HTML

A hivatalban minden munkanap más: H-K-Sz-Cs-P(1/2)

Egy hivatal mindennapjai. Küzdelem a szamárlétrán. Esőerdőirtás az elvileg papírmentes iroda kiszolgálásához. Furkálás, haverkodás, kibeszélés, lövöldözés házinyúlra, macskajaj, bürokrácia nagy tételben és minden ami kell a munkamorál fokozásához.

Friss topikok

Linkblog

Bolív hivatalos út 3. - EP kampány, mint fedőtevékenység

2009.05.17. 23:59 Nolik

 

Az 1. és 2. rész tartalmából:

 

A Nagyfőnök kiküldte Samut, Gusztit és Günthert Bolíviába, hogy szabadítsák ki Tóásó Elődöt, mert ha egy bizonyos közbeszerzési eljárás részleteiről fecsegne, akkor sok köztiszteletben álló embernek esne bántódása. A bürokrata keményfiúk független Székelyföldet támogató indián őslakosok segítségével a bolíviai Santa Cruz felé vették az irányt, ahová egy teljes Camel Trophy szériát megszégyenítő kalandtúraszerűen érkeztek meg. Az első éjszakát egy városzéli bádogváros hostelében töltötték, bereggeliztek tengeri malacból, majd becsekkeltek ugyanabba a hotelbe, ahol néhai Rózsa-Floresék is laktak.

Hunnia hivatalnok kommandójának a híre persze már bolívföldre ért. Botondo Chikós-Ramirez őrnagy, a Bolíviai Nemzetbiztonsági Hivatal apai ágról magyar származású operatív főtisztje és beosztottja, a korábban majd’ egy évtizedig Magyarországon élő hadnagy testhez álló feladatként nyerték el a magyar hivatalnok sejt tevékenységének felgöngyölítését.

- Elképesztő, őrnagy úr, hogy milyen agresszívan törnek latin-amerikai befolyásszerzésre ezek a magyarok. Itt van például az egyik pártjuk Európa Parlamenti választási plakátja, ahol Tito Ortizzal, egy mexikói ketrecharcossal riogatnak.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Hmm, ma még csak egy mexikói ketrecharcos, holnap meg egész Latin-Amerika! Azt a kalandozó, kilencöves tatufájukat! – fakadt ki Chikós-Ramirez őrnagy, és szolgálati laptopjára bámult. Lássuk csak, mit mond a gép. Tito- hmm, egy egykori jugoszláv államelnököt, Josip Broz Titot,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meg az első űrturistát, Dennis Titot hozza ki találatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Ugyan ritka név, de különböző profilú és ragadványnevű célszemélyek is viselik. Olyasmi, mint a Deák Ferenc. Itt van például Deák Ferenc – Könyörtelen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

az utcai harcos. Szép nemes, intellektuális sport, mint a Tito féle ketrecharc. Vagy Deák Ferenc -  Pillangó:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– a tetőtől talpig kitetovált, néhány éve elhunyt köztörvényes bűnöző.  És végül, de nem utolsósorban: Deák Ferenc – a haza bölcse.

Minden idők talán legnagyobb volumenű magyar politikusa, aki egy bukott revolution után egy remekül kidolgozott államszövetség összehozásával szervezte újra az országot.

- Hagyja a részletek szájbarágását hadnagy! Ne oktasson ki a magyar történelemből, kiválóan ismerem.  Deák úgy szervezte újra Magyarországot, mint a tatárjárás után Iv Montan, á, nem, megvan, Iv Béla!

- Negyedik Béla főnök, csak római számmal írják. De kiváló a történelmi párhuzam, amit fel tetszett ismerni alezredes-, pardon őrnagy úr. Micsoda lángelmét tisztelhetek Önben!

- Na látja hadnagy, mekkora mázlisa, hogy alám került, mennyit fejlődhet szakmailag! És kik játszanak még abban az Európa Parlamenti Képviselő jelölt kampányban? A kémelhárító szimatom azt súgja, hogy ez az egész csak egy fedőtevékenység. Hisz ki a fenét érdekelné, hogy abba a sóhivatalba ki ül be?! – majd ismét a laptopjába kukkantott –Ki áll ez a csapat mögött?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senorita szöszi, mellette ez a nagybajszos Sancho Panza képű, ez nem is néz ki gringónak. Nem a mi beépített emberünk?            

- Senor Bokros? Nem, ő Julius Pufajkeros Hornnak, aztán a Világbanknak dolgozott, meg ilyenek.

- És a másik plakátfiú? Ez a kis nyámnyila túltenyésztett fejű?

- Habsburg trónörökös.

- Ja, akkor no para, don’t fos. Ránk latin-amcsikra veszélytelen. Habsburgoknak itt kaput. Mexikóban is kivégezték azt a Miksát.

- Na, itt van még egy maca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt írja a plakáton, hogy a magyar érdekeket képviseli Európában. De akkor miért néz ki úgy, mint egy Indira Gandhi  hasonmás?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Az apja, senor Arpad Göncz köztársasági elnök volt. Úgy néz ki, a keleti félteke harmadik világbéli politikus dinasztiáiban mind így festenek a nők.

- Gyanús ez nekem fiam, úgy tűnik, hogy egyre inkább eszkalálódik ez az egész ügy. Még csak az hiányzik, hogy a Három Cigányok [India, Pakisztán és Banglades gyűjtőneve nemzetközi hírszerzői szakzsargonban – N.A.] is érintettek legyenek. És ezek a magyarok matriarchátust játszanak? Még egy bige?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jobbik, ez meg milyen párt?

