.05.12. 11:51:26

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Viszed a pálmát, gratula :-DDD Nyomodba sem léphetünk!!

Tsabi 2009.05.12. 11:58:25

Megerte keson kelni, a sztori is jo, meg a kommentek is :))
Champ, a kervenyhez keretik csatolni : az egysegnyi sugaru korben levo telefonfulkek szama, a leendo anyos oltasi bizonyitvanya (baranyhimlo, tbc, rubeola), zacsko tej, 2 kifli es egy 54000 forintos illetekbelyeg. a 800.000ft utalasanak visszaigazolasat Nolik alapitvanyaba nem en intezem, arrol majd o nyilatkozik :)

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.12. 11:59:49

T. Champ,

Szíveskedjék kérelmére illetékbélyegben leróni a 2200 Ft-os általános államigazgatási illetéket bolivárba átkonvertálva.

Avatar női szépségverseny részeredménye:
golyo, ssolymarka botfülű szuzi megosztott első hely.

Tessék egy percben meggyőzően érvelni a világbékéről, hogy érdemi döntés születhessen:-)

Ksz mindenkinek a dicséretet.

golyo1974 2009.05.12. 12:24:28

@champ76: Én tutira nem fogok vizespólózni nem aggódj. Ha meglátsz rájössz... De ott leszek a bulin az biztos!! Te?

golyo1974 2009.05.12. 12:25:37

A többi nőtársam nevében is köszönjük fiúk, hogy vagytok nekünk :-)) Mit csinálnánk nélkületek mi NŐK?? puszi

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.12. 12:27:49

@golyo1974:
Ugyan nem teljesen a világbékéről szólt a mondókád, de nagyon szimpi, egy paraszthajszálnyival átvetted a vezetést:-)

golyo1974 2009.05.12. 13:01:07

ÉN nem akarok versenyezni, minden NŐ szép! Világbéke :-D

champ76 2009.05.12. 13:41:15

T.Elbíráló Bizottság!Ha ez az ára egy HBB-nek(hamvas bennszülött bébi),akkor inkább anyósom hátulról kétszer a trágyacsomón,vagy a Suzan Boyle-Ő inkább mégse..A Hivatalnokok mindig ilyenek voltak:kiszipolyozták,mitöbb,kizsákmányolták a rendes,becsületes adófizető polgárokat!Pedig én csak a napi betevő megélhetési szexadagomért harcolnék... golyo1974:Na jól eltértünk a tárgytól,de büszke lehetsz magadra:az ari portréd egy szépségversenyt robbantott ki!Az önkritika szép dolog,de minden nő másért szép!Tessen nyugodtan"vizespólózni" és mi köszönjük,hogy vagytok nekünk Nők,Péderkék,Suzannok...!Na letelt a munkaidőm,mostmár nem érek rá :)))Szevasztok,viszlát honlap..vagy holnap..vagy mi..

Tsabi 2009.05.12. 22:55:19

@champ76: Orommel tajekoztatjuk, hogy a fent emlitett tevekenyseg illetekmentes. :)

Chazz Reinhold 2009.05.13. 02:51:03

hogy mondják azt Kecsua-csángó keveréknyelven, hogy: "monnyon le!" ? :D

bár lehet hogy ez olyan kecsuán bennszülött-Kazinczy féle nyelvújítás lesz mert eddig csak a m.agyar nyelvben ismert. szerencsétlenek eddig csak mmmmm-mmm-ögni tudtak, mikor vmi olyasmit akartak kimondani h. monnyon le!
süti beállítások módosítása