HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

A hivatal nemhivatalos fogyókúra versenye

2009.05.20. 23:56 Nolik

 

- Aki harminc napon belül a legtöbb kilót leadja, dupla adag kultúra utalványt kap! – húzta el a mézesmadzagot a többi hivatalnok orra előtt a Nagyfőnök. Magában persze röhögött egy nagyot.

– Kínozzátok csak magatokat, luzakodó lúzerek, én maradok a Stroganoff bélszínnél, meg a dupla pacalnál. Az időpont zsírleszívásra meg már kipipálva.

 

 

A Kisfőnök oldszkúlabb módszerekkel próbálkozik. A számítógép képernyő előtt dolgozókat rendeletileg megillető tízperces szünetek alatt cicanadrágot ránt, medicinlabdára ül, és MP3-ról tolja a Hupikék Törpikék 6-15-ről valamelyik kinder technót, oszt erre ugrabugrál. A viráglocsolónő amikor egyszer így rányitott, akkor olyan szinten ledobták az  agytekervényei az ékszíjat a  bizarr látványtól, hogy a jó pár éve kikezeltnek vélt skizofréniájának a visszatérésére tippelt. Egy gyors hátraarc után futólépésben spurizott a MÁV kórházig, ahol először is az újonnan átadott kápolnában próbált a Szent Antal szobor zsebébe egy marék hidegétel-utalványt dugdosni, majd amikor visszajött a plébános a kórházi büféből és nagy nehezen meggyőzte, hogy az anyaszentegyház egyelőre még csak készpénz elfogadóhely, párosával véve a lépcsőket rohant fel Novák főorvos úr irodájához, ahonnan a cselédkönyves ügyeletes kezdő kis dokkerkék marcona műtősfiúkkal húzattak rá kényszerzubbonyt, mert csapdába lépett sakálként üvöltötte, hogy a Főorvos Úr vegye ki a fejéből az elefánttökű aerobic szörnyet.

 

 Aranka up date-olta a Norbi Update gyűjteményét és a reggeli érkezését kávé-cigi kombó helyett ugrókötelezéssel kezdi. Mivel alattuk az IT-sok vannak, Hesos már első nap nyitott Bibliával a kezében rohant fel és síron túli hangon hirdette ki, hogy: - Megkezdődött az Armageddon! A mennyei seregek már ezerrel dübörögnek, mindenki bánja meg bűneit és last minute térjen meg!

 

 Vanda a hosszútávfutásra esküszik Minden más hókuszpókusz csak humbuk és  minimum egy óra folyamatos munka  után kezd el égni a zsír, addig csak a szénhidrát olvad. Minderre azt követően ébredt rá, hogy az új Swift önrészére félretett summát csoportosította át kineziológusra, jóga táborra, prána evő kurzusra meg Atkins diétás pszichodráma tanfolyamra, de a narancsbőr alól a párnácskák sehogy se fogytak ki. Szóval mostanság nem az uncsi régi 206-os Pözsijével, de még csak nem is BKV-val jár be, hanem egészen Békásról befut. Viszont az egy óra tíz perces futótáv, zuhanyzási lehetőség nélkül az ő hormonháztartását ismerve valóságos bioyperite csapás, de hát a szépségért áldozni kell kérem, speciel akár egy egész osztálynyi kollégát.

 

Marika, mint szinte minden komolyabb volumenű ügyben, az intenzív fogyókúrázásban is arra esküszik, amit még valamelyik 1973-as Füles hátuljára jegyzetelt fel, a fodrásznál dauerolásra várva. Szóval épp a Takács Marikás címoldalas Fülesbe, a Korcsmáros féle folytatásos Rejtő képregény mögé véste fel néhai Szukicsné diétás aranyszabályát: – A legjobb fogyókúra, ha az ételt egyenest a WC-be öntjük és éhségcsillapításként óránként két szál mezítlábas Symphoniát kell elszívni. Marikának a néhai Szukicsné féle intenzív diétájával három nap alatt sikerült bejutnia az intenzívre. Ahol a betegfelvételis ügyeletes doki is seperc alatt fekvőbeteg állományba vette, annak ellenére, hogy már a mentőkocsi ajtajának résnyire nyitását követően, a hordágyról lelibbenő sárga, bazsarózsamintás dzsörzéruha széléről azonnal felismerte a vén táppénzcsaló törzsvendéget.