- CIA kollégáktól kaptunk anyagot. Valami nemrég alakult biciklista munkapárt. Dzsob Bájk. Amúgy a hírszerzői jelentések alapján állítólag a férje akarja minél távolabb tudni magától, minimum Brüsszelbe deportálná, mert egyre flúgosabb a nő.

- Mutasson az ürgéről valami anyagot hadnagy.

- Parancsoljon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Broáá, a nő tényleg tiszta zizi lehet, ha még ez a monstrum is lerázná.

- Ja, elnézést, a szoftver mindig keveri ezt a két képet, szóval ő lenne az:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Senor Baló! Aki úgy hangsúlyoz magyarul, mint ahogy a brit királyi családban ejtik az angolt? De hiszen azt rebesgetik, hogy ő még a régi, international – socialistic- szovjetusz-oroszusz regiemben volt háromperháromellosz ügynök kapcsolattartó alezredesi rangban. Igaz, a magyarok mindenkiről ezt pletykálják, aki vitte valamire és elmúlt harminc éves. De mindegy fiam, most már látom, nagyon kusza az ügy. Ébernek kell lennünk és nem hibázhatunk! Különösen az írott anyagoknál nem bukhat ki, hogy beépítettek vagyunk. Kiküldés előtt futtassa mindig át a szövegeket a Word helyesírás ellenőrzőjével. A magyar a macedón és a maláj között van.

- Ne aggódjon főnök, ismerem a magyarokat, mint a tenyeremet. Öt évig jártam a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre. Csak egyszer elfogyott a szabolcsi kolis szobatársam csirkepálesze  szilvapálesze és olyan erős elvonásom támadt, hogy kínomban bementem a tanulmányi osztályra és akkor derült ki, hogy ott nincs is lámatenyésztői szak. Na, akkor hagytam a fenébe az egészet, aztán három évig utcazenészkedtem a Blahán, és nagyon jól tudom, hogy még az Amazonasnál is veszélyesebb környék. A saját szememmel láttam, amint egy utcagyerek arcába harapott egy gömbakváriumban sétáltatott pirája.

- Hát erről beszélek fiam, a Nagy törzsfőnöknek, Evo Moralesnak meg ott moralizált a spanja, az a Hugo Chavez, hogy ezt a szélsőjobboldali USA barát terrorista csürhét villámgyorsan fel kell számolni, de úgy, hogy még írmagjuk se maradjon…- Írmagjuk se, azért kellett kilőni az ír csávót? – szakította félbe a dödögő Botondo őrnagyot a buzgó hadnagy.

- ? He?

- Hát érti. Ír, írmagjuk, nyelvi humor, hahaha!

- Jaj, ne fárassz fiam, úgy látszik annyit voltál Magyarba’ hogy agyadra ment a Galla. Szóval Evo beígérte, Chaveznek, hogy: - Ne aggódj, Hugo, még annyit se mondasz, hogy mocskos imperialisták és máris kipicsázom őket!- könnyű neki ígérgetni. Mint ha azzal virgonckodna, hogy bármikor kiállna szkanderezni Fidel Castróval, Toller Lászlóval vagy Ariel Sharonnal, csak éppen Arnold Schwarzenegger a kihívója. Átnéztem Gustavo Alcoholico Csigakollekcionarico anyagát. Keményebb akcióhősnek tűnik, mint David Hasselhoff, amint egy hamburgerrel vív élethalál küzdelmet.  

 ____________________________________________________________

Következik: A Hivatal és az Idegenek 2. vagy Hesos missziózik, vagy valami más és majd egyszer persze a bolív hivatalos út is folytatódik.

 


8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivatal.blog.hu/api/trackback/id/tr241126772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.05.18. 01:16:57

bejön a cucc, de hol marad az LMP?

Hepciás 2009.05.18. 03:57:06

"Mint ha azzal virgonckodna, hogy bármikor kiállna szkanderezni Fidel Castróval, Toller Lászlóval vagy Ariel Sharonnal, csak éppen Arnold Schwarzenegger a kihívója."DDDD
Ütosz a posztosz senjor Nolikosz!

golyo1974 2009.05.18. 08:14:36

Jaj de jó volt, Tysonka is mindig előkerül :-D Indira Gandhi :-D kész vagyok, tényleg hasonlít. Köszönöm, így hétfő reggel

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.05.18. 10:13:11

Nagyon ott volt, és ez a Baló milyen Snájdig jó képű ember! Ha Morvait ejti, lehet, hogy nálam fog bepróbálkozni? Valami azt súgja, összeillenénk.

Tsabi 2009.05.18. 10:36:28

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: a szemoldokok vonzzak egymast, vagy mi

hotten totta 2009.05.18. 11:46:00

@bnct: ksz. majd a bolív 4-ben:-)
@Hepciás: ksz, fitt emberekkel kell ábkeménykedni.

@golyo1974: ksz. Tysonka nélkül nincs is igazi akció:-)

golyo1974 2009.05.18. 12:13:20

@Tsabi: Akkor javasolnám a Habsburg émbert, na ott van szemöldök igazából :-DDD

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.05.18. 17:32:55

A kampányanyagok most különösen érdekesek, itt olvashattok elemzéseket: grafter.blog.hu/rovat/politika
süti beállítások módosítása