 

Apropó, ha már kórház, az összes hivatalnok emlékszik Guszti jó pár évvel ezelőtti legendás fogyására, pedig akkor nem is volt fogyiverseny. Történt mindez akkor, amikor Guszti brutál masszívan ivott, többek között azért, mert speciel ideiglenesen még az Anonim Alkoholistáktól is kizárták, mivel lebukott, hogy az AA-s aktiviti bajnokság alatt a teás termoszt stikában rummal öntötte fel. Alkeszkámnak konstans úgy az egekbe járt a gyomnorsav szintje, hogy fogadásból beválalta, egy hónap alatt megeszik egy kemping biciklit. Sorstárs szaki szomszédja szabdosta neki flexel a napi penzumot. Azzal, hogy a komplett első villát egyszerre akarta letudni, egy picit túllőt a célon, mert éjjel kórházban kötött ki, majd három hétig élethalál között lebegett és az állandó infúziózás ellenére majd tizenöt kilót fogyott. De amekkora elpusztíthatatlan mázlista alkesz, így legalább kiderült, hogy egy orbitális méretű epekövet növesztett, ami, ha az idióta fogadása okozta rosszullét miatt nem kerül orvosok közé, tuti, hogy elvitte volna. Miután kioperálták, az egyik műtőtakarító gyerek elbugázta a követ és bevitte az esti iskolába, mivel érettségizne, me’ a fasznak van kedve cukrosok amputált lábai-, meg egyéb belsőségek között a padlót nyalni nyugdíjig. A szegényes földrajz szertárba így sikeresen pótolták a bolygó mozgást modellező makett hiányzó elemét. Újra van benne Merkúr.                   

 _______________________________________________________

Következik: Deák Ferenc, de melyik?

 

 

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr691134634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nolik · http://www.nolikantal.com 2009.05.21. 00:57:34

"A legjobb fogyókúra, ha az ételt egyenest a WC-be öntjük" régi Sándor György poén, ha jól emlékszem.

golyo1974 2009.05.21. 08:58:46

Jáj de jó volt :-D Tysonnak nem kell fogyóznia a bébi után?? Remélem holnap nem apósomról írsz, őt is így hívják :-DD Mondjuk lenne mit. Lehet, hogy felismerem :-))

Tsabi 2009.05.21. 09:48:40

@golyo1974: Tysonnak hivjak az aposod? :D

Jo volt, a kempingbicajos resz tetszett a legjobban :))

ssolymarka 2009.05.21. 10:45:57

Jjó, gr. Marika megint nagyot alakított, de a többiek is.

golyo1974 2009.05.21. 10:57:54

@Tsabi: Deák Ferenc, de melyik??

ssolymarka 2009.05.21. 11:01:47

@golyo1974: Kisfaludy-Tysonfalvvy Deák Ferenc D

golyo1974 2009.05.21. 11:37:58

@ssolymarka: De poénos kedvedben vagy :-DD De jó :-)) De Péter...

champ76 2009.05.21. 11:50:14

Kultúra utalvány mint mézesmadzag?Hát eléggé kificamodott ízlésű,szűk látókörű egy társaság!Ilyesmiért kínozni magukat?Mert ha még sörjegy lenne..ÉS!Tisztelt Nolik Uram!Nem tudom,hogy a szépségesen tökéletes alakom,gyönyörű testem nagyon előnyösen kihangsúlyozó rólam készült vázlatrajz hogyan került az Ön birtokába,-ráadásul engedélyem nélkül meg is jelent az oldalon-de az biztos,hogy ezt már nem hagyom annyiban!Az ügyvédem a nem csekély fájdalomdíj összegéről tájékoztatni fogja Önt!(u.i.: a tükörben lévő alakot nem ismerem)

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.21. 12:01:24

@champ76:
szépfiú, nem kellene mindjárt ügyvéddel fenyegetőzni, nem tudnék békéltetni Nolik és közötted?D

champ76 2009.05.21. 12:23:37

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Egye fene!Ha eltöltessz Antallal egy viharos éjszakát,mindent megbocsátok Neki!(bizonyító videó-minimum 1 órás-szükségeltetik!)

Hepciás 2009.05.21. 16:10:04

"Szent Antal szobor zsebébe egy marék hidegétel-utalványt dugdosni, majd amikor visszajött a plébános a kórházi büféből és nagy nehezen meggyőzte, hogy az anyaszentegyház egyelőre még csak készpénz elfogadóhely,"
az anyaszetnegyház nagyon jól tudja, hogy a hidegétel-utalványnak annyi

Surrano 2009.05.21. 17:33:59

"Miután kioperálták, az egyik műtőtakarító gyerek elbugázta a követ és bevitte az esti iskolába, mivel érettségizne, me’ a fasznak van kedve cukrosok amputált lábai-, meg egyéb belsőségek között a padlót nyalni nyugdíjig. A szegényes földrajz szertárba így sikeresen pótolták a bolygó mozgást modellező makett hiányzó elemét. Újra van benne Merkúr."
DDDDD
itt köptem le a monitort, még jó, hog yvéget is ért a posztD
süti beállítások módosítása